BOERENKOOL LASAGNE!

BOERENKOOL LASAGNE!

LASAGNE MET BOERENKOOL EN GEROOKTE ZALM

Dit is een typisch recept dat is ontstaan door twee gerechten waar ik extreem veel trek in had te combineren. Ik hou onwijs van lasagne, maar heb zo nu en dan ook weleens trek in boerenkool. Nu het steeds kouder wordt, maar ik er nog niet helemaal aan toe wil geven had ik het idee om deze twee overheerlijke gerechten te combineren.

Het was een heus experiment en ik was stiekem een klein beetje zenuwachtig toen ik de schaal op tafel zette en de eerste reacties kwamen. M’n eerste hap was even spannend, maar dit experiment is een gevalletje geslaagd! De combinatie van de lasagne bladen, parmezaanse kaas, boerenkool en gerookte zalm is onwijs lekker.  Ondanks dat er maar één laagje gerookte zalm tussen zit, proef je de zalm en de rokerige smaak ontzettend goed. Ik had in m’n hoofd het idee dat het lekker zou worden, maar had niet verwacht dat het zo onwijs lekker zou zijn. Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als ik?

Wat heb je nodig voor een overschaal vol voor vier personen:

Ingredients

Benodigdheden

35 x 35 cm ovenschaal
Koekenpan

Wat te doen?

 1. 1. Snijd het uitje in kleine stukjes en de champignons in plakjes.
 2. Zet een koekenpan op het vuur, giet er een scheutje olijfolie in en bak de plakjes champignons samen met de stukjes ui. Zodra dit gaar is voeg je er 200 ml kookroom en een snufje peper bij. Roer goed door.
 3. Verwarm je oven voor op 180 graden.
 4. Maak de zakjes mozzarella open, giet het af en snijd de bollen mozzarella in dunne plakken.
 5. Pak de ovenschaal erbij en leg een laagje boerenkool in de ovenschaal.
 6. Schep ongeveer 1/3e uit de koekenpan op de boerenkool en spreid dit goed uit. Pak het zakje parmezaanse kaas erbij en strooi ongeveer 1/3e deel van het zakje uit in de ovenschaal.
 7. Maak nu het pak lasagnebladen open en leg één laag bladen in de ovenschaal en druk dit goed aan (de boerenkool zal namelijk nog slinken in de oven).
 8. Leg hier weer een laagje boerenkool boven op, een laagje van het champignons, ui en kookroom mengsel en strooi er weer wat parmezaanse kaas over heen.
 9. Pak nu de gerookte zalm erbij. Maak het pak open en leg de plakjes gerookte zalm in de ovenschaal.
 10. Leg hier weer een laag lasagnebladen bovenop, druk dit weer goed aan en leg er weer een laag boerenkool boven op. Verdeel het  laatste beetje champignons uit de pan en strooi het laatste beetje parmezaanse kaas er oven heen.
 11. Je bent nu bijna klaar en je hebt als het goed is alleen de plakjes tomaat en mozarella nog over. Verspreid de plakjes tomaat in de overschaal en leg vervolgens de plakjes mozzarella er boven op.
 12. Schuif de boerenkool lasagne voor 40 minuten de oven in en je kunt aan tafel!

Eet smakelijk!

RECEPT: LASAGNE MET BOERENKOOL!

P.S. Mocht je dit recept (of een van m’n andere recepten) gemaakt hebben, vertel me dan in een reactie wat je er van vond. Ik ben reuze benieuwd! Ben je, net zoals ik, een diehard social media fan, vergeet VYELLA.NL dan niet in je gedeelde foto te taggen!  VYELLA.NL OP FACEBOOK & NATUURLIJK ÓÓK OP INSTAGRAM!

nl/C2_728x90.gif

One Comment

 1. Pingback: LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #22 | VYELLA.NL • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.