De verbouwing: van bouwplaats tot paleisje. Huis in Oud Beijerland. Stadskaart van Rotterdam. Wereldkaarten.nl

STADSKAART VAN ROTTERDAM | WERELDKAARTEN.NL

STADSKAART VAN ROTTERDAM

De muren zijn gestuct. Het balkenplafond geschilderd. De keuken staat op z’n plek en de vloer is ook helemaal prachtig geworden. Binnenkort laat ik jullie graag het eindresultaat zien, maar aangezien we nog bezig zijn met de puntjes op de spreekwoordelijke I te zetten, geef ik in dit artikel alvast een kleine preview van het interieur én show ik jullie m’n nieuwe pronkstuk: De stadskaart van Rotterdam! 

Toen Mark en ik een klein jaartje geleden besloten om onze huurwoningen te verlaten en opzoek te gaan naar een koopwoning stond boven aan ons lijstje: ROTTERDAM! Na de nodige huizen bezocht te hebben, kwamen we tot de conclusie dat Rotterdam té booming is en daarom boven ons budget. Of althans, betalen lukte misschien net, maar dan zou ons huis niet voldoen aan ons wensenlijstje. Ik had de moed al bijna opgegeven, totdat Mark mij ineens een foto van een huis in Oud Beijerland onder m’n neus schoof.

VAN BOUWPLAATS TOT PALEISJE

Mijn eerste reactie was: NEVER! Maar waarom eigenlijk? Ik had in m’n hoofd dat we in Rotterdam zouden blijven wonen en een licht autistisch stemmetje in m’n hoofd kon deze verandering niet handelen. Mark liet mij de foto’s zien van het huis: Een grote schuur, een openhaard, een tuin op het zuiden én een bad, en nog eens binnen ons budget ook. Ik gaf het een kans en we brachten een bezoekje aan het huis. Hoe vervalen alles ook was en hoe groot de verbouwing ook zou gaan worden, we waren opslag verliefd. Een kleine maand later stonden we met de sleutel in onze handen en kon de verbouwing van start. Nu, zes maanden later kan de bouwplaats, in de titel “Van bouwplaats tot paleisje” bijna geskipt worden en kan het bijna een heus echt paleisje genoemd gaan worden!

Serax glazen vissen Flying Tiger  Stadskaart wereldkaarten.nl VYELLA.NL

PRONKSTUK

In een paleis horen pronkstukken. Één van m’n pronkstukken is de keuken, maar de andere is sinds kort m’n onwijs toffe stadskaart van Rotterdam! Zo is m’n favoriete stad tóch nog een beetje bij me.

DIY

Eerst had ik in de planning om een grote wissellijst te scoren voor om m’n stadskaart.. Maar na het internet afgestruind te hebben kwam ik tot de conclusie dat een wissellijst van 90cm x 120cm nog niet mee valt. Ik dacht aan vroeger; de aardrijkskunde lessen op de basisschool, waarbij er een stadskaart aan het bord werd gehangen en zo kwam ik op het idee. Ik heb daarom een 10 mm ronde stok gekochte, een stukje touw, dubbelzijdig plakband én ben aan de slag gegaan. Ik heb de stok gezaagd en vervolgens aan de boven- en onderkant van de kaart vastgemaakt met dubbelzijdig tape. Vervolgens heb ik aan de bovenkant een touwtje gemaakt en hup, klaar was ik al! Een peanuts klusje en het ziet er zó leuk uit!

wereldkaarten.nl DIY VYELLA.NL

REVIEW: STADSKAART – WERELDKAARTEN.NL

Stads-, land-, en wereldkaarten

Ik ben een groot Rotterdam fan, maar als je in 020 woont, dan snap ik dat je misschien liever een Amsterdam-kaart aan je muur hebt hangen! No worries, want ze hebben ‘m ook van Amsterdam! En zelfs van Leeuwarden, Maastricht, Den Bosch, Middelburg, Den Haag, Haarlem, Utrecht, Arnhem, Lelystad, Zwolle, Assen én Groningen.

Vind je ‘m leuk, maar denk je liever groter? Deze toffe stadskaart is er ook in formaatje landkaart én zelfs te verkrijgen als wereldvariant!

Verschillende materialen

Een poster past het best bij onze stijl en het interieur dat langzaam bij beetje steeds meer z’n vorm begint te krijgen. Maar ik kan me zo voorstellen dat jij misschien meer van canvas, hout, aluminium of plexiglas houdt! Ook dat is mogelijk! En allemaal online verkrijgbaar en binnen 5 dagen in huis!

wereldkaarten.nl VYELLA.NL

Dit artikel bevat een product dat ik toegestuurd heb gekregen van Wereldkaarten.nl. Desalniettemin lees je in dit artikel mijn persoonlijke ongezouten en eerlijke mening.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.