VIVE LA FRANCE WEEKBLOG #03 | VYELLA.NL

VIVE LA FRANCE WEEKBLOG #03 | VYELLA.NL

WEEKBLOG #03

Vorige week sloot ik mijn weekblog af met het heugelijke nieuws dat ik “weer” een weekje naar Frankrijk zou gaan. Vandaag is het maandag tijd voor weekblog #03 en ben ik gewoon alweer terug in Nederland. Wat gaat de tijd toch giga snel!

Vorige week zaterdagmiddag kwamen we rond twee uur aan op onze bestemming. Mijn ouders hebben een huis in Frankrijk, vandaar dat ik wat vaker dan gemiddeld in Frankrijk kom. Het was zes graden in huis en dus de hoogste tijd om flink te stoken! Kachel aan, romantisch vuurtje, wijntje erbij, boek in de hand en het relax-weekend kon van start. Zaterdag en zondag hebben wij daarom niks bijzonders gedaan, maar het was heer-lijk!

VIVE LA FRANCE WEEKBLOG #03 | VYELLA.NL

MAANDAG

Op maandag ochtend werden we wakker en er lag me een partijtje sneeuw, niet normaal! We hebben ons daarom ready gemaakt, genoten van ons Franse ontbijtje inclusief Bonne Maman en baguette en vervolgens onze moonboots aangetrokken. Buiten was het niet normaal koud, maar prachtig! We hebben een flinke wandeling gemaakt en ik kon niet meer stoppen met foto’s maken! Onderweg kwamen we een boerderij met paarden tegen. De vriendelijke Franse boer vond het geen probleem dat ik foto’s zou maken. Ik bleef maar klikken, want wauw wat zien die beesten er extra sprookjesachtig uit in de sneeuw!

VIVE LA FRANCE WEEKBLOG #03 | VYELLA.NL

DINSDAG – VICHY

Vlak voordat ik op vakantie vertrok had ik nog een last minute werkklus. Er was helaas wat mis gegaan met de drukker waardoor het opnieuw verstuurd moest worden. Het zag er buiten prachtig uit, maar helaas vond het internet de witte wereld wat minder grappig. Aangezien ik in desperate internet need was, móést ik toch echt even naar de bewoonde wereld! We zijn daarom, inclusief Macbook, afgereisd naar Vichy. Na heel wat gedoe en uiteindelijk een bezoek aan restaurant de drie bogen (aka Mc-wifi-Do) verder, is het gelukt en konden we de prachtige stad Vichy in!

VIVE LA FRANCE WEEKBLOG #03 | VYELLA.NL

Terug uit Vichy ben ik begonnen aan Bœuf bourguignon. Dit is een Frans gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode wijn. Mijn moeder maakte dit vroeger altijd op de openhaard en daarom móést ik dit ook proberen!

Op de haard, er weer vanaf, er weer op! Twee dagen lang heeft het gesudderd, maar het resultaat was hemels! Het recept vind je binnenkort online! I promise!

’s Avonds stond vaste prik 30 seconds op het menu! Heb je daar weleens van gehoord? Dat is een spel waarbij je je medespeler in dertig seconden de woorden op je kaartje moet raden zonder het woord te gebruiken. Ik ben zelf niet zo’n spelletjesmens, maar ik heb me kapotgelachen en werd rete fanatiek!

VIVE LA FRANCE WEEKBLOG #03 | VYELLA.NL

WOENSDAG

In het gebied waar mijn ouders een huis hebben, kun je ook heerlijk skiën. Aangezien wij buiten de vakanties om waren. En het skiseizoen bij La Loge pas echt in februari van start gaat, was La Loge alleen op woensdag, zaterdag en zondag geopend. Woensdag zijn we daarom op tijd onze warme bedjes uitgegaan en afgereisd naar La Loge! Er stonden slechts twee auto’s geparkeerd, maar de skilift stond aan, dus goed nieuws! Na een skilifttenpas gekocht te hebben voor vijf hele euro’s per persoon kon de skipret van start! We waren letterlijk de enige vier op de piste en racete als heuse pro’s de berg af! Na tussendoor genoten te hebben van een vin chaud (= Frans voor glühwein) hebben we de hele dag op de latten gestaan. ’s Avonds waren we total loss, maar een spelletje 30 seconds kon natuurlijk niet ontbreken.

VIVE LA FRANCE WEEKBLOG #03 | VYELLA.NL

DONDERDAG

Donderdag zijn we lekker thuis gebleven! Aangezien ik tijdens de kerstvakantie al weggeweest was, moest ik deze vakantie echt een beetje doorwerken. Ik heb me daarom voor de openhaard geïnstalleerd en ben aan de slag gegaan. Op de een of andere manier gaat het in Frankrijk altijd zo heerlijk goed en snel dat de teksten als een razende m’n vingers uit vlogen. Aan het einde van de middag had ik daarom tijd voor een wandeling!

De sneeuwhoogte was nog eens gestegen en daarom zijn wij als echte padvinders het bos in gelopen. Na af en toe een doodlopend pad waar we écht niet verder konden, was het een heerlijke wandeling. Uiteraard móést mijn camera mee en zijn hier weer wat mooie kiekjes uitgekomen!

VIVE LA FRANCE WEEKBLOG #03 | VYELLA.NL

VRIJDAG – CLERMONT-FERRAND

Vrijdag zijn we afgereisd naar Clermont-Ferrand, dé stad van de Puy-de-Dôme! Clermont is de hoofdstad van de voormalige Franse regio Auvergne en de belangrijkste stad in het departement Puy-de-Dôme. Ik was er een aantal jaar geleden al eens geweest met mijn ouders. Maar een keertje terug vind ik nooit erg! We hebben hier heerlijk door de stad gebanjerd, geshopt én geluncht. Ook dit was weer een topdag!

VIVE LA FRANCE WEEKBLOG #03 | VYELLA.NL

ZATERDAG

Zaterdag was de Loge weer open en daarom ging de wekker weer “vroeg”. Om tien uur stonden we boven aan de berg en kon de ski en snowboard fun weer van start. ’s Ochtends was het allemaal onwijs leuk en prima te doen. Vanaf een uurtje of één leek het wel alsof gemiddeld Frans skileek had bedacht waar ze hun zaterdag zouden gaan spenderen. Te pas en te onpas vielen er ouders en kinderen uit de lift. (No worries, ze hebben bij de Loge alleen maar sleeplifjes.) En de pistes zagen eruit als mierenhopen van vallende Fransen.

Na een half uur gewacht te hebben bij een lift, zakte het plezierpeil gestaag. Aangezien de snowboard jongens het ook wel gehad hadden. En ik weleens op één lat zou willen staan, heb ik Marks snowboardschoenen aangetrokken. Anne-Sophie heeft mij vervolgens, als semiprofessioneel snowboardlerares, een heuse les gegeven. Onwijs goed was ik natuurlijk niet, maar heel slecht ging het ook niet! Door mijn switch had Mark mijn skischoenen aan en heeft hij de latten ook maar ondergebonden. Youri zag dit ook wel zitten!

Wat is dat met jongens? Kennen die geen angst? Ook al heb ik al meerdere keren geskied, het eerste half uur blijft spannend en wennen. Voor Mark en Youri? Niks daarvan! Terwijl ik het met mijn eerste snowboard ervaring bij het baby bergje hield. Stonden Jut en Jul in de rij voor de “grote” piste en besloten ook maar gelijk een schans te nemen. We hielden ons hart vast, maar alles is goed gegaan én ze leven nog!

VIVE LA FRANCE WEEKBLOG #03 | VYELLA.NL

ZONDAG | EINDE VAN WEEKBLOG #03

Zondagochtend ging de wekker om zeven uur om weer terug af te reizen naar Les Pays-Bas. Oftewel Nederland, Holland of hoe je ons prachtige kleine kikkerlandje ook wilt noemen. De reis ging voorspoedig. Voor ik er erg in had reden we langs Disney, richting België en hop Nederland in. Na de spullen uitgepakt te hebben kon de wasmachine gaan doen waar ze zo goed in is.

Fijne week allemaal en tot volgendeweek!

Liefs,

Vyella

VIVE LA FRANCE WEEKBLOG #03 | VYELLA.NL

Benieuwd naar mijn vorige skiverhaal in Tignes?

2 Comments

  1. Prachtig dat gebied met sneeuw. Ik ben zomers wel eens in de Auvergne geweest maar s’winters is er dus ook best wel wat te doen! Leuk verhaal hoor.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.