TRAVEL: TIP TOP SAILING CORFU

TRAVEL: TIP TOP SAILING CORFU

 TIP TOP SAILING CORFU

Na zeker twee weken in Nederland geweest te zijn, werd het tijd om het land maar weereens te verlaten. De ouders van mijn vriend zijn dertig jaar getrouwd en wilden graag met z’n allen gaan zeilen rond Corfu. Ik heb vroeger wel gezeild. Maar zeilen op een azuur blauwe zee is toch net even anders dan ronddobberen op de Kralingse plas.

Aangekomen in de haven van Corfu stond het Tip Top Sailing team al voor ons klaar. We hebben een prachtige zeilboot, schoon, ruim en van alle gemakken voorzien! De eerste nacht hebben we in de haven op de boot geslapen. ‘S ochtends kon het zeilen pas echt van start gaan. We zaten nog geen twintig minuten op het water en dolfijn nummero uno werd al gespot! Dat belooft wat!

snorkelen corfu

Ik vind het altijd heerlijk om voor op de boot neer te ploffen op een luchtbed. En op zoek te gaan naar al het moois wat rond zwemt in de zee. De eerste paar uren was het rustig, tot dat ik ineens een schildpad spotte! Hij was net zo nieuwsgierig naar ons, als wij naar hem.

Na een paar minuutjes de kat uit de boom gekeken te hebben, hebben we de sprong in het diepen genomen en zijn we rustig de zee in gegaan. Schildpadden kunnen bijten, dus een klein beetje spannend was het in het begin wel. Het leek erop dat meneer Schildpad wel door had dat we hem geen kwaad zouden doen.

We hebben met hem gezwommen, onderwaterfoto’s én een #schildfie gemaakt met de GoPro en zelfs voorzichtig zijn schild aan kunnen raken. Toen een andere boot door had dat er iets speciaals bij ons aan de gang was, vond hij het wel welletjes geweest en zwom er met een giga vaart van door.

Ook “zwemmen met een schilpad” kan weer van m’n bucketlist afgestreept worden!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.