OLDSCHOOL TULBAND MET ROZIJNEN EN SUKADE!

OLDSCHOOL TULBAND MET ROZIJNEN EN SUKADE!

TULBAND

Pasgeleden kreeg ik van mijn vriend ineens een tulband. En dan bedoel ik niet de tulband die je op je hoofd zet, maar een tulbandvorm. Hij gaf mij deze vorm met de mededeling “Vyel, alsjeblieft, mijn moeder maakte altijd van die lekkere tulbanden, wil je dat ook eens maken?”. Het was nog nooit echt in mij opgekomen, maar nu ik die vorm toch heb staan, why not? Ik ben daarom aan de slag gegaan en heb een oldschool tulband gemaakt met rozijnen én sukade. Ik heb niet alleen m’n vriend heel erg blij gemaakt met deze lekkere tulband, maar ook zijn complete familie. Geslaagd was het dus zeker!

Wat heb je nodig voor een tulband van Ø 16,5 cm?

Ingrediënten

  • 250 gram Koopmans Cakemeel (+ een klein beetje extra)
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 200 gram boter (+ een beetje extra voor het invetten)
  • 50 ml melk
  • 160 gram gedroogde rozijnen
  • 50 gram sukade
  • Poedersuiker

Benodigdheden:
Keukenweegschaal
Tulbandvorm Ø 16,5 cm
Mixer

Directions

  1. Snijd 200 gram boter af en laat dit op kamertemperatuur komen.
  2. Weeg 200 gram rozijnen en spoel deze af met water.
  3. Zodra de boter op kamertemperatuur is, snijd je dit in kleine stukjes. Pak de mixer erbij en mix de boter tot een glad mengsel.
  4. Zodra de boter glad en zacht is voeg je er 200 gram suiker bij. Mix dit goed door elkaar heen tot een gladde massa.
  5. Mix één voor één de eieren door het suiker, boter mengsel.
  6. Meng dit goed door elkaar heen tot een glad beslag.
  7. Weeg 250 gram cakemeel af. Pak een maatbeker en meet 50 ml melk af. Voeg de cakemeel voorzichtig bij het mengsel samen met de 50 ml melk. Mix dit goed door elkaar heen tot een glad beslag.
  8. Pak de tulbandvorm erbij. Vet deze in met boter.
  9. Pak een schaaltje en meng de 50 gram sukade en 160 gram rozijnen door elkaar heen. Voeg er twee eetlepels cakemeel bij en meng goed door.
  10. Voeg de sukade en rozijnen toe aan het beslag en roer voorzichtig door.
  11. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  12. Bestuif de tulbandvorm met een klein beetje cakemeel.
  13. Vul de tulbandvorm.
  14. Plaats de tulbandvorm op een bakplaat net iets onder het midden van de voorverwarmde oven.
  15. Na ongeveer 1,5 uur is je tulband goed!
  16. Bestrooi de afgekoelde tulband met poedersuiker en je kunt gaan genieten!

Eet smakelijk! 

Heb je dit gerecht gemaakt? Dan ben ik zeer benieuwd wat je er van vond! Laat het me vooral even weten in een reactie hieronder! Of via social media; Instagram @vyella.nl #receptvyella of www.facebook.com/vyella.nl

2 Comments

  1. Elisabeth Beekman

    Hij was heerlijk! Een aanrader.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.