ZWEEDSE KANEELBROODJES (KANELBULLAR)!

ZWEEDSE KANEELBROODJES (KANELBULLAR)!

ZWEEDSE KANELBULLAR

Een aantal jaar geleden was ik in Zweden en at daar een overheerlijke kanelbulle. Deze Zweedse kaneelbroodjes hebben iets weg van Nederlandse bolussen. Heerlijk! Toen ik pasgeleden bij de Ikea was viel mijn oog ineens op de Kanelbullar (meervoud). Ja, dat moest ik hebben! Aangezien de Ikea voor mij nou niet bepaald om de hoek is, ben ik thuis aan de slag gegaan.

Recept voor acht Zweedse kaneelbroodjes:

INGREDIËNTEN

Benodigdheden:
Klein pannetje
Garde
Bakkwastje
Deegroller
Meelzeef

ZWEEDSE KANEELBROODJES (KANELBULLAR)!

WAT TE DOEN?

  1. Snijd 100 gram boter af en laat het op kamertemperatuur komen.
  2. Zet een pannetje op het vuur met 125 ml melk. Zorg dat de melk warm wordt, maar laat het niet koken!
  3. Voeg het zakje gedroogde gist toe aan de melk en roer door met een garde.
  4. Snijd 40 gram boter in kleine stukjes en voeg deze in een kom.
  5. Voeg 30 gram basterd suiker, één ei, een snufje zout en twee eetlepels vanille aroma bij de boter. Roer tot een glad mengsel.
  6. Roer de inhoud van het pannetje door het suiker, ei, zout, vanille mengsel.
  7. Zodra het goed door elkaar gemengd is pak je de meelzeef erbij.
  8. Voeg voorzichtig de 320 gram bloem door het mengsel heen met de meelzeef.

    LEKKER KNEDEN!

  9. Was je handen en begin het deeg goed te kneden
  10.  Maak er een bol van en leg je hem heel even buiten de kom.
  11. Strooi een klein beetje deeg in de kom en leg de bol er bovenop.
  12. Maak een theedoek vochtig en zet de kom voor minimaal één uur op de verwarming of in de zon.
  13. Pak een schaaltje en meng 70 gram bruine basterdsuiker, twee lepels kaneel en 80 gram rozijnen door elkaar heen.
  14. Bak de deegbol erbij en rol deze uit tot rechthoek van een halve centimeter dik.
  15. Snijd de andere 40 gram boter in stukjes en roer goed door.
  16. Bestrijk de bovenkant van het deeg met boter en strooi hier het suiker, kaneel, rozijnenmengsel overheen.
  17. Rol het deeg vanuit de lange kant op.

    BIJNA KLAAR!

  18. Snijd de deegrol in acht gelijke stukken.
  19. Scheur een stuk bakpapier af en leg dit op de bakplaat.
  20. Leg de stukken kanelbulle op de bakplaat.
  21. Plaats de vochtige theedoek terug op de bakplaat en laat nog eens een half uur rijzen.
  22. Verwarm de oven op 200 graden en plaats de bakplaat in het midden van de oven.
  23. Bak de kaneelbroodjes in twintig minuten gaar.
  24. Na vijftien minuten haal je de bakplaat uit de oven. Verdeel ongeveer tien gram boter over de broodjes heen en plaats de bakplaat voor vijf minuten terug in de oven.
  25. Laat de Zweedse kaneelbroodjes afkoelen en je kunt gaan smullen!
Heb je dit gerecht gemaakt? Dan ben ik zeer benieuwd wat je er van vond! Laat het me vooral even weten in een reactie hieronder! Of via social media; Instagram @vyella.nl #receptvyella of www.facebook.com/vyella.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.