WEEKBLOG #25 | LA VIE DE VYELLA!

WEEKBLOG #25 | LA VIE DE VYELLA!

WEEKBLOG #25

Jaaaa, alweer een week voorbij! En niet zomaar een week, maar een week bomvol gezellige bezigheden en onwijs leuk én goed nieuws wat betreft het huis! De droom die in weekblog #24 nog in het water leek te vallen, gaat in deze weekblog #25 helemaal goed komen. Althans, er is goede hoop! Benieuwd? Lees dan snel verder! 

MA-DI

Maandag, dinsdag heb ik gewerkt, maar toch ook nog hele leuke dingen gedaan. Niet dat ik m’n werk niet leuk vind, maar je snapt wel wat ik bedoel! Dinsdagavond ben ik namelijk ná werktijd met m’n vriend, een hele goede vriendin én haar vriend het Kralingsebos ingedoken om heerlijk in het zonnetje te gaan barbecuen. Niet in het bos bos, maar nét het stukje ervoor aan het water.

Anne-Sophie was langs de slager gegaan en kwam aan met overheerlijk vlees! Ik heb een lekkere rijkgevulde salade in elkaar geflanst, stokbroodje afgebakken, kruidenboter, je kent het wel, barbecue basics! De mannen hebben de barbecue aangestoken en we hebben een partijtje zitten genieten! Wat zeg ik, liggen genieten! Het zonnetje deed flink zijn best en het voelde na een lange werkdag haast als vakantie!

bbq kralingseplas WEEKBLOG #25 VYELLA.NL

WOENSDAG

Ja mensen, ik heb een huisupdate voor je! Dit keer niet zomaar een update, maar een goednieuws update! Woensdag werd Mark namelijk door de makelaar gebeld dat de verkopende partij akkoord gaat en dat de voorwaarden aangepast zouden worden! (Voor degene die het gemist hebben. Mark en ik hebben een onwijs leuk huis gezien in… *hou je hart vast* Oud Beijerland! Ja, je leest het goed!)

Na flink heen en weer bieden zijn we er uiteindelijk uit gekomen met de verkopende partij, maar waren wij het weer niet eens met twee artikelen in de koopakte. Zoals het gezegde ‘de aanhouder wint’ luidt, kregen wij inderdaad ons zin! De twee passages worden verwijderd uit de koopakte en het komt nu dus stapje voor stapje steeds dichterbij!

gezonde salade WEEKBLOG #25 VYELLA.NL

’s Zomers zou ik het liefst ie-de-re dag salades eten met kaas en stokbrood! Gelukkig is Mark er ook niet vies van! Deze salade ziet er op de foto misschien niet zo mooi en lekker uit, maar dat is die zeker! Er zit namelijk artisjokken hart, aspergepuntjes, cherrytomaatjes, salademix, drie gekookte eitjes, wortel, komkommer én parmezaan in!

DONDERDAG

Donderdagochtend ben ik met een bigsmile op m’n gezicht naar m’n werk gefietst, wat zeg ik, vervoerd! Mark en ik hadden ’s middags een afspraak bij de bank en aangezien hij mij op zou halen, zou het niet zo handig zijn als mijn fietsje daar zou blijven staan. M’n wekker ging daarom éxtra vroeg, maar wat maakt het allemaal uit?! Het huiskopen komt steeds dichter bij en alleen daarom kon m’n week niet meer stuk! Natuurlijk moesten we het gesprek van de bank nog afwachten en kunnen we pas een gat in de lucht springen als onze handtekeningen er definitief onder staan, maar een klein beetje blij zijn is toch wel oké?

Om 15:00 uur heeft Mark mij opgepikt zodat we om iets voor half vier paraat stonden bij de bank. Een klein beetje spannend vond ik het wel, want stel je voor dat de hypotheekadviseur zou zeggen dat we helemaal geen hypotheek zouden kunnen krijgen? Gelukkig viel het alles mee en verliep het gesprek goed! Nu is het een kwestie van ons dossier goed op orde maken en een taxateur regelen om het huis te laten taxeren!

bombay gin tonic WEEKBLOG #25 VYELLA.NL

Dit soort foto’s heb ik afgelopen vrijdag gemaakt! Het recept van deze heerlijkheid én nog een aantal gin tonic varianten verschijnt binnenkort online!

VRIJDAG

Vrijdag heb ik een klein beetje uitgeslapen. Niet drastisch erg hoor, maar als je gewend bent dat je wekker iedere dag om zeven uur gaat, is negen uur een luxe! Ik heb de puntjes op de spreekwoordelijke I gezet wat betreft een website waar ik mee bezig was voor een orthopedagoog en heb vervolgens nog wat foto’s gemaakt die binnenkort op de blog verschijnen!

Dysla WEEKBLOG #25 VYELLA.NL

Ook is m’n nieuwste blogpost over Bio Bodega online verschenen!

’s Avonds had ik eigenlijk in de planning om even lekker een drankje te gaan doen in de stad, maar aangezien het weer ineens drastisch omsloeg, heb ik het maar bij een Netflix, chill en poeskroel avond gehouden! Zaterdag zou namelijk een spannende dag worden, dus een beetje rust kon geen kwaad!

fish burger WEEKBLOG #25 VYELLA.NL Poes kat WEEKBLOG #25 VYELLA.NL

Mark had een latertje op z’n werk en at daarom niet thuis. Ik heb daarom een heerlijke fishburger gemaakt met left overs van de avond ervoor! Kortom: een broodje fishburger met salade, parmezaan én cherry tomaatjes! Misschien geen culinair hoogstandje, maar lekker was die zeker!

ZATERDAG

Nja spannend, spannend.. Dat valt nou ook weer mee, maar je zet tenslotte niet iedere dag je handtekening onder een koopakte, toch? Om twaalf uur werden we bij de Makelaar in Barendrecht verwacht. Hadden we nog even de tijd om vliegensvlug de koopakte nog eens te controleren en ja, die klopte nu helemaal. Jeetjemeneetje, wat een hoop handtekeningen en parafen moeten daarop joh! Nadat ik alles ondertekend heb, was Mark aan de beurt! Na de hele boel gekopieerd en ingebonden te hebben, liepen we als twee blije kuikens het Makelaarskantoor uit en hadden het het liefst van de daken geschreeuwd “WE HEBBEN EEN KOOPHUIS!!” althans, bijna…

tekenen markant makelaardij WEEKBLOG #25 VYELLA.NL

Aanstaande dinsdag wordt het huis getaxeerd en de donderdag erop hebben we nog een laatste afspraak bij de bank. Als dat allemaal rond is, is het een kwestie van naar de notaris gaan, daar nog eens een handeltje handtekeningen zetten en is het huis voor ONS, ONS, ONS! Als ik eraan denk krijg ik al een smile op m’n gezicht van oor tot oor, maarrrr ik probeer nog niet té enthousiast te zijn, want de bank kan altijd nog ‘nee’ zeggen! Ook al zou ik dat wel intens, onwijs en super stom vinden!

ZONDAG

Zondagochtend schoot ik om half elf wakker. Ja, serieus half elf! En nee, niet half elf ’s avonds en gelukkig wel ’s ochtends, maar dat was me een partijtje lang geleden! Na eerst op ons gemakje te hebben ontbeten, ben ik richting stad gegaan. Mark wilde wel met me mee gaan, maar ik had écht wat kleding nodig wat ik naar m’n werk aan kan en ben daarom lekker in m’n eentje gegaan. Niet dat Mark niet gezellig is, maar zo kon ik op m’n gemakje rek voor rek uitpluizen. En dat heb ik gedaan!

SHOP SHOP SHOP!

De eerste winkel waar ik inging was de Zara waar ik een kleine 1,5 uur (!!!) van mijn vrije zondag spendeerde. Ik was uiteraard niet de enige die op een druilerige zondag had bedacht om de stad in te duiken en dat was te merken bij zowel de paskamers als bij de kassa… Ik had de tijd en heb daarom op m’n gemakje alles, maar dan ook alles gepast waar ik maar een klein beetje een goed gevoel bij had. Uiteindelijk heb ik ’t bij een onwijs mooie nette broek gehouden, een shirtje en een blousje. Valt best mee toch? Het fijne was dat het Sale was én dat ik daarom ook nog eens niet zoveel kwijt was!

bananenplant WEEKBLOG #25 VYELLA.NL bananenplant WEEKBLOG #25 VYELLA.NL bananenplant WEEKBLOG #25 VYELLA.NL

bananenplant WEEKBLOG #25 VYELLA.NL bananenplant WEEKBLOG #25 VYELLA.NL bananenplant WEEKBLOG #25 VYELLA.NL

Pasgeleden vertelde ik je over m’n voorliefde voor planten en dat ik er een nieuwe aanwinst bij heb! Ik ben er helemaal heppiedepeppie mee en moet je eens zien hoe bizar hard deze groene bananenvriend groeit! Dit is in twee dagen tijd! Niet normaal toch!

CURRY LOVE!

Aangezien het inmiddels alweer een jaar geleden is dat Mark en ik in India waren *damn wat gaat de tijd toch snel!*, ben ik ’s avonds de keuken in gedoken om een beetje India naar Nederland te halen. Een overheerlijke fish curry met witvis was het resultaat en het smaakte Goddelijk! Ook dit recept vind je binnenkort op de blog! Het recept om naanbrood te maken staat trouwens al een tijdje online!

Indian fish curry WEEKBLOG #25 VYELLA.NL

Hopelijk heb ik volgende week nóg, nóg, nóg beter nieuws dan deze weekblog #25! Keep you posted!

Fijne week lieve lezer! 

Liefs, 

Vyella 

P.S. Mocht je nog tips hebben van “Dat moet je écht niet vergeten” of “Dat is echt zó handig” voor of tijdens het verhuizen, let me know! Alle tips zijn meer dan welkom!

P.P.S. Ja, écht alle tips! Ik ben een pro in verhuizen na de afgelopen zes jaar vier te zijn verhuisd, maar een koophuis is toch echt wel andere koek! Laat vooral je reactie hieronder achter! #VINDIKLEUK! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.