SPAGHETTI MET GEHAKTBALLETJES!

SPAGHETTI MET GEHAKTBALLETJES!

SPAGHETTI MET GEHAKTBALLETJES

Deze spaghetti met gehaktballetjes is snel, gemakkelijk én verrukkelijk!

Ik ben een echte pastalover! (Bijna) alle vormen van pasta en pastasaus vind ik goddelijk, maar een spaghetti met gehaktballetjes blijft m’n favoriet! De meeste mensen maken het gehakt rul en voegen dan de groenten enzovoort erbij. Ik doe het nét even anders, waardoor je het vlees veel beter proeft en je pasta vele malen lekkerder is!

Normaal gesproken maak ik m’n pastasaus altijd zelf. Aangezien dit een heerlijke makkelijke pasta is heb ik een kant-en-klare saus gebruikt. Dit is geheel tegen mijn gebruiken in, maar de tomatensaus van Mutti is goddelijk!

Wat heb je nodig voor een pasta voor vier personen?

Ingrediënten

Wat te doen?

  1. Je begint met het maken van de gehaktballetjes. Pak een bak en leg de gehakt hierin.
  2. Verpulver een beschuitje en voeg dit samen met één eetlepel mosterd, één eetlepel ketjap en het ei bij het gehakt.
  3. Snij een ui in kleine stukjes en voeg de helft bij het gehakt.
  4. Voeg er een snufje zout en peper bij.
  5. Was je handen grondig! Meng de ingrediënten goed door het gehakt heen en begin met het draaien van balletjes van ongeveer 1,5 centimeter.
  6. Zet een pan op het vuur met een klein beetje olijfolie.
  7. Zodra je alle balletjes gedraaid hebt, bak je ze op laag vuur.
  8. Zet een andere pan met water op het vuur voor de spaghetti. Voeg hier een klein scheutje olijfolie én één bouillonblokje bij.
  9. Hou de balletjes goed in de gaten en snij ondertussen de romatomaten in stukjes.
  10. Als de balletjes zo goed als gaar zijn schep je het vet uit de pan. (Je doet dit zodat je pastasaus niet zo vet wordt)
  11. Voeg de overige ui bij de balletjes en roer voorzichtig door.
  12. Zodra het water kookt leg je de spaghetti in het water. Kijk op de verpakking hoelang de spaghetti gekookt moet worden. Dit verschilt namelijk per merk.
  13. Voeg de Mutti saus bij de gehaktballetjes.
  14. Na enkele minuten voeg je de romatomaatstukjes erbij. Roer voorzichtig door.
  15. Breng de saus op smaak met ongeveer één theelepel oregano en met een deel van de basilicum
  16. Proef de saus en voeg er eventueel nog wat peper en/of zout bij.
  17. Zodra de spaghetti goed is, giet je het af. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de tomatensaus met balletjes er overheen. (Strooi er eventueel wat kaas over.) Garneer de borden met basilicum en je kunt gaan genieten!

De gehaktballetjes zijn trouwens ook heerlijk om los uit het vuistje te eten!

Buon appetito! (Eet smakelijk!)

SPAGHETTI MET GEHAKTBALLETJES!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.