TOP 5: HOTSPOTS IN DE BUURT VAN ROTTERDAM CS!

TOP 5: HOTSPOTS IN DE BUURT VAN ROTTERDAM CS!

TOP 5 FIJNSTE PLEKJES IN DE BUURT VAN ROTTERDAM CS

Je komt aan op Rotterdam centraal, je kijkt op het bord en ja hoor, je trein heeft weer eens vertraging. Herkenbaar? Lees dan heel snel dit artikel met mijn top 5 fijnste plekjes in de buurt van Rotterdam Centraal. Komt dit verhaal je totaal niet bekend voor, maar ben je toch benieuwd, lees dan vooral ook deze top 5! Enjoy!

ALTIJD IN DE BUURT

Bijna dagelijks fiets ik langs centraal station, rechtdoor richting de ’s Gravendijkswal. Bijna dagelijks fiets ik dus ook langs het Groothandelsgebouw aan de kant van Weena. Een jaar geleden zat er alleen nog maar een Subway, een Juridisch loket een een fietsenmaker, maar een half jaartje terug werd er ineens restaurantje geopend. Mijn eerste reactie was “Wat gedurfd zo als enige!”. Al snel volgde er nog een leuk tentje genaamd “Altijd in de Buurt” en dit onwijs leuke restaurantje heeft mijn hotspot hart gestolen! Het aller leukste aan Altijd in de Buurt vind ik dat alles net even anders dan anders is!

Normaal gesproken zijn foto’s op een menukaart bijvoorbeeld echt not done en zie je dit enkel op Griekse eilanden of andere vakantie oorden. Altijd in de Buurt heeft wel gewoon foto’s op de kaart staan, maar zij snappen het! Dit zijn namelijk geen foto’s die even snel met een oude Nokia gemaakt zijn, maar waar over nagedacht is en stuk voor stuk prachtig zijn. De gerechten die op de kaart staan zijn ook net even anders. Zo at ik de Chicken & Waffles. Ik heb nou eigenlijk nooit als ik in de keuken sta dat ik denk ‘Goh laat ik eens wafels met kip bakken’, maar juist daarom werd ik zo nieuwsgierig. Je zult het haast niet geloven, maar de combinatie was heerlijk en de moeite waard! Het interieur vind ik ook helemaal top! Van houten banken tot een schommel, het kan allemaal! Altijd in de Buurt is trouwens ook een fijne werkplek met goedwerkende wifi.

Bevindt zich aan de voorzijde van Centraal Station.

UIT JE EIGEN STAD

Op 3 augustus werd “Uit je Eigen Stad” geopend op het Proveniersplein bij Centraal Station Rotterdam. Ik was al een groot van van de Uit je Eigen Stad boerderij Marconistraat, maar nu kun je dus ook helemaal los op CS! Van lekkere verschillende theetjes tot verse smoothies, van een kop soep tot een goed belegd broodje, bij “Uit je Eigen Stad” hebben ze het allemaal en zoals de naam al zegt, alle ingrediënten komen uit Rotterdam. Het grootste gedeelte van de ingrediënten worden zelfs zelf verbouwd bij de boerderij op de Marconistraat. Ik at bij Uit je Eigen Stad CS een overheerlijke zelfgemaakte pompoensoep en een tosti. Bij een tosti heb je misschien zoiets van mwha dat is toch niet zo bijzonder? Nou de tosti bij Uit je Eigen Stad kan ik je aanraden! Deze tosti is namelijk gemaakt van lekker vers dik gesneden brood, boerenkaas en slagersham!

Bevindt zich aan de achterzijde van Centraal Station.

UIT JE EIGEN STAD | PROVENIERSPLEIN 24AB | 3013 EA | ROTTERDAM | 010 414 0097
OPENINGSTIJDEN: MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG VAN 07:00 UUR TOT 18:00 UUR EN ZATERDAG & ZONDAG VAN 09:00 TOT 17:00 UUR

CAFFE BOOON

Wil je ergens gezellig lunchen of een lekkere bak goed gezette koffie drinken? Ga dan naar CAFFE BOOON! De cappuccino’s zijn heerlijk en prachtig ingeschonken én de lunch is al helemaal top! Het leuke aan lunchen bij BOOON vind ik de opmaak van de borden.  Ik ben er inmiddels drie keer geweest en iedere keer was het weer een feestje. De ene keer zit er een touwtje om je broodje heen  om de boel goed bij elkaar te houden en de andere keer bestel je een broodje en krijg je alle toppings apart geserveerd in losse schaaltjes. Het personeel is ook nog eens super vriendelijk en de gerechten op de kaart zijn goed betaalbaar. Alles bij elkaar vind ik CAFFE BOOON een echte aanrader en meer dan de moeite waard om toe te voegen aan de hotspot lijst op VYELLA.NL!

Bevindt zich aan de achterzijde van Centraal Station.

CAFFE BOOON | PROVENIERSSTRAAT 33 | 3033 BW | ROTTERDAM | 010 737 0782
OPENINGSTIJDEN: ZONDAG TOT EN MET DONDERDAG VAN 07:30 UUR TOT 18:00 UUR EN VRIJDAG & ZATERDAG VAN 09:00 TOT 19:00 UUR

LEBKOV & SONS

Ik kende Lebkov eigenlijk alleen maar van de lekkere koffie (to go), maar wist jij dat je bij Lebkov ook heel lekker kunt lunchen? Ik at er een sandwich met carpaccio met een lekker warm tomatensoepje. Met je laptop aan het werk gaat er trouwens ook prima! Het is en blijft een koffiezaak waar je ook broodjes kunt eten en smoothies kunt drinken, maar mijn lunch was, tegen al m’n verwachtingen in, onwijs lekker!

Bevindt zich aan de voorzijde van Centraal Station.

LEBKOV & SONS | STATIONSPLEIN 50 | 3013 AA ROTTERDAM | 010 240 0617
OPENINGSTIJDEN: MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG VAN 06:00 TOT 20:00 UUR, ZATERDAG VAN 07:00 TOT 19:00 UUR EN OP ZONDAG VAN 08:00 TOT 19:00 UUR

WEENA

Pasgeleden schreef ik een artikel over Stadscafe WEENA, maar aangezien WEENA zich op loop afstand van Centraal Station bevindt en toch echt in dit rijtje thuis hoort, benoem ik dit uberleuke (urban)stadsjungle cafe nog eens. Bij WEENA kun je lekker ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Ben je benieuwd naar mijn complete WEENA artikel?

WEENA | WEENA 202 | 3013 AL ROTTERDAM | 010 720 0909
OPENINGSTIJDEN: MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG VAN 08:00 TOT 23:00 UUR, ZATERDAG VAN 10:00 TOT 23:00 UUR, ZONDAG GESLOTEN. 

Hopelijk heb je wat aan mijn tips!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.