Vlieg naar de Zuid Franse stad Nice / Côte d’Azur

Vlieg naar de Zuid Franse stad Nice / Côte d’Azur

Vakantie Frankrijk – Vlieg naar de Zuid Franse stad Nice

Eigenlijk ben ik een persoon die liever niet twee keer naar dezelfde plek gaat, maar Nice heeft een speciaal plekje in mijn hart en daarom kan ik er geen genoeg van krijgen! In dit artikel vertel ik je précies waarom en geef ik je de nodige tips over deze prachtige Zuid Franse stad Nice! 

Waarom ik zo verzot ben op deze stad? – Zuid Franse stad Nice

Na mijn middelbare school, wist ik nog niet goed wat ik wilde worden en daardoor kon ik de vraag wat ik graag wilde studeren ook niet beantwoorden. Mijn ouders hebben al heel lang een huis in Frankrijk en omdat ik het vroeger vervelend vond dat ik eigenlijk niet goed met de mensen in de buurt kon communiceren.

Na mijn middelbare school ben ik daarom eerst een jaar naar de Zuid Franse stad Nice vertrokken om daar goed Frans te leren. Veel mensen waren nogal surprised en namen het mijn ouders kwalijk dat ze een meisje van zestien in haar eentje in Frankrijk achter lieten. Dat was echter echt niet het geval en ik was daar alles behalve alleen. Ik zat daar op EF Highschool, een hele goede organisatie waardoor mijn ouders me met een gerust hart achter konden laten.

Na ongeveer drie maanden verstond ik al alles en na zes maanden sprak ik al een aardig woordje Frans. In dit jaar heb ik heel veel les gehad, maar heb ik natuurlijk ook de tijd gehad om de omgeving zoals Monaco, Cannes, Saint Paul de Vence, Antibes etc. te bekijken.

 

Tien jaar later…

Nu, ruim tien jaar later, kom ik er nog maar al te graag! Helaas niet meer voor een jaar, maar wel voor leuke korte breaks! Over deze korte breaks én wat je dan allemaal móét bezoeken vertel ik je maar al te graag!

De Zuid Franse stad Nice

Ik vind Nice zo heerlijk omdat je in principe alles hebt. Een prachtige bruisende stad, maar ook een strand. Je vliegt er vanuit Eindhoven of Amsterdam binnen één uur en vijftien minuten naar toe en het vliegveld in Nice bevindt zich op ongeveer een kwartiertje van het city centre, dus daar zit je ook zo. Vanaf het vliegveld kun je de bus of taxi nemen naar het city centre, of een auto huren!

AVENUE JEAN-MÉDECIN EN PLACE MASSENA

De grote winkelstraat heet Avenue Jean-Médecin, halverwege de winkelstraat vind je aan de ene kant winkelcentrum Nice Étoile en aan de andere kant het station. Hier vandaan kun je gemakkelijk overal de trein naar toe nemen. Aan het einde van de winkelstraat vind je het prachtige plein Place Massena. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter heeft dit plein iets magisch en zijn er altijd mensen.


Loop vanaf Place Massena rechtdoor richting de zee. Als je vervolgens aangekomen bent op de Promenade des Anglais zie je aan de linkerkant een grote trap naar boven richting het hoogste punt, waar je echt een prachtig uitzicht hebt over Nice. Niet alleen het centrum, maar ook de haven en de zee. Na het genieten van dit prachtige uitzicht, kun je de andere trap naar beneden nemen, zodat je uitkomt in Vieux Nice. Zoals de naam al zegt, is dit het oude gedeelde van Nice. Hier hebben ze allemaal super leuke kleine winkeltjes en moet je sowieso een ijsje halen bij Phinocchio! Van lavendel tot bier smaak, van Kinderbueno ijs, tot Ferero Rocher, verrukkelijk!

Uitzicht vanaf “Het hoogste punt” over port de Zuid Franse stad Nice

EASYTERRA

Je kunt met de bus of taxi vanaf het vliegveld naar je appartement, maar een huurauto is wel zo fijn. Regel voor je vertrek een auto via EasyTerra, kom aan op het vliegveld en rij binnen no-time weg! Niet alleen om vanaf het vliegveld naar je hotel te rijden, maar voor je gehele vakantie. De kustwegen zijn namelijk prachtig en vanaf Nice zit je zó in Monaco, Cannes, Saint-Paul de Vence, Antibes of een stukje langer rijden in Saint-Tropez. Vooral deze laatste plek is vanuit Nice haast niet te doen zonder auto! Écht een aanradertje dus!

CÔTE D’AZUR TIPS:

 • Mocht je een visliefhebber zijn. Eet dan zeer zeker Fruit de Mer in Vieux Nice. Verser kan haast niet!
 • Nu je toch in Vieux Nice bent, eet een overheerlijk ijsje bij Phinocchio!
 • Loop over de winkelstraat Jean-Médecin en breng een bezoekje aan winkelcentrum Nice Étoile
 • Vergeet na de winkelstraat Avenue Jean-Médecin de leuke winkeltjes in Vieux Nice niet!
  Hoe leuk ziet dit er uit! 
 • Breng een bezoekje aan het “hoogste punt”. Hier vandaan heb je een prachtig uitzicht over heel Nice (en verder!). Mocht je op het hoogste punt staan, loop dan verder en volg de bordjes Parc. Vanuit het park heb je een heel mooi uitzicht over de zee en zie je de Corsica Ferry binnen komen. Mocht je nog niet uitgeput zijn loop dan door naar Cimetière Israélite. Ik kan me voorstellen dat je tijdens je vakantie niet zoveel zin hebt in een begraafplaats, maar Cimetière Israélite is niet zomaar een begraafplaats!
 • Ga naar het MAMAC (Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain) museum
 • Het Marc Chagall museum is trouwens ook prachtig!
 • Loop de Promenade des Anglais uit (aanrader om ’s avonds te bezoeken)
 • Ook het indrukwekkende plein Place Massena is een bezoekje waard! 
 • Wil je écht écht écht lekker eten? Ga dan naar mijn all time favorite restaurantje Le Petit Lascaris. Dit leuke restaurantje bevindt zich in Vieux Nice en is zó leuk en té lekker. Het is er wel heel erg klein, dus ik raad je aan om van te voren eventjes te reserveren.
 • Eet een macaron(ijsje) bij Angea!
   
 • Heb je zin om ’s avonds gezellig ergens een drankje te drinken? Ga dan zeker naar Wayne’s!

(Klik op de link en je ziet in Google Maps waar het is. Easy peasy!)

Lees ook over andere Franse steden: Parijs, Vichy, Clermont Ferrand en Tignes

Ben je zelf naar Nice geweest en heb je nog tips? Deel ze dan zeer zeker hier onder in een reactie.

Veel plezier & een fijne vakantie!  

Dit artikel bevat EasyTerra reclame. Desalniettemin lees je in dit artikel mijn persoonlijke ongezouten en eerlijke mening.

3 Comments

 1. Wat leuk! Wij zijn vorig jaar ook naar Nice gegaan, goede tip die huur auto’s, wij werden namelijk gek van al die bus ritjes overal naartoe. (waarom stoppen ze elke 100 meter?! haha)
  Mooie foto’s ook trouwens!

 2. woow mooie foto’s heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

  groetjes

  Caro

  • Hi Caro,

   Wat lief! Zelf heb ik een Canon 100D hiervoor gebruikt, wat ik een super fijne compacte reisspiegelreflex vindt. Om eerlijk te zijn, zijn de foto’s niet geshopt! Ik heb de camera gewoon op de juiste wijze ingesteld, waardoor het veel buitenlicht gepakt heeft 🙂 Groetjes!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.