PIADAPIZZA MET ZUURKOOL ÉN ROOKWORST!

PIADAPIZZA MET ZUURKOOL ÉN ROOKWORST!

PIADAPIZZA / PIZZA / FLAMMKUCHEN

19 november 2016 was ik op het All You Need is Food festival in Zaandam. Ik ontving daar van een vriendelijke Italiaan een tas vol Italiaanse steekproducten én een verpakking met Loriana La Piadina Piadapizza. Ik had hier zelf eigenlijk nog nooit van gehoord, maar hij wist mij te vertellen dat Piadapizza een soort van plat geslagen Italiaans brood is, dat belegd wordt, verwarmd en gegeten als een lichte pizza. Ook vertelde hij mij dat de Piadapizza dé nieuwe trend is in Italië.

Al die tijd hebben de Loriana La Piadina Piadapizza’s in m’n kast gelegen, wachtend op een goede ingeving. Ik kon er natuurlijk wel wat tomatensaus, mozzarella en basilicum opdoen, maar dat is zo standaard en was ik dus niet van plan!

PIADAPIZZA MET ZUURKOOL ÉN ROOKWORST!

Ik hou niet alleen van de Franse en Italiaanse keuken, maar ben ook verzot op stamppot. Een gekookte aardappel met groente en vlees maak je mij niet heel erg blij mee, maar een winterse stamppot, heerlijk! Toen ik van de week niet kon kiezen en mijn vriend trek had in pizza en ik in zuurkool, had ik het ineens! Laat ik de Piadapizza bodem eens beleggen met zuurkool en rookworst. Mocht het niet te eten zijn, kunnen we altijd thuisbezorgd nog bellen.

Thuisbezorgd was niet nodig, want de hippe Italy meets Holland pizza’s waren Goddelijk en kan ik je zeer zeker aanraden. Het fijne is ook nog eens dat je de Piadapizza bodems kant-en-klaar in de Appie kunt kopen, waardoor je pizza binnen no-time op tafel staat.

INGREDIËNTEN VOOR DRIE PIADAPIZZA’S MET ZUURKOOL EN ROOKWORST

(Je kunt eventueel ook een andere rookworst nemen, maar ik ben een liefhebber van de beukenhout gerookte runderrookworsten, vandaar!)

WAT TE DOEN?

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Haal de Piadapizza’s uit de verpakking en leg ze op een bakplaat.
  3. Laat de wijnzuurkool uitlekken en plaats op iedere pizzabodem wat zuurkool. (Je zult waarschijnlijk nog wat zuurkool over houden, want als je ze te dik belegd, wordt je bodem niet knapperig.)
  4. Haal de gerookte runderrookworst uit de verpakking en snijd de rookworst in plakjes of in kleine stukjes, maar net wat je zelf fijner en lekkerder vindt.
  5. Plaats de piadapizza’s voor acht minuten in de oven en je kunt gaan genieten!

Deze pizza’s zijn trouwens niet alleen verrukkelijk voor lunch of diner, maar zijn ook heerlijk als snack of bij de borrel!

Geniet ervan!

PIADAPIZZA MET ZUURKOOL ÉN ROOKWORST!

One Comment

  1. Pingback: INTERNATIONAL FILM FESTIVAL ROTTERDAM WEEK 2 - WEEKBLOG #05 | VYELLA.NL • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.