ZUURKOOLSCHOTEL À LA VYELLA

ZUURKOOLSCHOTEL À LA VYELLA

ZUURKOOLSCHOTEL MET KIP, KERRIE & BLADERDEEG!

Toen ik vroeger thuis kwam van school en aan mijn moeder vroeg “Mam, wat eten we vanavond?” en het antwoord was zuurkool, dan werd ik nooit heel erg vrolijk. Maar nu heb ik toch eens een lekker receptje ontdekt waardoor ik zelfs enthousiast van word! Deze zuurkoolschotel met kip, kerrie, rozijntjes en bladerdeeg is namelijk heerlijk!

ZUURKOOLSCHOTEL À LA VYELLA

Wat heb je nodig voor drie/vier personen? 

Ingrediënten

 

Wat te doen?

 

  1. Snijd de kipfilet in blokjes, marineer ze met één theelepel kippenkruiden en bak ze in een koekenpan met een klein beetje olijfolie.
  2. Verhit de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd de ananas in stukjes, maar zorg dat je twee schijven over houdt! En bewaar het vocht.
  4. Zodra de kipfiletstukjes gaar zijn, roer je er de zuurkool, ananas stukjes, het vocht van de ananas, de 100 gram rozijnen en de drie theelepels kerriepoeder doorheen.
  5. Pak de ovenschaal erbij en leg de plakjes bladerdeeg zo dat ze over de rand heen vallen.
  6. Schep alles uit de koekenpan in de ovenschaal en leg de twee overgebleven ananas schijven er boven op.ZUURKOOLSCHOTEL À LA VYELLA
  7. Klap de bladerdeeg dicht.
  8. Pak het ei erbij en roer het eigeel en eiwit goed door elkaar heen. Verdeel dit over de bladerdeeg heen en schuif de schotel voor 45 minuten de oven in.

ZUURKOOLSCHOTEL À LA VYELLA
Snijd de schotel in stukken en je kunt gaan genieten! #NOMNOMNOM Ik weet zeker dat je het giga lekker gaat vinden!

Eet smakelijk! 

ZUURKOOL SCHOTEL À LA VYELLA

P.S. Mocht je dit recept (of een van m’n andere recepten) gemaakt hebben, laat dan zeer zeker je mening in een reactie achter. Ben je, net zoals ik, een diehard social media fan, vergeet VYELLA.NL dan niet in je gedeelde foto te taggen!  VYELLA.NL OP FACEBOOK & NATUURLIJK ÓÓK OP INSTAGRAM!

Kookspecial 728 x 90

One Comment

  1. Pingback: AANRADER: REAL FOOD - DE BASIS MAAK JE ZELF! | VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.