Weekblog 28 | La vie de Vyella!

Weekblog 28 | La vie de Vyella!

WEEKBLOG 28

In deze weekblog 28 vertel ik je over m’n rustige start van de week en het drukke, maar o zo leuke einde! Ook geef ik je uiteraard weer een update over het huis! #SPANNEND!

MA – DI – WO

Maandag, dinsdag en woensdag was ik aan het werk. Maandag en dinsdag gewoon netjes tot 17:00 uur, maar op woensdag ben ik al om 13:00 uur vandoor gegaan. Niet omdat ik geen zin meer had, maar omdat Mark een spannende dag had. Tussen al het huisregelen door, heeft meneer namelijk ook gewoon nog eventjes z’n diploma gehaald. Trotser dan trots ben ik woensdag daarom naar het RDM terrein afgereisd om met eigen ogen te aanschouwen hoe hij zijn handtekening onder het diploma zette.

Mark en Kato diploma uitreiking bloemen zonnebloem

Iedereen was aanwezig. Met iedereen bedoel ik zijn moeder uit Frankrijk en zijn oma, maar ook mijn vader, opa en oma én zelfs m’n zus met kleine Katootje! Ze droeg zich voorbeeldig en vond het wel wat, zoveel mensen waar ze aandacht van kreeg.

Na afloop zijn we doorgereden naar het Deliplein om een heerlijk hapje te eten bij ons favoriete Bleij. Bleij is namelijk niet alleen mijn favoriete Italiaan, maar ook die van Mark. Komt dat even mooi uit! We hebben hier stuk voor stuk zitten genieten. Toen het eten op was zijn de moeder en oma van Mark teruggereden en zijn Mark en ik naar huis gegaan. Het was een giga, mega, superduper leuke dag, maar die indrukken en spanningen hakken er toch best in. Het zou toch wat zijn als hij z’n diploma ineens toch niet zou krijgen? Alle rampscenario’s dwarrelden door mijn hoofd, maar waren achteraf gezien gelukkig nergens voor nodig!

DONDERDAG

Donderdag was alweer de laatste dag van de week, voordat het weekend zou beginnen. Door alle drukte van de laatste weken en de vele opdrachten naast m’n werk, had ik me voorgenomen om vrijdag eens flink te gaan genieten en leuke dingen te gaan doen. Donderdag was daarom nog eventjes een dagje bikkelen en doorbeuken, om ’s avonds het weekend in te luiden met lekkere wraps en een goed glas wijn!

Wraps

VRIJDAG

Vrijdag was het begin van een heus feestje. Een feestje begin je met een goed gevulde maag en daarom heb ik overheerlijke wentelteefjes gebakken. Niet zomaar wentelteefjes, maar heerlijke wentelteefjes met vanille die ik al eens eerder online plaatste, maar dan met banaan!

Wentelteefjes

Na dit stevige ontbijt zijn we naar de Ikea in Delft gereden en heb ik m’n droomkeuken uitgekozen. Stiekem wist ik al lang wat ik wilde hebben, maar om de keuken in “levende lijven” te zien is toch wel een partijtje heel veel leuker! Na de Ikea zijn we nog even naar Mark’s garagebox doorgereden om een matras op te halen voor..

kungsbacka ikea

Kungsbacka Ikea

Deze onwijs toffe zwarte Kungsbacka keuken van de Ikea is m’n droomkeuken! Om het zwart toch wat te doorbreken willen we dit toffe houten aanrechtblad er bovenop leggen. De rest van het huis wit en licht houden! Om m’n droom nóg mooier te maken hopen we dat het lukt om zowel een gedeelte keuken tegen de muur te maken, als een kookeiland! Ik hou je op de hoogte!

ZATERDAG

Op zaterdagochtend ging de wekker redelijk bijtijds om goed op tijd op Rotterdam Centraal klaar te staan om Nicolas op te pikken! Maarrr Nicolas was niet de enige Belg die afgelopen weekend bij mij langs kwam, Elodie was er namelijk ook bij. Elodie kwam alleen niet met de trein, maar met de auto.

Nicolas en Vyella in Rotterdam

Na Nicolas opgehaald te hebben, was ook Elodie inmiddels gearriveerd en zijn we de stad ingedoken. Het was me een tour waar je U tegen zegt! Zo heb ik ongeveer iedere winkel van zowel buiten, als binnen gezien. Zijn we van de Nieuwe naar de Oude Binnenweg gewandeld. Door naar de Witte de With, Lijnbaan, Koopgoot, Hoogstraat, Markthal,.. Eigenlijk de complete stadstour die ik pasgeleden ook al maakte en een artikel over schreef. Met als klap op de vuurpijl een tochtje met de watertaxi richting Fenix Food Factory, waar we heerlijk buiten hebben zitten borrelen.

Stalles Rotterdam

De calorieën die we er bij Fenix Food Factory aan hebben gegeten, hebben we er vervolgens met een wandeling over de Erasmusbrug en verder al shoppend weer afgelopen. Zowel mijn favoriete Belgen, als ikzelf zijn goed geslaagd! Om dit te vieren hebben we ’s avonds heerlijk gegeten bij Stalles en was het alweer tijd om afscheid te nemen van Nicolas. De dag is voorbij gevlógen!

Boudewijn Rotterdam

Elodie zou blijven slapen, vandaar het matras! We hadden eigenlijk in de planning om de stad onveilig te maken, maar na er achter te zijn gekomen dat we maar liefst 13 kilometer gelopen hadden en onze voetjes het Wilhelmus zongen, hebben we toch maar besloten een rustavond te houden! “Boooooring!” Nee hoor, alles behalve! Het was giga gezellig, hebben behoorlijk bijgekletst en een beetje slaap kan nooit kwaad.

Centraal Station Rotterdam

ZONDAG

Na een overvolle zaterdag in Rotterdam, stond voor de zondag namelijk een dagje Den Haag op het menu! Na heerlijk uitgeslapen te hebben, was het de hoogste tijd voor een lekker ontbijtje. De wentelteefjes van vrijdagochtend kunnen bijna onmogelijk overtroffen worden, maar warme broodjes en croissantjes zijn ook niet mis. Althans, dat dacht ik.. Hou je vast, het meest hilarische verhaal van de eeuw komt eraan!

Ik had de oven voorverwarmd, de broodjes in de oven gedaan en na een minuut of acht ging het belletje. Ik deed de ovendeur open, trok m’n ovenhandschoenen aan en daar gebeurde het. De schrik van m’n leven! Nee, ik heb me niet verbrand, no worries! Maar een fractie van een seconde nadat ik mijn ovenhandschoen aan deed, voelde ik iets raars.

Mijn reactie was: DIE OVENHANDSCHOEN MÓÉT UIT! waardoor ik in een reflex m’n arm naar voren sloeg. M’n ovenhandschoen schoof uit en plofte op de grond. Dit was alleen niet het enige! De verklaring waarom ik iets aan mijn hand voelde, volgde snel en uitte zich in vier kleine pootjes en een roze snuitje. Er lag no shit, bloedserieus een muis te slapen in m’n ovenhandschoen! Ja, je leest het goed een MUIS!

Ik ben redelijk stoer. Reis in m’n eentje naar Mexico, backpack door India, fiets midden in de nacht door donkere steegjes en bungee jumpen staat nog op m’n bucketlist, maar een inieminie klein peuterig muisje, nee daar word ik écht niet blij van. Gelukkig was meneer Muis net zo bang voor mij, als ik voor hem. En wist hij niet hoe snel hij er, met z’n slaapdronken muizenkoppie, vandoor moest schieten. Gosh, wat ben ik blij dat ik ga verhuizen zeg. De enige zorg die ik nu nog heb is dat er geen muizen mee verhuizen in een verhuisdoos, maar daar zorgt Poes hopelijk wel voor..

Vyella in Den Haag

HUIZENNIEUWS

En nu…. tromgeroffel pompidompidompidommmmm NIEUWS OVER HET HUIS! We zijn afgelopen week namelijk ook door de notaris gebeld om een afspraak te maken om het koopcontract te ondertekenen én de sleutel in ontvangst te nemen! De muis was de druppel en ik kan echt niet wachten om te verhuizen! Het liefst had ik de sleutel gisteren al gehad, maar de notaris heeft maandag aanstaande pas een plekje. Maandag de 24e gaat daarom dus, hopelijk, de boeken in als dé dag dat Mark en Vyella hun handtekening zetten onder een koopcontract en de sleutel van hun aller eerste echte koophuis in ontvangst kunnen nemen. IK KAN NIET MEER WACHTEN!

Deze week wordt het dus een kwestie van veel werken en boelveel regelen.. Maar dat maakt allemaal niet uit, want het is voor het goede huizendoel!

Fijne week allemaal!

Liefs,

Vyella

6 Comments

  1. Manon van Ginkel

    Wat een super grappig muizen verhaal. Ik was ter plekke flauwgevallen denk ik. Ik ben ook stoer maar iets in mijn handschoen brrrrr. Veel plezier volgende week met jullie nieuwe huis. Dat wordt klussen en poetsen!

  2. Dat was schrikken van die muis zeg!

  3. Leuke weekblog! Vind de keuken van Ikea ook echt prachtig.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.