Weekblog 27 | La vie de Vyella!

Weekblog 27 | La vie de Vyella!

WEEKBLOG 27

Een nieuwe week, een nieuwe weekblog! Afgelopen week was druk. Afgelopen week was hectisch, maar vooral ernstig leuk! In deze weekblog 27 vertel ik je waarom. Lees je mee?

Vyella Croos Rotterdam

MA – DI

Maandag en dinsdag ben ik aan ’t werk geweest bij Axoft. Maandag gewoon netjes tot 17:00 uur, maar op dinsdag stond Mark al om 14:00 uur paraat om me op te halen. Dinsdag was namelijk H-day, beter bekent als Hypotheekdag! We hadden pas om 15:00 uur een afspraak en waren daardoor veel te vroeg, maar we wilden honderd procent zeker op tijd zijn! Zenuwachtig waren we niet, maar gezonde spanning was uiteraard aanwezig! Je koopt tenslotte niet iedere dag een huis en krijg ook niet iedere dag te horen of je een hypotheek krijgt ja of te nee. Aangezien er door de bank al een taxateur naar het huis gestuurd was, hadden we er wel een goed gevoel over, maar you never know!

HYPOTHEEKGESPREK

Na eerst een kleine vijfentwintig minuten in de auto te hebben gewacht, zijn we om tien voor drie toch maar de bankhal ingestapt. Daar werden we door een vriendelijke mevrouw ontvangen en werd ons gevraagd om nog heel eventjes plaats te nemen. Een kleine twee minuten later kwam onze hypotheekadviseur aangewandeld en konden we aan de slag. Na alles doorgenomen te hebben en voor m’n gevoel honderd handtekeningen te hebben gezet, stonden we om kwart over vier weer buiten met een semi glimlach op ons gezicht. Het kon haast niet meer mis gaan, maar blij zijn, dat durfden we nog niet!

Er stonden al twee flessen klaar in de koelkast. Één fles prosecco voor als de bank ‘ja’ zou zeggen en een fles champagne als we ook daadwerkelijk onze handtekeningen onder het koopcontract bij de notaris geplaatst hebben. Na bij thuiskomst genoten te hebben van een heerlijke zelfgemaakte lasagne, ging ineens Mark’s telefoon om 20:00 uur. “Zal dat de bank nog zijn? Nee die bellen vast niet meer zo laat”. Maarrrrr toen ik Mark hoorde zeggen “Nee u stoort zeker niet en nee het is niet te laat”, wist ik bijna zeker hoe laat het was. Toen Mark vervolgens antwoordde met “Dat is goed nieuws, hartstikke fijn!”, wist ik zeker dat de eerste fles gepopt kon worden.

“DAT IS GOED NIEUWS, HARTSTIKKE FIJN!”

Dat hebben we gedaan! Het was nog maar dinsdag en daarom hebben we het bij een bescheiden glaasje gehouden en de rest in de koelkast gezet. Maar zo’n dag móét gevierd worden, weekend of geen weekend!

WOENSDAG

Woensdag had ik stiekem niet zo’n zin om te gaan werken. Ik zat met m’n hoofd compleet bij het huis en had het ’s nachts tijdens m’n dromen al compleet ingericht. Aangekomen op m’n werk was het té druk om überhaupt nog over het huis na te denken en ben ik weer snel aan de slag gegaan!

’s Avonds had ik met een vriendin afgesproken om te gaan dineren bij Alfredo’s. We hadden om 19:00 uur afgesproken. Dat werd 19:15, 19:30 en uiteindelijk was ze er 20:00 uur. Kan gebeuren, maakt helemaal niet uit, want ik heb heerlijk rustig aan de bar zitten wachten en toen ze er uiteindelijk was, was het reuze gezellig! We hebben heerlijk gegeten en behoorlijk gekletst, gekletst en nog meer gekletst..!

DONDERDAG

Donderdagochtend had ik spijt! Geen spijt dat m’n wekker ging, want dat hoort er nou eenmaal bij. Maar spijt dat het de avond ervoor zó extreem gezellig was, waardoor ik veel te laat in m’n bedje lag. Toen ik nog studeerde draaide ik m’n hand niet om voor vijf uurtjes slaap, maar tegenwoordig vraag ik me af hoe ik dat in vredesnaam volhield?! Gosh, ik word oud.. Gelukkig wel, maar donderdag had ik serieuze moeite.

Vier bakken koffie verder ging het gelukkig wat vlekkelozer, maar meer dan “de automatische piloot” zat er niet in donderdag. Althans, ’s ochtends! Rond een uur of één klaarde ik weer helemaal op en voelde ik mij Godzijdank weer helemaal de oude. Gelukkig maar, want ik had een lange dag voor de boeg. En als ik lang zeg, dan bedoel ik ook écht laaaang!

Normaal gesproken zit mijn werkdag er om 17:00 uur op, maar donderdagavond stond er een personeelsavond op de planning, die ik notabene zelf georganiseerd had.., waardoor ik nog een aantal uurtjes door moest. Ik was daarom extra blij dat ik weer helemaal fit was! Het was een super geslaagde avond en iedereen was tevreden. Doordat iedereen tevreden was, was ik dat automatisch ook.

Bij thuiskomst ben ik onder de douche gaan staan, heb m’n tanden gepoetst en ben compleet K.O. m’n bedje ingedoken. Heerlijk!

VRIJDAG

Vrijdag zou de winnaar of winnares van de winactie bekend gemaakt worden! Er hadden maar liefst 72 mensen meegedaan, dus het was heel wat werk om alle namen op te schrijven. Onder toeziend oog van Mark én meneer Poes heb ik de winnaar getrokken en het filmpje op Facebook geplaatst. Het was een super geslaagde actie, waarop ik onwijs veel leuke reacties gekregen heb. De moeite waard dus!

’s Middags hebben we lekker geluncht bij Croos en ’s avonds zijn we naar Oud Beijerland gereden om met m’n lieve kleine nichtje te knuffelen én gezellig met elkaar te eten!

ZATERDAG

Zaterdagochtend werden we om half tien wekkerloos wakker en zijn we op ons gemakje naar Marks oude appartementje gereden. We hebben de laatste spulletjes ingepakt en het hele pand spik en span gemaakt. Ondanks dat hij daar niet lang gewoond heeft, blijft het raar dat je weet dat je daar nooit meer gaat komen!

Ik moest verplicht achterin zitten, aangezien de strijkplank alleen maar op de bijrijdersstoel paste.. Er past trouwens verdomt veel in een klein Aygootje!

Bij thuiskomst hebben we snel iets gedronken en zijn nog even naar de markt afgereisd voor wat overheerlijke visjes. ’s Avonds stond namelijk een lekkere visbarbecue op de planning! Niet alleen genoten we van pikante gambaspiesjes, roodbaarsfilet en sardines, maar ook probeerden we de CêlaVita SMASH IT patato uit.

  

In het doosje zaten vier voorgekookte, apart ingepakte aardappelen inclusief schil. Het is de bedoeling dat je de ingepakte aardappel een flinke SMASH verkoopt, uitpakt, op zilverfolie legt, het sausje eroverheen giet, de uitgebakken spekjes eroverheen strooit, het zilverfolie dicht vouwt en de boel twintig minuutjes op de barbecue legt. Het zag er extreem lekker uit, waardoor m’n verwachtingen giga waren.

Gelukkig werden m’n verwachtingen waargemaakt en hebben we heerlijk zitten genieten. TIP: Ondanks dat het niet op het doosje staat, zou ik wel een druppeltje olijfolie op je zilverfolie gieten, voordat je de aardappel erop plaatst. Het was namelijk genieten geblazen, maar wel wat lastig los te krijgen. Als je dit doet, kan ik je de SMASH IT patato zeer zeker aanraden! (En nee, dit is niet gesponsord, maar gewoon een korte review, omdat het kan ;))

foodybox Kroon op het Werk

ZONDAG

Zondag hebben we lekker uitgeslapen en allebei aan het werk gegaan. Ik had nog een freelance klus die ik af moest maken en Mark is verder gegaan met de voorbereidingen voor het huis. Ook hebben we de hypotheekakte ondertekend en zijn onderweg naar de brievenbus langs Brouwerij Noordt gelopen.

Ondanks dat ik inmiddels alweer drie jaar op de grens van Kralingen, Croos en Rotterdam Noord woon, was ik nog nooit bij deze brouwerij geweest en wilde dit daarom zeer zeker eens testen. Ook dit kan ik je aanraden en is meer dan de moeite waard om eens naar toe te gaan! Wij hebben op een van de picknicksets in het zonnetje zitten genieten, zijn doorgelopen naar de brievenbus en bij thuiskomst op de bank neergeploft. ’s Avonds zijn we er nog even afgekomen om een snelle salade in elkaar te flansen en zijn toen weer snel terug gekropen om verder te gaan met onze nieuwe Netflixverslaving: The Killing!

Als ’t goed is neemt de bank deze week contact op met de notaris en stiekem hoop ik dat we deze week nog kunnen tekenen. De kans is klein, maar je weet maar nooit! Ik hoop daarom dat ik volgende week gewoon weer een update voor je heb!

Liefs,

Vyella 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.