KOOKBOEK: SOUQ – TAFELS VOL MEZZE

KOOKBOEK: SOUQ – TAFELS VOL MEZZE

SOUQ – TAFELS VOL MEZZE | NADIA ZEROUALI & MERIJN TOL

Van pakketjes word ik altijd blij! Maarrr als er een dikke envelop op mijn deurmat neerploft weet ik inmiddels al bijna hoe laat het is en als het dan ook nog eens een kookboek blijkt te zijn van Nadia Zerouali en Merijn tol, dan kan ik m’n geluk al helemaal niet meer op!

IK HOU VAN PAKKETJES!

Toen ik daarom vorige week rustig op de bank zat, een flinke plof hoorde, in een drafje naar de deurmat rende, als een razende de envelop openritste en het spiksplinternieuwe kookboek ‘SOUQ tafels vol mezze’ van Nadia Zerouali én Merijn tol spotte, kwam er een glimlach van oor tot oor op mijn gezicht. Ik had het kookboek toen nog niet eens ingezien, moet je na gaan.

Ik heb een flinke pot thee gezet. Ben terug naar de bank gesjokt en neergeploft. Heb m’n Macbook aan de kant gezet en SOUQ op schoot genomen. Bladzij voor bladzij heb ik het kookboek doorgebladerd en ik kan niet anders zeggen dan dat mijn hoge verwachtingen waar zijn gemaakt.

PRACHTIG KOOKBOEK!

Het kookboek is helder, maar toch kleurrijk en de foto’s zijn stuk voor stuk prachtig! Maarr het is en blijft een kookboek, dus het gaat om de recepten. Toen ik daarom de foto’s bekeken heb en het water me langzaam in de mond begon te stromen, ben ik begonnen aan het lezen van de recepten. Van dranken en cocktails, tot warme en koude mezze en zelfs dessertjes!

SOUQ Nadia Zerouali en Merijn Tol

WAT ZIJN MEZZE?

Mocht je denken “wat zijn mezze?”. Dit zijn kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken. Mezze zijn eigenlijk te vergelijken met Spaanse tapas en Italiaanse antipasti en zijn simpelweg lichte hapjes die bijvoorbeeld als aperitief gegeten kunnen worden of meerdere bij elkaar als compleet gerecht. Onder mezze worden ook al schaaltjes met olijven, blokjes feta of gezouten amandelen verstaan, maar de mezze in SOUQ, dat zijn de heuse echte!

GEVULDE AUBERGINE

Op pagina 198 van het kookboek staat een heerlijk recept voor gevulde aubergines. In dit recept lees je stap voor stap hoe je overheerlijke gevulde aubergines maakt met bulghur, munt, tomatenpasta en walnoten. Aangezien ik zelf superduber allergisch ben voor walnoten, heb ik deze even achterwege gelaten, maar verder heb ik exact het recept gevolgd en het om je vingers bij af te likken!

SOUQ Nadia Zerouali en Merijn Tol

Het kookboek staat BOMvol heerlijke recepten en daarom kan ik je SOUQ ook zeer zeker aanraden. Bovenaan mijn lijstje staan de lamsspiesjes die ik binnenkort zeer zeker ga maken! Ik hou jullie op de hoogte!

Dit artikel bevat een product dat ik toegestuurd heb gekregen. Desalniettemin lees je in dit artikel mijn persoonlijke ongezouten en eerlijke mening.

Souq
Souq€ 29,95

One Comment

  1. Pingback: LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #19 | VYELLA.NL • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.