OVENSCHOTEL MET ZALM EN BROCCOLI

OVENSCHOTEL MET ZALM EN BROCCOLI

VIS, AARDAPPELS EN GROENTE, MAAR DAN NET EVEN ANDERS!

Dit recept voor een ovenschotel met zalm, gekleurde aardappeltjes en broccoli is onwijs lekker. Het handige eraan is ook nog eens dat je één ovenschotel nodig hebt en verder praktisch (bijna) geen vuile vaat zult hebben.

Wat heb je nodig voor twee personen?

Ingrediënten

Het aantal aardappels dat je gebruikt kan verschillen. Het licht er namelijk maar net aan hoe grote eter je bent.

WAT TE DOEN?

  1. Was de aardappels en snijd ze, inclusief de schil, in stukken.
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  3. Schenk wat olijfolie in de ovenschaal of braadslede en leg de stukjes aardappel erin.
  4. Snijd de rode ui in kleine stukjes en verspreid deze in de ovenschaal.
  5. Strooi er snufje peper en zout overheen.
  6. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit over de aardappels.
  7. Schuif de braadslede in de oven en hou de tijd goed bij. Na een half uur voeg je namelijk de zalm en broccoli toe.
  8. Snijd de broccoli in stukjes.
  9. Haal de zalm alvast uit de verpakking en strooi hier wat peper en peterselie overheen.
  10. Na een dertig  minuten haal je de ovenschaal voorzichtig uit de oven. Verdeel de broccoliroosjes over de ovenschaal en hussel door.
  11. Schuif de stukjes aardappel en broccoli naar de zijkant zodat je de stukken zalm mooi in het midden kunnen leggen. Schenk er nog wat olijfolie overheen.
  12. Scheur een stuk aluminiumfolie af en dek hier de ovenschaal mee af.
  13. Schuif de ovenschaal voor twintig minuten in de oven en je kunt gaan genieten.

Het lekkere aan deze ovenschotel is dat de broccoli op deze manier goed gaar wordt, maar niet té. Hierdoor behoudt de broccoli zijn lekkere en gezonde bite.

Eet smakelijk! 

OVENSCHOTEL MET ZALM EN BROCCOLI

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.