DE VERBOUWING #04 | VAN BOUWPLAATS TOT PALEISJE!

DE VERBOUWING #04 | VAN BOUWPLAATS TOT PALEISJE!

HUISUPDATE #04

Het is alweer een tijdje geleden dat er een huisupdate online is gekomen en daarom is het de hoogste tijd voor de verbouwing #04 | Van bouwplaats tot paleisje! Er is weer een hoop gebeurd! Zo zijn we druk bezig geweest met alles, maar dan ook alles wat met de woonkamer te maken heeft. Van elektra, tot muren, tot de vloer en het plafond, de trap én zelfs al wat dingen buiten! En ja ja, onze favoriete Industriële look wordt eindelijk een beetje zichtbaar! 

DE LAATSTE LOODJES!

De laatste loodjes zijn inmiddels inzicht en gek genoeg kan ik niet meer stoppen en wil ik maar door, door, door gaan! In m’n studietijd als ik een boek van 400 pagina’s moest leren, had ik bij de laatste 50 pagina’s écht geen zin meer en kon ik mij er haast niet meer toe zetten. Daar heb ik op dit moment gelukkig helemaal geen last van en ik wil het zó graag afmaken!

DE ELEKTRA

De afgelopen maand zijn we, eigenlijk vooral Mark, flink bezig geweest met de elektra. Elektra is iets wat superduper belangrijk is, maar waar je eigenlijk vrij weinig van ziet. Honderden meters buis, rode-, blauw-, groene-, zwarte- en blauwe draden hebben ervoor gezorgd dat onze elektra nu helemaal top werkt, maar het zit in de muur, dus ernstige verandering zie je niet. Aan de ene kant is dit jammer, want je bent druk bezig en je ziet er niks van, maar aan de andere kant is dit alleen maar fijn. Voorheen liepen de draden namelijk stuk voor stuk door de woonkamer heen, wat er niet alleen lelijk uitzag, maar ook nog eens onveilig was. Nu lopen de elektriciteitsdraden keurig netjes in buisjes door de muur heen en het werkt perfecto!

 
Dit waren al doos nummero 4, 5 en 6! Van te voren dachten we dat we dat we bij honderd meter draad en honderd meter buis wel voldoende zouden hebben, maar niks bleek minder waar!

Vroeger kocht ik voor 129,95 schoenen, jassen, tassen of een nieuwe cameralens, tegenwoordig koop ik steigers… Toen ik bij de Hoornbach stond om dit ding aan te schaffen twijfelde ik nog of ik dit wel moest doen, maar nu is het m’n held die me naar hoge hoogtes helpt!

Hier wordt nog even de laatste hand gelegd aan de elektra in de keuken. Ja de keuken, kun je je voorstellen dat hier over een maand een keuken staat? Nee? Geloof me, we gaan hard, we gaan lekker en het komt écht wel goed! 😉

BUITENVERLICHTING

Zodra Mark klaar was met de elektra hebben we direct de buitenlampen opgehangen. Voorheen als je het straatje in kwam lopen liep je richting een donker hol en nu ziet het er helemaal gezellig uit!


Met deze lamp ben ik onwijs blij! Heb ‘m voor een prikkie op de kop kunnen tikken en hij is zó mooi!

En deze hangt aan de voorkant! Het oranje draad moet nog eventjes weggewerkt worden, maar is het geen leukertje?

HET PLAFOND

Nadat de elektra helemaal klaar was, was het de hoogste tijd om het balkenplafond aan te pakken. Met hulp van m’n moeder, vader én broertje zijn we een he-le zaterdag bezig geweest met het schuren van de ellendige balken. Hoe mooi en landelijk het ook uit ziet, een klein beetje haten ging ik ze wel. Althans, alleen die zaterdag dan. Inmiddels zijn ze geschuurd en zitten er zelfs al twee lagen grondverf op. Nu is het nog een kwestie van stuccen en de balken aflakken!

 
Als je maar één veiligheidsbril hebt en je bent met z’n tweetjes aan het schuren bent, dan doe je toch gewoon je duikbril op! Why not? ;D


Na m’n vorige artikel kreeg ik meermaals de vraag “Wat gaan jullie met de stalen draagbalken doen?”. Nou die heb ik in de hammerite gezet en blijven in het zicht. Ja, wij houden wel van die stoere Scandinavische meets Industriële look!


Tadaaaaaa! De balken zijn nog niet klaar, maar dit grondlaagje ziet er al zoooooveel beter uit!


Gezellige lunchpauzes zijn ook giga belangrijk!

OLDSCHOOL LOODVERF

In de keuken zat nog loodverf op het plafond. Gewapend met m’n duikbril en mondkapje op ben ik voor de verandering nog maar eens aan het schuren geslagen en heb alles er afgeschuurd! Ook dit was weer een karwei waar je u tegen zegt, maar ik werd er zo enthousiast van dat ik ’s avonds maar gelijk door ben gegaan met schilderen!


Ondanks dat er op deze foto nog een lelijke buis onder door loopt, ziet het er met witte gegrondverfde balken al zoooveel beter uit!

DE TRAP

Aan de trap was volgens mij sinds 1920 niks meer gedaan en degene die destijds het prachtige bruine tapijt erop gemaakt heeft, was groot fan van spijkerclipjes. Vol goede moed was ik er zelf aan begonnen om het tapijt van de trap te halen, maar ondanks dat mijn spiermassa de afgelopen maanden drastisch toe is genomen, lieten mijn armspieren mij eventjes in de steek. Gelukkig was er een papa in de buurt die het wél voor elkaar kreeg. Zodra hij het tapijt er allemaal van af wist te trekken ben ik nog wel een dag bezig geweest om alle overige spijkerclipjes er nog uit te verwijderen, daarna de boel te schuren én daarna in de grondverf!

     

Nee, we houden geen houten vlakjes, maar zo konden we er tenminste nog overheen lopen 😀 Zodra deze vlakken geschilderd zijn is het nog een kwestie van aflakken en klaar is trap!

DE KEUKEN

De keuken is besteld en komt 17 november binnen! Ik kan niet meer wachtennnnn en daarom is het tijd voor gassss! Niet alleen moeten we er gas op zetten en keihard doorwerken, maar het was ook letterlijk tijd voor gas. We krijgen namelijk een kookeiland en daarom moesten de gasleidingen omgelegd worden.

Bij Mark denk ik weleens: Wat kun je niet? Die jongen kan namelijk écht alles! Van elektra tot waterleidingen, van muren verwijderen tot stuccen, hij kan het allemaal! Toen hij me vertelde dat hij met de gasleidingen ging beginnen, had ik zoiets, is dit wel handig om zelf te gaan doen? Toen hij me vertelde dat hij de nodige YouTube filmpjes bekeken had, alles afgegoogled had en de kennis van Opa in de buurt zou hebben, had ik er wel vertrouwen in en zijn Mark en Opa begonnen aan de gasleidingen. Ook dit was een hels karwei, maar ook dit is weer helemaal gelukt!

Allemaal leuk en aardig dat het gelukt is met de gasleidingen en super fijn dat de boel niet lekt, maar dit betekent wel dat ik tot 17 november midden in de keuken moet gaan zitten keuken! #campinglife!

DE AFWERKING KAN BEGINNEN!

Terwijl ik druk bezig was met de balken en de trap, is Mark begonnen met de afwerking van gipsplaten. Gipsplaten zijn echt m’n helden! Je schroeft die dingen tegen de muur/plafond en het ziet er gelijk zóveel beter uit!

Ook zitten de gipsplaten inmiddels tegen de achterwand van de keuken! Deze gaan we niet stuccen, maar komen baksteen look steenstripjes tegen aan!

FAMILY FIRST

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd én hoe harder het gaat! Daarom is opa de laatste weken ook de nodige dagen per week van de partij. Hier zijn ze samen bezig met het zagen van hout voor de afwerking van de voordeur!

Zodra Opa de boel er tegenaan schroefde stond mama al paraat met het kwast om er een likje verf overheen te doen!

En papa? Die is bezig met de raggels voor tegen het plafond, zodat we in een keuken ook een prachtig verlaagd plafonnetje krijgen. No worries, geen verlaagd verlaagd plafond, maar gewoon net een paar minimeters eronder zodat de buisjes mooi weggewerkt zijn en de balken er nóg meer uitspringen!

DE VLOER

Na de muren, plafond, de keuken, de trap en het halletje, is het ook de hoogste tijd om de keukenvloer te storten! in de rest van het huis ligt namelijk hout, wat we nog gaan schuren, maar in de keuken hebben we ervoor gekozen om een betonvloertje te storten. Dit heeft nogal wat voeten in de aarde en hebben we niet ‘een paar’ vloeiend cement voor nodig, maar maar liefst zestig! ZESTIG? Jup… Gelukkig werden deze zakken bij ons voor de deur geleverd, maar deze zestig stuks à twintig kilogram per stuk moesten nog wel eventjes naar binnen gesjouwd worden. Hier gaan we aankomend weekend mee aan de slag. Wish us luck!

AFZUIGBUIS

Je hebt mensen die een afzuigkap hebben, mensen die helemaal geen afzuigkap hebben en mensen met een afzuigbuis. Bij dat laatste ras behoren wij sinds kort. Het had wat voeten in de aarde, want een gat van 162 mm boor je niet zomaar, maar het resultaat mag er zijn! Ook al zeg ik ’t zelf!

We gaan voor de industriële look!

STEENSTRIPLIEFDE!

Dat leuke vrolijk witte wandje hierboven, met die twee lampjes. Ja dat begint al ergens op te lijken, maar kan natuurlijk niet zo blijven. Na veel nadenken, heel wat uurtjes op Pinterest doorgebracht te hebben en nodig woonblad door gebladerd te hebben, zijn we er achter wat we willen. Achter onze fabeltastische keuken komen steenstrips! Nee, geen lelijke plastic achtige gevallen, maar serieus mooie, die we hoogstpersoonlijk compleet excited in Breda zijn gaan halen!

Zijn ’t geen beauties? (En dan bedoel ik de baksteen-steenstrips hè 😉 ) 

Liefs,

Vyella

P.S. Stiekem hoop ik dat de volgende huisupdate een update gaat zijn om het eindresultaat van de woonkamer te laten zien. Uiteraard nog niet compleet ingericht, maar in ieder geval dat de keuken staat, dat de muren mooi gescuct zijn én geverfd! Ik hoop het zooooo erg! 

34 Comments

 1. Hennie en Marianne

  lieve harde werkers, het ziet er inmiddels fantastich uit.
  Wat hebben jullie allemaal veel werk verzet.
  De laatste loodjes zijn bijna gelegd.
  ben zeer benieuwd naar het eindresultaat.
  Dat kan niet anders dan prahgtig zijn.

 2. Lieve Mark en Vyella het wordt prachtig. Wat een verschil al met een tijdje terug.
  En dat was nog maar in augustus. Jullie gaan als een speer. Wordt super fijn dat iedereen helpt. Ik ben ook zo benieuwd hoe het is als de keuken staat. Nog even afwachten! Succes en veel liefs

 3. Via facebook ben ik op je site terecht gekomen, wat knap dat jullie zelf zo hard aan het werk zijn gegaan. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat, ik blijf je volgen! Heel veel succes bij de verdere bouwwerkzaamheden!

  • Wat super leuk om te horen! Heel erg bedankt! Vandaag is de keuken binnen gekomen, dus ik hoop zéér binnenkort een nieuwe update online te hebben van het eindresultaat! Liefs, Vyella

 4. Wauw wat hebben jullie toch al ontzettend veel gedaan zeg! Echt wat wordt het super!

  • Dankjewel! Leuk om te horen! Het is inderdaad een behoorlijk karwei, maar als je ziet hoe mooi het wordt kun je gewoon niet meer stoppen 😀 Liefs, Vyella

 5. Niks zo leuk als je eigen huis van de grond af aan op bouwen! wij hebben dat vroeger ook gedaan!
  Respect voor de grondige manier waarop jullie het aanpakken en voor het plezier dat jullie erin blijven houden!

  • Owh wat super leuk zeg! En jullie wonen er nog steeds met plezier?
   Zo nu en dan hebben we weleens een minder dagje hoor, dan gaan we ’s avonds even wat leuks doen om de batterijen weer op te laden, maar ik moet zeggen dat ik me er weleens over verbaas hoe leuk we het allemaal blijven vinden 😀

   Liefs, Vyella

 6. Melissa krijns

  Geweldig om het te zien. Jullie schieten al mooi op

 7. Ik vind t superknap dat jullie dit allemaal zelf kunnen en doen! Petje af!

 8. Wat een coole klus! Onze droom ook; helemaal ons droomhuis zelf gaan vormen door te timmeren en te hakken en zagen. Lijkt me ook heel goed voor je relatie, haha. Ben vet benieuwd hoe het gaat worden, dus kom maar door met die woonkamer! En oja: de buitenlampen zijn inderdaad te leuk!

  • Relatie daar begint iedereen inderdaad over haha. “Houden jullie het nog wel met elkaar uit?”, maar wij zijn er eigenlijk alleen maar sterker van geworden. Je hebt stelletjes die écht niet met elkaar kunnen klussen, maar wij zijn een super goed team! En thanks, ben zelf ook zó blij met de lampen! Ziet er zo gezellig uit als ik ’s avonds aan kom lopen nu ’t al donker is! Vandaag is de keuken binnen gekomen, dus hoop binnenkort weer een update online te zetten 🙂 Liefs, Vyella

 9. Wauw, wat knap dat jullie dit helemaal zelf doen. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

 10. oei wat verzetten jullie veel werk, knap hoor! Ik heb al moeite met een lijstje aan de muur ophangen, haha ^_^

 11. Wauw wat ziet het er goed uit en jullie maken echt veel vooruitgang! Ik ben benieuwd naar de keuken 🙂

 12. Jullie zijn lekker druk bezig. Knap dat alles zelf doen. Bij ons is het moeilijk om een lijstje aan de muur op te hangen.

 13. De baksteenstrips are awesome, maar dat zijn de lampen ook en wat wordt het mooi!! Nog heel even…

 14. Wow hard werken dus! Wij konden gelukkig gelijk in ons huisje trekken. Eerst de woonkamer aangepakt en nu is de eerste verdieping aan de beurt. Zo gaan we langzaam ons huis opknappen. Succes met de laatste loodjes

  • Wij “wonen” er ook al hoor ;D Ik zag het niet zitten om ná werktijd eerst nog te moeten klussen en dan terug te rijden naar Rotterdam. Ook scheelde dit een hoop geld. Het is inderdaad af en toe net campinglife, maar het einde is in zicht 😀 Dankjewel! Jullie ook heel veel succes!

 15. Wat een grote werken. het resultaat mag er echter al wel zijn. proficiat. Binnenkort kunnen jullie echt genieten van het resultaat.

 16. grote werken! super resultaat! jullie zullen er binnenkort dubbel van genieten na al dat harde labeur 🙂

 17. Echt knap dat je zo veel zelf kan! Wou dat ik dat in mij had. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.