WEEKBLOG #24 | LA VIE DE VYELLA!

WEEKBLOG #24 | LA VIE DE VYELLA!

WEEKBLOG #24

Zo, het is weer maandag! De hoogste tijd voor een nieuwe weekblog #24! Hoe zal ik m’n afgelopen week eens omschrijven? Misschien zijn enerverend, heftig en vermoeiend de juiste woorden, maar dan wel met een goed einde! Dat klinkt heftig, I know, maar als ik eerlijk ben was afgelopen week ook heftig en zeer slopend. Waarom precies, heb ik je vorige week al verteld en zal ik nu over doorvertellen! No worries, er komen na-tuur-lijk ook hele leuke dingen aan bod! Lees je mee? 

MA-DI-WO

Maandag, dinsdag en woensdag was ik as usual aan het werk bij Axoft. Daarom pak ik deze dagen bij elkaar. ’s Avonds heb ik ook vrij weinig ondernomen, omdat ik simpelweg total loss was en de puf niet had om na werktijd nog iets te gaan doen. Het overlijden van Martijn, waar ik je vorige week in weekblog #23 over vertelde, had er aardig ingehakt, waardoor ik ’s avonds maar bleef piekeren en malen en daardoor geen oog dicht deed. Één nachtje niet slapen is nog wel te doen, maar ik kan je vertellen dat je na vier nachten aardig verrot bent, na vijf nóg verrotter en na zes het toppunt van verrotheid hebt genaderd!

WEEKBLOG #24 | LA VIE DE VYELLA!

Snap je nu waarom ik het ’s avonds niet zo zag zitten om nog dingen te ondernemen? Nja, écht dingen ondernemen waarvoor ik de deur uit moest inderdaad niet, maar ik hou van koken en word gelukkig van eten. Daarom stond ik deze week avond in, avond uit in de keuken om een lekker maaltijd op tafel te toveren. Één van de maaltijden was deze overheerlijke wrap met avocado, sla, tomaat, komkommer, broccoli, limoen en gekookte kip! Aangezien het heerlijk warm is, hadden we allebei niet zo’n zin in zware maaltijden en pasta’s. Vandaar deze alternatieve wrap salade! Heerlijk!

Vyella Kaptein dag + nacht in Rotterdam

Woensdag is trouwens m’n giga lange blogpost online gekomen over Rotterdam! Heb je ’t al gelezen? 

DONDERDAG

De nacht van woensdag op donderdag heb ik het vier uur zien worden, maar tóch ging m’n wekkertje om zes uur en móést ik er ook daadwerkelijk uit. Zes uur?!?! Ja helaas pindakaas, inderdaad om zes uur. Niet mijn favoriete tijdstip, maar er vond een ontbijt-event plaats op m’n werk die ik, in opdracht van.., georganiseerd had en daar moest ikzelf uiteraard wel bij zijn! Het opstaan ging even lastig, maar toen ik er eenmaal uit was, ging het allemaal prima. Ik ben op m’n gemakje naar het Rivium gefietst en binnen no-time stond het cateringbedrijf klaar met een verrukkelijk ontbijt! Het event was een groot succes en dat maakt een hoop goed. Na de rest van de dag aan het werk te zijn geweest, ben ik om vijf uur naar huis gegaan, gegeten en vervolgens naar de Rotterdamse bibliotheek gefietst.

JET VAN NIEUWKERK

Daar begon om acht uur namelijk een #girlboss avond met Jet van Nieuwkerk. “Jet van Nieuwkerk? Dat klinkt bekend, maar waar ken ik haar van?”. Dat zal ik vertellen! Als ik De Wereld draait dooorrrrrrr zeg, begint er dan een lampje te branden? Yes inderdaad, Jet is de dochter van Matthijs en kennelijk een Girlboss. Het Girboss zijn is iets nieuws en hips. Als je het goed doet en je bent een vrouw, krijg je direct de stempel Girlboss. Ikzelf moet een beetje wennen aan de term, maar Jet is er kennelijk één en daarom was ik wel benieuwd naar haar verhaal!

WEEKBLOG #24 | LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #24 | LA VIE DE VYELLA!

#GIRLBOSS

Ik vind het belangrijk dat je op mijn site vooral positiviteit leest. Dat lukt de laatste twee weken helaas niet helemaal, aangezien ik zelf niet helemaal in m’n hum ben door het overlijden en de boel niet mooier wil maken dan het is. Er gebeurt, jammer genoeg, al genoeg narigheid in de wereld en als ik daarom ergens geweest ben wat ik niks vond, besluit ik er liever niet over te schrijven, dan me er negatief over uit te laten. Aangezien ik nu toch al zo lekker bezig ben, zet ik lekker door en vertel ik je eerlijk wat ik van het hele “Girlboss” gedoe vond. Ik vond het niks! Ja, je leest het goed. Het was stom en het hele interview sloeg werkelijk waar nergens op. Zo, dat is eruit. Met mijn journalistieke achtergrond heb ik altijd geleerd dat je je mening eigenlijk niet mag geven, maar ik doe het lekker toch. Jet is een topwijf, maar het hele Girlboss concept vind ik zó iets achterlijks en de vragen die gesteld werden sloegen écht nergens op. Gelukkig duurde het allemaal maar een uurtje, anders was ik, denk ik, echt de zaal uit gegaan!

WIJN IS FIJN

Lucky me waren er twee hele leuke meiden die ik ken en zijn we na afloop een gezellig wijntje gaan drinken bij Bokaal. Précies wat ik nodig had! Zij dachten er precies hetzelfde over en deelden mijn mening. Na welgeteld twee minuten lang de avond doorgesproken te hebben, zijn we het weer over gezelligere dingen gaan hebben, waardoor ik uiteindelijk een onwijs leuke en gezellige avond gehad heb!

VRIJDAG

Vrijdag was ik vrij! JOEPIEDEPOEPIE! Op de planning stond uitslapen, maar de biologische wekker stond ingesteld om zeven uur en daarom ben ik er uiteindelijk om acht uur toch maar uitgegaan. Het zonnetje scheen heerlijk, ik voelde me een stuk beter en ben daarom eerst met een vers gezet bakje koffie én een goed boek op het balkon neergeploft. Wat is het toch heerlijk om je dag zo te beginnen!

Mark en ik hebben vorige week de koopakte ontvangen, maar aangezien er een aantal passages instonden waar we het niet helemaal mee eens waren, heb ik toch nog maar wat informatie ingewonnen bij een jurist. Zij deelde mijn mening en gaf het advies de koopakte niet te tekenen. Ik heb daardoor helaas nog steeds geen nieuwe update over het huis.. 🙁

Verder hebben Mark en ik vrijdagavond lekker gekookt en een Netflix avond gehouden. Heerlijk!

WEEKBLOG #24 | LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #24 | LA VIE DE VYELLA!

Hóé onwijs cute is mijn kat trouwens! ♥

ZATERDAG

Zaterdag was dé dag. De dag dat de uitvaart van Martijn plaats zou gaan vinden en dus de dag waar ik al 1,5 week tegenop zag, maar hoe raar het klinkt, ook naar uitkeek. Dit laatste klinkt misschien vreemd, maar hij was 26 jaar! 26, dat hoort niet! Daardoor klopte het plaatje in m’n hoofd niet, waardoor ik ’s nachts maar bleef piekeren en niet kon slapen. Ik hoopte dat ik het door zaterdag af kon gaan sluiten en het een plekje kon geven.

BLACK DAY..

’s Ochtendsvroeg werd ik wakker met een raar soort spanning in m’n lichaam. Ik was zo verdomde zenuwachtig, niet te doen. De uitvaart zou om één uur beginnen, maar om twaalf uur zat ik al in de auto. Niet dat ik nou zo ver weg woon van de Kuip, want ja, daar vond de uitvaart namelijk plaats, maar meer omdat ik zo intens bang was om te laat te komen. Dit alles resulteerde dat ik een kwartier later al voor de Kuip stond en dus drie kwartier te vroeg aanwezig was. Gelukkig was ik niet de enige die het zekere voor het onzekere had genomen en stond er al een hele groep.

Met z’n allen hebben we mooiere herinneringen opgehaald en iets na enen ging de uitvaart echt van start. Als ik eraan terugdenk krijg ik een soort van rare glimlach op m’n gezicht. De uitvaart was, van het begin tot het einde, zo goed over nagedacht en klopte gewoon echt. Hoe raar het ook klinkt, het is echt zo.

LA VIE EST BELLE

Om iets na vieren stond ik buiten en ben ik terug naar huis gekeerd. Mark had verwacht dat ik in m’n bed zou gaan liggen, maar ik wilde naar buiten. Ik wilde weg! Genieten van het leven en het heerlijke zonnetje. Aangezien Mark zondag jarig was en ik in de planning had hem een zonnebril te geven, zijn we hand-in-hand richting de stad gewandeld, op naar de Ace & Tate.

Zonnebril op, zonnebril af. Hij heeft ze stuk voor stuk ongeveer allemaal op z’n neus gehad, totdat we de juiste gevonden hadden. Om niet alleen het leven te vieren, maar ook alvast zijn verjaardag, zijn we bij Bokaal op het terras neergeploft en een lekker drankje besteld.

WEEKBLOG #24 | LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #24 | LA VIE DE VYELLA!

Leuke zonnebril én jongen hè? Volgen jullie mij trouwens al op Instagram?

HEY DUSHI!

Terwijl we daar zaten kwam Mark op het goede idee om lekker uit eten te gaan. Dit liet ik mij geen tweede keer vertellen en aangezien ik de afgelopen tijd veel goede verhalen gehoord had over Taberna Dushi op de Pannekoekstraat, zijn we daar naartoe gegaan. We hebben op het terras in de zon zitten genieten van overheerlijke mosselen, gegrilde kip met avocado én een doradetje.

Ben jij weleens bij Taberna Dushi geweest? Nee? Moet je echt eens doen! De sfeer is top, de bediening goed en het eten verrukkelijk! Het ziet er van buiten misschien wat minder gezellig uit, maar het heeft zo z’n charmes en geeft je het echte vakantie gevoel!

WEEKBLOG #24 | LA VIE DE VYELLA!

Zodra de kaart voor onze neuzen geschoven werd, vertelde de vriendelijke serveerster dat ongeveer twee gerechten gelijk staat aan één volwaardig hoofdgerecht. Toen ik eens naar links en naar rechts keek en zag hoe vol de tafeltjes om ons heen stonden, leek het ons een slimme keuze om het bij drie gerechten te houden. Ik was blij dat we dit besloten, want het was heerlijk, maar behoorlijk aan de maat. Desalniettemin hebben we zitten genieten, precies wat ik nodig had!

ZONDAG

BIO BODEGA

Zondag was Mark jarig! Ik heb hem daarom eerst bij het ontbijt toegezongen en ben er vervolgens zelf vandoor gegaan. Nu hoor ik je denken, “je laat je vriend toch niet alleen op z’n verjaardag?”. Nee, zeer zeker niet! Maar ik had een leuk foodevent op de planning staan en Mark zei zelf dat ik er lekker naar toe moest gaan. Daarom ben ik om tien uur, gewapend met opgeladen telefoons en spiegelreflex camera, richting Bio Bodega gefietst.

Dit is een onwijs leuk klein restaurantje op de Proveniersstraat achter Centraal Station. Ik heb hier heerlijk zitten genieten en ben om een uurtje om twaalf weer richting huiswaarts gekeerd.

WEEKBLOG #24 | LA VIE DE VYELLA!

BBQ

Vervolgens nog wat dingetjes in huis gedaan, om om drie uur richting Oud Beijerland te rijden. Mijn ouders wilde namelijk graag langs komen voor Marks verjaardag, maar aangezien ik maar een klein inieminie balkonnetje heb en barbecue’en wel zo lekker is met dit weer, zijn we naar m’n ouders vertrokken, om daar de barbecue aan te steken.

Bij aankomst waren daar ook m’n zus, Niels en kleine Katootje. Nja klein?! Dat kind groeit als kool joh! Ik weet niet wat ze haar allemaal geven, maar als ze zo doorgaat dan wordt ze later minstens twee meter!

WEEKBLOG #24 | LA VIE DE VYELLA!

Maarrrr dat terzijde! We hebben gezellig met z’n allen in de tuin gezeten en vervolgens heerlijk gebarbecued. Bij verjaardagen horen cadeautjes! Na op zaterdag z’n nieuwe zonnebril al in ontvangst te hebben genomen, was het zondag de hoogste tijd voor nog meer cadeautjes! Van mijn ouders heeft hij, op mijn aanraden, een onwijs toffe platenspeler gekregen. Hier is niet alleen onwijs blij mee, maar komt mij stiekem ook giga goed uit!

WEEKBLOG #24 | LA VIE DE VYELLA!

Zo, dat was het dan maar weer! Vanaf deze week alleen maar good vibes en positieve energie! Ik hoop dan ook dat ik volgende week goed nieuws heb wat betreft het huis en zo niet, nja dan zoeken we vrolijk verder!

Fijne week!

Liefs,

Vyella

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.