PRACHTIGE ZUID FRANSE STAD NICE!

PRACHTIGE ZUID FRANSE STAD NICE!

NICE – LA FRANCE

Ik kom eigenlijk van kleins af aan al in Frankrijk en ben echt op te veel plekken geweest om ze allemaal te beschrijven. Nice heeft toch wel een speciaal plekje in mijn hart, aangezien ik er een jaar gewoond heb. Na mijn middelbare school, wist ik nog niet goed wat ik wilde worden en daardoor kon ik de vraag wat ik graag wilde studeren ook niet beantwoorden. Mijn ouders hebben al heel lang een huis in Frankrijk en omdat ik het vroeger heel vervelend vond dat ik eigenlijk niet goed met de mensen in de buurt kon communiceren.

Na mijn middelbare school ben ik daarom eerst een jaar naar Nice vertrokken om daar goed Frans te leren. Veel mensen waren nogal surprised en namen het mijn ouders kwalijk dat ze een meisje van zestien in haar eentje in Frankrijk achter lieten. Dat was echter echt niet het geval en ik was daar alles behalve alleen.

EF HIGHSCHOOL

Ik zat daar op EF Highschool, een hele goede organisatie waardoor mijn ouders me met een gerust hart achter konden laten. Na ongeveer drie maanden verstond ik al alles en na zes maanden sprak ik al een aardig woordje Frans. In dit jaar heb ik heel veel les gehad, maar heb ik natuurlijk ook de tijd gehad om Nice en de omgeving zoals Monaco, Cannes, Saint Paul de Vence, Antibes etc. te bekijken.

AVENUE JEAN MÉDECIN

De grote winkelstraat in Nice heet Avenue Jean Médecin, halverwege de winkelstraat vind je aan de ene kant winkelcentrum Nice Étoile en aan de andere kant het station. Hier vandaan kun je gemakkelijk overal de trein naar toe nemen. Aan het einde van de winkelstraat vind je het prachtige plein Place Massena. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter heeft dit plein iets magisch en zijn er altijd mensen.

Nice

PLACE MASSENA

Als je met je rug naar de zee staat vind je aan je rechterhand naast Place Massena Gare Routière. Hier kun je voor 1 euro een buskaartje kopen waar dan ook naar toe. Je kunt dus voor maar 1 euro de bus nemen naar zowel Monaco als Antibes name it! Als je naar Cannes zou willen, raad ik je wel aan om met de trein te gaan. Met de bus is dit toch wel een aardig eindje is.

Mocht je lekker in Nice willen blijven en nog op Place Massena staan. Dan zou ik recht door lopen richting de zee. Als je vervolgens aangekomen bent op de Promenade des Anglais zie je aan de linkerkant een grote trap naar boven richting het hoogste punt, waar je echt een prachtig uitzicht hebt over Nice. Niet alleen het centrum, maar ook de haven en de zee.

Nice

PROMENADE DES ANGLAIS

Na het genieten van dit prachtige uitzicht, kun je de andere trap naar beneden nemen, zodat je uitkomt in Vieux Nice. Zoals de naam al zegt, is dit het oude gedeelde van Nice. Hier hebben ze allemaal super leuke kleine winkeltjes en moet je sowieso een ijsje halen bij Phinocio! Van lavendel tot bier smaak, van Kinderbueno ijs, tot Ferero Rocher, heerlijk!

Ik vind Nice zo heerlijk omdat je in principe alles hebt. Een prachtige bruisende stad, maar ook een strand. Het vliegveld bevindt zich op ongeveer een kwartiertje van het city centre, dus daar zit je ook zo. Een echte aanrader dus!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.