EASY PEASY INDIASE CURRY

EASY PEASY INDIASE CURRY

INDIASE CURRY MET KIP

Hou je ook zo van Aziatsch eten, maar vind je het vaak te veel werk? Probeer dan deze super easy peasy Indiase curry met kip. Deze Indiase curry is niet alleen eenvoudig te maken, maar smaakt ook nog eens onwijs lekker!

Dit recept is gebaseerd op een Nederlandse eter die Indiaas eet, dus is net ietsje minder spicy dan een traditionele Indiase curry. Hou je van pittig? Voeg er dan een pepertje of twee bij!

Recept voor twee personen:

Ingrediënten

  • 100 gram basmati rijst
  • 100 gram rode splitlinzen
  • 300 gram kiphaasjes
  • 250 ml kokosmelk
  • broccoli
  • teentje knoflook
  • rode peper
  • zakje curry madras kruiden
  • 1 ui
  • klein stukje gember
  • 2 tomaten
  • 1 bosui

WAT TE DOEN?

  1. Kook de rijst gaar, giet het af en laat het staan. Pel de knoflook en snij de ui in kleine stukjes.

  2. Schil de gember, (Ik vind het zelf altijd gemakkelijk om dat met een kaasschaaf te doen.) en snij de gember in kleine stukjes. Haal de kleine zaadjes uit de peper en snij de peper in kleine stukjes.

  3. Verhit een pan en doe er wat olie in. Pers de knoflook uit in de pan en voeg de ui, gember, peper en curry madras kruiden er bij. Roer het geheel door en laat het een aantal minuutjes op laag vuur staan.

  4. Was ondertussen de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Voeg ze in de pan erbij samen met de linzen en 250 ml water. Zet het vuur hoog en laat het geheel ongeveer tien minuutjes koken.

  5. Snij  de kiphaasjes en broccoli in kleine stukjes en voeg het samen met de kokosmelk toe aan de pan en roer het door.

  6. Wacht twee minuten en voeg de stukjes peper toe aan het geheel.

  7. Laat het nog tien minuutjes garen. Snij ondertussen de bosui in kleine stukjes. Als het allemaal goed gaar is strooi je de bosui over de curry en je kunt aan tafel.

Eet smakelijk! 

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je een “moeilijker”  recept maken? Probeer dan deze overheerlijke Indiase Chicken Masala!

SNELLE INDIASE CURRY

Heb je dit gerecht gemaakt? Dan ben ik zeer benieuwd wat je er van vond! Laat het me vooral even weten in een reactie hieronder! Of via social media; Instagram @vyella.nl #receptvyella of www.facebook.com/vyella.nl

One Comment

  1. Pingback: LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #17 | VYELLA.NL • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.