TRAKTATIE: FEESTELIJKE CONFETTI CUPCAKES!

TRAKTATIE: FEESTELIJKE CONFETTI CUPCAKES!

HAPPY BIRTHDAY TO… ME!

Ja vandaag is de dag dat ik alweer 26 jaar oud geworden ben! En ik confetti cupcakes trakteer!

Vandaag is zo’n dag waar ik op mijn 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 en misschien 21ste ook nog wel, weken van te voren naar uitkeek. “Oe het is oud en nieuw, nog één maand en acht dagen en dan is het zo ver”.

Vandaag is het acht februari. De dag dat mijn moeder 26 jaar geleden er alles aan deed om het kleine dikke monster zo snel mogelijk op de wereld te zetten. Desondanks dat ik nu minder excited ben dan vroeger, moet deze dag tóch gevierd worden!

CONFETTI CUPCAKES!

Vroegah als kind waren mijn favoriete traktaties worstenbroodjes én cakejes. Je weet wel van die cakejes met een bananenglazuur en zo’n papiertje met een aap erop! Als ik er aan terug denk verschijnt er gelijk een glimlach op m’n gezicht. Aangezien ik geen 12 geworden ben, maar 26. En je zo jong bent als je jezelf voelt, ben ik tóch de keuken ingedoken om cakejes te maken, maar dan zonder apen!

Al een tijdje had ik in m’n hoofd dat discodip of smarties weleens voor een leuk effect zouden kunnen zorgen. Toen ik echter na ging denken en realiseerde dat discodip eigenlijk bestaat uit suiker en suiker gaat karamaliseren op een hoge temperatuur, leek smarties de enige andere optie. Ik heb dit geprobeerd door de cakejes op een lage temperatuur in de onderste laag van de oven te bakken en het leek goed te gaan. Yes er waren kleuren te zien! Niets leek minder waar toen ik na een kwartiertje afkoelen de keuken in terug kwam. De kleuren waren verdwenen en het enige wat te zien was, waren bruine vlekken. Cakejes met chocolade zijn ook helemaal lekker, maar het kind in mij kwam terug naar boven en ik moest en zou cakejes met kleur krijgen!

Daarom ben ik vanuit de taartenbakwinkel doorgereden naar de Appie en vervolgens naar de Jumbo. Ik heb alles met elkaar vergeleken en uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat het met eetbare confetti vast móést lukken.

En ja, dat deed het inderdaad! De cakejes zijn gelukt! Om dit heugelijke nieuws te vieren, heb ik ze afgetopt met een botercrème die ik roze heb gekleurd. Deze traktatie is stiekem nóg beter en een heus feestje!

WAT HEB JE NODIG VOOR 12 CONFETTI CUPCAKES?

Ingrediënten

 • 100 gram roomboter (ongezouten) – kamertemperatuur
 • 2 eieren
 • 100 ml melk
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 75 gram kristalsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker 8 gram
 • snufje zout
 • 20 gram + een beetje extra confetti (Ik heb deze uit de Dr. Oetker Regenboogfantasie gebruikt en dan alleen de disco

Benodigdheden:
Muffin bakplaat
Cupcake vormpjes
Meelzeef

WAT TE DOEN?

 1. Haal van te voren het pakje boter uit de koelkast en laat dit op kamertemperatuur komen.
 2. Verwarm je oven voor op 180 graden.
 3. Snijd 100 gram boter af en mix dit glad. Roer 75 gram kristalsuiker en het zakje vanillesuiker door de boter heen.
 4. Roer er langzaam 100 ml melk doorheen en één voor één de eieren.
 5. Pak je meelzeef erbij en roer voorzichtig de 125 gram zelfrijzend bakmeel door het mengsel heen.
 6. Voeg er nog een snufje zout bij. Mix alles goed door elkaar heen tot een luchtig beslag.
 7. Voeg de confetti als laatst toe aan het beslag, maar houd nog een beetje over als versiering.
 8. Bak de vormpjes erbij en leg deze in de twaalf gaten van de muffin bakplaat. Schep er iets minder dan twee eetlepels beslag per vormpje in.
 9. Strooi er op het einde nog wat confetti overheen en schuif de confetti cupcakes voor 22 minuten de oven in.
 10. Na 22 minuten test je of de cakejes gaar zijn door er met een satéprikker in de prikken. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn je confetti cupcakes goed. Zo niet, plaats ze dan nog wat langer de oven in.

WAT HEB JE NODIG VOOR DE ROZE BOTERCRÈME?

Ingrediënten

 • 35 gram bloem
 • 200 ml melk
 • 160 gram roomboter (ongezouten)
 • 160 gram poedersuiker
 • 2 theelepels rode kleurstof 

Benodigdheden:
Spuitzak
Meelzeef
Satéprikker

WAT TE DOEN?

 1. Pak een pannetje en schenk hier 200 ml melk in. Verdeel er met de meelzeef rustig 35 gram bloem bij en klop dit met de garde goed door elkaar, zodat de klontjes verdwijnen.
 2. Zet het pannetje op het vuur en blijf goed door roeren. Zodra het begint te koken, haal je het pannetje van het vuur af.
 3. Je ziet het nu langzaam dikker worden. Schep het mengsel ik een kom en laat het afkoelen.
 4. Snijd 160 gram roomboter in kleine stukjes en roer dit in een andere kom tot een glad mengsel. Voeg er vervolgens 160 gram poedersuiker bij en roer goed door.
 5. Is je bloemmengsel goed afgekoeld? Test dan of deze dik genoeg is door er een satéprikker in te zetten. Blijft deze staan? Dan is je mengsel goed!
 6. Voeg het bloemmengsel toe aan je botermengsel en roer goed door. Voeg er nog twee eetlepels rode kleurstof bij en roer nog eens goed door.
 7. Zet de kom nu voor minimaal één uur in de koelkast voordat je verder te werk kunt gaan.

Ondertussen zullen je cupcakes afgekoeld zijn en kun je ze uit de bakplaat halen. Zodra je botercrème ook goed is kun je beginnen met de rozetten. Schep je spuitzak vol en verdeel de botercrème op de cakejes.

Ik hou zelf onwijs van koken en bakken, maar ben zelf wat minder goed in het maken van mooie rozetten. Mocht je hier ook niet zo’n kampioen in zijn. Geen zorgen. Je kunt je niet zo mooie werk verdoezelen door er op het einde nog wat confetti over heen te gooien. Zo zien je confetti cupcakes er niet alleen mooier, maar ook nóg feestelijker uit!

2 Comments

 1. Gefeliciteerd!! veel plezier vandaag!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.