SUPER GEZONDE MATCHA TEA BIJ HUG THE TEA – DEN HAAG!

SUPER GEZONDE MATCHA TEA BIJ HUG THE TEA – DEN HAAG!

HUG THE TEA

Als echte theeleut gaan er heel wat liters thee per week doorheen. Toen ik er daarom vorige maand achter kwam dat ik kennelijk al jaren m’n thee bij een te hoge temperatuur maakte, was ik lichtelijk in shock. Maarrrr toen ik er afgelopen woensdag achter kwam dat in mijn favoriete Den Haag inmiddels alweer 1,5 jaar een onwijs leuke theebar, Hug the Tea, te vinden is en ik daar helemaal niks van af wist, was de shock nog groter!

Hug the tea den haag

HUG THE TEA EVENT

Geregeld word ik uitgenodigd voor leuke foodevents. Helaas kan ik er niet altijd bij zijn, maar toen ik pasgeleden een uitnodiging ontving voor een leuk food uhh drinkevent in Den Haag, waarbij ik de hele avond thee voorgeschoteld zou krijgen, kon ik daar natuurlijk geen nee tegen zeggen!

Afgelopen woensdagavond was het zo ver. Om 19:00 uur werd ik bij Hug the Tea in Den Haag verwacht voor een heus Matcha tea tasting event. Matcha wat? Ja, dat dacht ik dus ook, maar Matcha is een thee soort waar je lichaam heel blij van wordt! Matcha is namelijk een poedervormige groene thee uit Japan die, afhankelijk van de kwaliteit, bomvol zit met aminozuren, vitamines, mineralen en antioxidanten. Maar dit is nog niet eens alles. Matcha zit namelijk ook nog eens vol theïne. Dit is de tegenhanger van cafeïne. Het verschil tussen theïne en cafeïne is alleen dat cafeïne snel en kort werkt en theïne je een lange oppepper geeft, waardoor je goed wakker wordt en je je dag met een gezonde energie-boost kunt beginnen.

Matcha tea hug the tea den haag

TEA TASTING

Nog even terug over Hug the Tea. Deze onwijs leuke theebar bevindt in het Hofkwartier in Den Haag en is opgericht door de zussen Claire en Lisa. Zij zijn beide geen koffie-, maar echte theedrinkers en kwamen daarom op het idee om een theebar te openen, waar je niet alleen thee kunt kopen, maar ook gelijk op kunt drinken, to go mee kunt nemen of online kunt bestellen. Met een leuke groep bloggers ging ik bij Hug the Tea langs voor een tea tasting met verschillende soorten thee en de nodige hapjes.

SENCHA & COCOS / MATCHA MACARON

De teatasting begon met een Sencha thee die geserveerd werd met een macaron gemaakt van cocos en matcha chocolade. Sencha thee is de populairste thee in Japan en die dus het vaakst gedronken wordt. Sencha thee is niet alleen lekker, maar ook nog eens onwijs gezond.

cocos matcha macaron hug the tea den haag

GURICHA & MATCHA CAKEROLL

De tweede ronde kregen we een Guricha thee geserveerd met een matcha cakeroll en heerlijke verse frambozen. Ik kan je nu alvast verklappen dat bij iedere ronde zowel de thee als het hapje heerlijk smaakten, maar ronde twee was voor mij persoonlijk by far het lekkerst! Of nja, misschien de hapjes bij ronde drie, maar sowieso de thee bij ronde twee. Guricha thee is dus een echte aanrader!

macha cake roll hug the tea den haag

KONACHA & SUSHI

De tea tasting bestond uit vijf rondes! Stuk voor stuk heerlijk en zoals ik je net al vertelde was de thee bij ronde twee m’n favoriet, maar de hapjes die bij ronde drie geserveerd werden, oeioeioei! We kregen namelijk een Japanse Konacha thee geserveerd met… SUSHI! Konacha is dé thee die Japanners drinken bij Sushi. De combinatie van beide was werkelijk waar ver-ruk-ke-lijk!

MATCHA TEASHOT

Ronde vier kregen we een Matcha teashot. Zoals ik je net in het kort uit heb gelegd is Matcha een poedervormige groene thee afkomstig uit Japan. Je bent misschien gewend om thee te drinken door eerst water op te zetten en er vervolgens wat gedroogde thee bij te doen. Een Matcha teashot vergt wat meer moeite, maar is zeer zeker de moeite waard.

Voor het maken van een Matcha teashot heb je een schaaltje nodig, een bamboeborstel, een lepeltje en natuurlijk een zakje biologische Matcha. Je schept met lepeltje een beetje Matchapoeder in het schaaltje. Voegt er wat warm water bij. Met een gelijke beweging hussel je met het bamboeborsteltje de matchapoeder en het water door elkaar totdat het flink gaat schuimen. Vervolgens voeg je er nog een klein beetje water bij en je kunt gaan genieten. Wacht met dit genieten niet te lang, want hoe langer je wacht met drinken, hoe meer antioxidanten er verloren gaan.

Matcha tea hug the tea den haag

Heb je zoiets van hey, dit wil ik weleens proberen, maar dat klinkt me een partijtje rete ingewikkeld. Reis dan eens af naar Den Haag en drink je vers gemaakte Matcha shot bij Hug the Tea!

KUKICHA JASMINE & MATCHA IJS

En toen ik stiekem eigenlijk al helemaal vol zat van al dit lekkers, werd ronde vijf geserveerd! Hoe vol ik ook zat, deze ronde kon in onmogelijk afslaan! Wij kregen namelijk een bakje vol Matcha ijs in combinatie met een kopje Kukicha Jasmine thee. Ik heb al eerder groene thee ijs geprobeerd en dat was niet zo’n succes, maar groene Matcha ijs daarentegen!

matcha green icecream hug the tea den haag

Lijkt het jou leuk om ook een leuke tea tasting bij te wonen bij Hug the Tea? Of woon je nou niet bepaald in de buurt van Den Haag, maar zou je graag van deze thee willen bestellen? Dat kan op de Hug the Tea website!

HUG THE TEA | OUDE MOLSTRAAT 16 | 2513 BB DEN HAAG

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.