LEUKE TIPS VOOR EEN DAG + NACHT IN ROTTERDAM

LEUKE TIPS VOOR EEN DAG + NACHT IN ROTTERDAM

COMPLETE STADSTOUR DOOR ROTTERDAM

DAG + NACHT IN ROTTERDAM: “Maar Vyella, jij woont toch in Rotterdam? Waarom zou je dan in een hotel slapen?” Nou dat zal ik je eens haarfijn uitleggen. Ik woon inderdaad in Rotterdam en kom daarom geregeld in de stad, maar dit is de laatste tijd eigenlijk alleen maar even om snel iets te halen.

Ook krijg ik steeds vaker de vraag “Vyel, waar moeten we naartoe in Rotterdam en o ja, weet je ook nog een leuk hotel?” Toen ik daarom na ging denken en me af begon te vragen wanneer de laatste keer is geweest dat ik in de Markthal ben geweest? En waarom ik eigenlijk nog nóóit met de watertaxi ben geweest of van het prachtige uitzicht vanaf de Euromast heb genoten. (Schandalig, niet?) Kwam ik op het idee om eens een nachtje weg in eigen stad te boeken. 

DAG 1 | Dag + nacht in Rotterdam

CitizenM Rotterdam dag + nacht in Rotterdam CitizenM Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

CitizenM

Aangezien je normaal gesproken per auto, taxi of zelfs per vliegtuig afreist naar je hotel, voelde de fiets wat onwennig, maar het had zo z’n voordelen. Binnen zeven minuten stonden wij namelijk op locatie en kon ons avontuur van start.

Het CitizenM hotel ligt giga gunstig op loopafstand van de Oude Haven, de Markthal en daardoor ook het centrum van Rotterdam. Inchecken bij het CitizenM verloopt ook net even anders dan je gewend bent. Nee geen receptie met een persoon die jou incheckt, inchecken doe je namelijk lekker zelf. Uiteraard word je wel vriendelijk verwelkomd en staat er iemand voor je klaar om je te helpen, maar wij vonden het veel te leuk om zelf te doen.

Je typt de naam in waarmee jij de reservering geplaatst hebt en dan komt het aller leukste van alles! Je mag namelijk zelf je verdieping kiezen! Wil je een kamer met havenzicht? Of liever op de tweede of derde etage slapen? Het kan allemaal! Wij gingen voor de eerste etage mét havenzicht!

CitizenM Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

De kamer was prachtig, super modern en van alle gemakken voorzien. Op je nachtkastje staat een Ipad waarmee je de gordijnen open en dicht kunt doen. De tv mee aan kunt zetten en er “Welkom Vyella” op het scherm kwam te staan. Waarmee je de lichten aan en uit kunt zetten, kunt dimmen of feller zetten en waarmee je zelf de kleur van de verlichting mee kunt bepalen. Je snapt dus wel dat ik de aandacht van mijn vriend even kwijt was en onze kamer veranderde in groen, blauw, rood, paars, gordijnen open, gordijnen dicht en ga zo maar door!

CITIZENM | GELDERSEPLEIN 50 | 3011 MP ROTTERDAM

CitizenM Rotterdam dag + nacht in Rotterdam CitizenM Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

MARKTHAL

Toen hij uitgespeeld was zijn we de stad in gegaan. Vanuit het hotel zijn we naar de Markthal gelopen. Ondanks dat wij er allebei natuurlijk al eerder zijn geweest, blijft de Markthal indrukwekkend en móét je er echt naartoe als je in Rotterdam bent.

De Markthal is een woon- en winkelgebouw met een inpandige markthal. De Markthal werd in 2014 geopend door onze eigen Koningin Maxima en sindsdien is het de toeristische trekpleister van Rotterdam.

Markhal Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

De binnengevel van de Markthal is bekleed met 11.000 m² groot kunstwerk van Arno Coenen en Iris Roskam. 11.000 m² is te vergelijken met maar liefst twee voetbalvelden! Op de binnengevel zie je sterk uitvergrote groenten, vruchten, vissen, granen, bloemen en insecten en op de achtergrond is ook de Laurenskerk te zien.

In de Markthal vind je vele delicatesse winkels. Kun je terecht voor brood, vlees, vis, zuivel en vind je uiteraard vele verschillende horecagelegenheden.

DOMINEE JAN SCHARPSTRAAT 298 | 3011 GZ ROTTERDAM

Koopgoot Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

WINKELEN: HOOGSTRAAT – KOOPGOOT – LIJNBAAN

Vanaf de Markthal zijn we door de Hoogstraat gelopen richting de Koopgoot en de Lijnbaan. Deze drie straten worden gezien als het échte centrum van Rotterdam en vind je de meeste winkels. De Koopgoot heet eigenlijk geen Koopgoot, maar Beurstraverse. De straat ligt onder het straatniveau van de Coolsingel en is voorzien van vele winkels en werd daardoor al snel door de meeste Rotterdammers “Koopgoot” genoemd.

Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

KAREL DOORMANSTRAAT

Als je vanaf de Hoogstraat door de Koopgoot hebt gelopen en alle winkels op de Lijnbaan hebt gehad, loop dan richting de Karel Doormanstraat. In deze straat vind je mijn favoriete winkel genaamd HUTSPOT. Van kleding tot interieur, van schoenen tot sieraden, bij HUTSPOT hebben ze het allemaal en het is stuk voor stuk prachtig!

HUTSPOT | KAREL DOORMANSTRAAT 317 | 3012 GH ROTTERDAM

Lijnbaan Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

VAN OLDEBARNEVELDSTRAAT – MAURITSWEG

Vanaf HUTSPOT zijn we doorgelopen naar de Van Oldebarneveltstraat. In deze straat vind je allemaal leuke originele en authentieke winkeltjes, door naar de Mauritsweg langs de SUSAN BIJL winkel. Ken je Susan Bijl niet? Susan ontwerpt tassen waarvan ik bijna met honderd procent zekerheid durf te zeggen dat dit de meest verkochte tassen zijn van Rotterdam. Ik ben al in het rijke bezit van maar liefst twee Susan Bijl tassen, die giga handig zijn aangezien je ze op kunt vouwen en je daardoor geen plastic tasje meer hoeft te kopen bij de Appie. Een blik werpen op de nieuwe collectie is dus nooit mis!

SUSAN BIJL | MAURITSWEG 45A | 3012 JV ROTTERDAM

OUDE BINNENWEG – NIEUWE BINNENWEG

Vanuit de Mauritsweg zijn we doorgelopen naar de Oude Binnenweg. Zoals de naam van deze straat al zegt is dit een oud stukje Rotterdam. Niks nieuwe gebouwen, gewoon een mooi en prachtig stukje Rotterdam zoals het er voor de oorlog ook al uit zag. Op de Oude Binneweg hebben wij een pitstop gehouden bij SIJF. Ik ben soms een beetje sceptisch over eten bij een bar, maar SIJF breekt het taboe. Bij SIJF kun je niet alleen gezellig drinken of borrelen, maar ook onwijs lekker lunchen of dineren! Wij hebben het bij een drankje en een bitterbal gehouden om onze batterijen weer op te laden en verder te lopen richting het Museumpark.

SIJF | OUDE BINNENWEG 115 | 3012 JB ROTTERDAM

MUSEUMPARK

Ja, ja! Onze hoofdstad is misschien dan wel in het bezit van een Museumplein, maar in Rotterdam hebben we toevallig een prachtig mooi Museumpark! In dit park vind je maar liefst vier musea! Het Boijmans van Beuningen, Het Nieuwe Instituut, de Kunsthal én het Natuurhistorisch Museum. Aangezien ik in het rijke bezit van van een Museumjaarkaart, die ik iedereen kan aanraden, ben ik uiteraard al eens in alle vier de musea geweest. Wij hebben het daarom bij een rondje park gelaten en zijn doorgelopen naar de Euromast. Desalniettemin kan ik je alle vier de musea wel aanraden!

Boijmans van Beuningen dag + nacht in Rotterdam

 • BOIJMANS VAN BEUNINGEN

  Het Boijmans is een reis door de geschiedenis van kunst en is geschikt voor jong en oud en je vindt er verschillende tentoonstellingen. De prijs voor een ticket varieert tussen de 3,75 en 15 euro. Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.
  BOIJMANS VAN BEUNINGEN | MUSEUMPARK 18 | 3015 CX ROTTERDAM

 • HET NIEUWE INSTITUUT

  Het Nieuwe Instituut bevindt zich schuin tegenover het Boijmans en is net zoals het Boijmans geschikt voor jong en oud. De tentoonstellingen in het Nieuwe Instituut zijn, zoals de naam al zegt, allemaal vrij modern en nieuw. Het Nieuwe Instituut is op dinsdag en woensdag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Op donderdag van 11:00 tot 21:00 uur en op vrijdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur.
  HET NIEUWE INSTITUUT | MUSEUMPARK 25 | 3015 CB ROTTERDAM

Museumpark Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

 • DE KUNSTHAL

  De Kunsthal is een expositieruimte in Rotterdam met wisselende collecties. Ook dit museum is geschikt voor zowel jong als oud en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur.
  DE KUNSTHAL | WESTZEEDIJK 341 | 3015 AA ROTTERDAM|

 • HET NATUURHISTORISCH MUSEUM

  Dit museum is een tikkeltje anders dan de drie bovenstaande. In dit museum vind je namelijk natuurhistorische beelden, kopjes, pannetjes, opgezette dieren, ga zo maar door. Niks nieuws, niks moderns, maar puur natuurhistorisch! Je moet er van houden, maar als je hier geïnteresseerd in bent, kan ik het je zeer zeker aanraden!
  HET NATUURHISTORISCH MUSEUM | WESTZEEDIJK 345 | 3015 AA ROTTERDAM

DE EUROMAST

Vanaf het pleintje met de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum zijn wij doorgelopen naar de Euromast. Voor 9,75 euro per persoon sta je bovenop de Euromast en kun op 112 meter hoogte genieten van een prachtig uitzicht! Je kunt eventueel ook tokkelen of abseilen van de Euromast, maar wij hielden het bij het uitzicht.

EUROMAST | PARKHAVEN 20 | 3016 GM ROTTERDAM

Maas euromast dag + nacht in Rotterdam

Aangezien we onze eerste dag als toeristen in eigen stad gehoorlijk wat gezien en afgelopen hebben, zijn we na de Euromast via de Witte de With terug gewandeld naar het CitizenM hotel.

DE WITTE DE WITH

Als je aan een oude Rotterdammer vraagt “Wat vind je van de Witte de Withstraat?” dan krijg je hoogstwaarschijnlijk het antwoord “Daar wil je nog niet dood gevonden worden!”. Dat was misschien een jaar of tien, vijftien of misschien wel twintig jaar geleden zo, maar tegenwoordig is de Witte de With razend populair! Je kunt in de Witte de With niet alleen gezellig eten, maar ook borrelen of zelfs stappen. Met hotspots als Proeflokaal Reijngoud, Supermercado, de Bazar, Frietboutique, Ter Marsch & Co én Ter Marsch Café, NRC, King Kong, Café de Witte Aap, Hamburg en Ballroom behoort de Witte de With tot één van de leukste straten van Rotterdam.

Witte de Withstraat Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

’s Avonds hebben we heerlijk gegeten, gedronken en zijn we teruggekeerd naar het hotel om ons op te laden voor een nieuwe dag ROTTERDAM!

DAG 2 | Dag + nacht in Rotterdam

We hebben heerlijk geslapen en het ontbijt was werkelijk waar verrukkelijk! Van verse croissantjes en pain au chocolats tot cruesli, yoghurt, verse sapjes en vers fruit! We hebben een goede bodem gelegd om te beginnen aan dag nummero twee!

CitizenM Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

OUDE HAVEN

TIP: Het CitizenM bevindt zich in de Oude Haven, waar je vele gezellige barretjes, restaurantjes en terrasjes vindt!

Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

Via de Oude Haven zijn wij langs het water richting de Erasmusbrug gelopen. Dit lijkt misschien een eind, maar het uitzicht is zó prachtig, dat je het snel vergeet en door blijft lopen!

Erasmusbrug Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

Het centrum van Rotterdam is prachtig, maar aan de overkant van de Maas is het ook reuze gezellig! Daarom zijn wij de Erasmusbrug over gewandeld richting Hotel New York en Fenix Food Factory.

Fenix Food Factory dag + nacht in Rotterdam

Als je in Rotterdam bent móét je natuurlijk naar de Markthal, maar Fenix Food Factory mag je ook zeer zeker niet overslaan! Van een goed getapt biertje tot een vers gezette bak koffie, van vers vlees van de barbecue tot een broodje bij Jordy’s Bakery. Zon of regen, bij Fenix Food Factory kun je zes dagen per week terecht voor al dit lekkers! Wij hebben onze favoriete biertjes, genaamd Harrie en Carrie, gehaald bij Kaapse Brouwers én een plankje vol lekkers bij Meneer Tanger en zijn vervolgens in het zonnetje neergeploft!

Fenix Food Factory dag + nacht in Rotterdam

Met een uitzicht op de Maas, de Euromast, Hotel New York én alleen maar gezellige mensen om je heen is het bij Fenix Food Factory altijd genieten.

FENIX FOOD FACTORY | VEERLAAN 19D | 3072 AN ROTTERDAM

DELIPLEIN

TIP: Achter Fenix Food Factory vind je het Deliplein. Op het Deliplein vind je mijn favoriete Rotterdam Hotspot restaurant Bleij waar je heerlijk écht Italiaans kunt dineren! 

Op het Deliplein vind je verschillende restaurantjes. Matroos en het Meisje, Vislokaal Kaap, Pizzeria Bleij, Kwiezien, Lilith op de Kaap, ik kan het je stuk voor stuk aanraden! Ook vind je in de buurt van het Deliplein Theater Walhalla en Kantine Walhalla. Bij zowel het Theater als de Kantine zie je voor een klein prijsje de leukste theaterstukken en muziek- en komediant voorstellingen. Via de site van Walhalla kun je kaartjes kopen, vaak zelfs tot een dag van te voren! #aanrader!

THEATER WALHALLA | SUMATRAWEG 9-11 | 3072 ZP ROTTERDAM
KANTINE WALHALLA | VEERLAAN 11 | 3072 AN ROTTERDAM

WATERTAXI

Vyella Kaptein dag + nacht in Rotterdam

Vanaf Hotel New York hebben wij de Watertaxi terug genomen naar de Boompjes. Voor slechts 4,50 euro per persoon (centrum) brengt de watertaxi je naar je bestemming. Wij hebben voor de Boompjes gekozen aangezien deze locatie zich het dichts bij het centrum bevindt én het CitizenM hotel.

Schandalig dat ik dit nooit eerder gedaan heb, want het was zó onwijs leuk! Gewapend met mijn camera in mijn handen probeerde ik zo snel mogelijk de mooiste kiekjes van de brug te schieten en te genieten van de wind die door mijn haren ging!

Maas Erasmusbrug Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

TIP: Bij Hotel New York vind je een centraal punt voor de watertaxi. Als je de watertaxi vanaf een ander punt neemt, bel dan even naar het centrale punt om een watertaxi te reserveren. Het nummer is: 010 – 4030303 

KUBUSWONINGEN

dag + nacht in Rotterdam kubuswoningen

Na weer met beide benen op het vaste land te staan zijn wij naar de Kubuswoningen gelopen. Stiekem vind ik deze woningen zelf niet zo heel erg mooi, maar als je de stad vanuit een toeristische bril bekijkt, hoort een bezoekje aan de Kubuswoningen er uiteraard bij!

De kubuswoningen zijn 38 kubusvormige woningen 13 bedrijfskubussen bij de Blaak in Rotterdam. De woningen zijn gebouwd tussen 1982 en 1984 en ontworpen door Piet Blom. Vanaf Blaak zijn de kubuswoningen goed van buitenaf te zien, maar mocht je de woningen van binnen willen zien is dit ook mogelijk. De kijk kubus is zeven dagen per week geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur en het kost je drie euro.

KIJK-KUBUS | OVERBLAAK 70 | 3011 MH ROTTERDAM

PANNEKOEKSTRAAT

Vanaf de kubuswoningen zijn wij doorgewandeld naar de altijd gezellige Pannekoekstraat. De Pannekoekstraat behoort naast de Witte de Withstraat tot mijn favoriete straat in Rotterdam. Op het plein van de Pannekoekstraat kun je niet alleen gezellig lunchen, dineren of borrelen bij Bokaal, maar Mangiare behoort ook tot mijn favorieten! Na dat je je buik vol gegeten hebt met een lekkere versnapering bij Baker’s Dough (Nederlands eerste Cookie Dough Bar en zó lekker!), zou ik nog eventjes bij Louen en Imagine by Kim naar binnen gaan. Dit zijn allebei kleine winkeltjes waar ze onwijs leuke kleding verkopen dat nét even anders is dan anders!

BAKER'S DOUGH - NEDERLANDS EERSTE COOKIE DOUGH BAR!

BOKAAL | NIEUWEMARKT 11 | 3011 HP ROTTERDAM
BAKER’S DOUGH | PANNEKOEKSTRAAT 82 A | 3011 LK ROTTERDAM
LOUEN | PANNEKOEKSTRAAT 89A | 3011 LD ROTTERDAM
IMAGINE BY KIM | PANNEKOEKSTRAAT 91 A | 30 11 LD ROTTERDAM

MEENT

Onze tweede dag Rotterdam zat er bijna op, maar was natuurlijk niet compleet zonder de Meent! Wij zijn daarom via Blaak naar de Meent gewandeld en hebben we een bezoekje gebracht aan HAY en KEET. Zowel HAY als KEET bevindt zich in een zijstraat van de Meent en zijn beide interieur winkels. Bij HAY kun je terecht voor mooie designer producten van het merk HAY en KEET is een store, pop up en café in één. Het leuke aan KEET vind ik dat het keet een platform biedt aan (beginnende) ondernemers die niet over een eigen verkooppunt beschikken.

TIP: Op dinsdag en zaterdag staat er markt bij Blaak!

HAY | HAAGSEVEER 99 | 3011 AH ROTTERDAM
KEET | OPPERT 2A | 3011 HV ROTTERDAM

CitizenM Rotterdam dag + nacht in Rotterdam

Vanaf de Meent zijn we terug gewandeld naar het CitizenM, hebben uitgecheckt en toen zat ons Rotterdam avontuur er al weer op!

Ik kan daarom niet alleen níét Rotterdammers een dagje Rotterdam aanraden,
maar eigenlijk gewoon iedereen!

Heb je zoiets van hey, dit alles klinkt leuk, maar hoe kom ik er allemaal? Ik heb speciaal voor jou pinnetjes op deze Google Maps kaart geplaatst, zodat je alles wat ik zojuist genoemd hebt binnen no-time kunt vinden!

VERDERE HOTSPOTS

nine bar rotterdam ontbijt thai latte

NAAR DE BIOS

Heb je na je complete wandeling nog zin én tijd over om naar de bios te gaan, maar wil je niet naar een standaard Pathé? Ga dan naar Kino, Cinerama of Lantarenvenster!

Heel veel plezier!

Heb ik jou na het lezen van dit artikel overtuigd om ook eens een nacht in Rotterdam te boeken? JA? Laat het me vooral weten! Dat kan trouwens ook op Facebook en/of instagram!

Lees ook: De leukste festivals in Nederland!

16 Comments

 1. Merel de Wit

  Wat een leuke city trip! Vaak vragen vriendinnen aan mij weet je nog leuke plekjes in Rotterdam om te bezoeken. En dan zeg ik Hotel New York en de Markthal. Maar nu kan ik ze naar jouw site toesturen! Zoveel leuke adressen en een heel modern hotel met de nieuwste snufjes. Super bedankt, ik ben er blij mee!

  • Hi Merel, dankjewel voor je leuke bericht! Woon je zelf ook in Rotterdam? Ben blij dat je er blij mee bent en nogmaals thanks voor je leuke en spontane bericht én natuurlijk voor het doorsturen naar mijn site 🙂 X

 2. Pingback: BIO BODEGA | (H)EERLIJK ONTBIJTEN & LUNCHEN! • VYELLA.NL

 3. Ach, ik was zaterdag in Rotterdam. Had ik dit toen maar gehad. Heel handig artikel!

 4. Leuke tips, nu heb ik redenen om Rotterdam te bezoeken!!

 5. mijn man is een geboren Amsterdammer en twee van onze kinderen wonen er, dus ik ben meer gericht op Amsterdam dan op Rotterdam. Maar ik ben er wel een aantal keren geweest.
  De kubuswoning van binnen gezien, de markthal, de stadstaxi. Ik vind sowieso alle steden met veel water leuke plekken om naar toe te gaan!
  De overige tips van je bewaar ik voor een volgende keer Rotterdam. Dank!

  • Als Rotterdammer kom ik ook heel graag in Rotterdam, dus waarom andersom ook niet 😉 Leuk om te horen en alvast veel plezier voor een volgende keer! 🙂

 6. Dat ziet er leuk uit allemaal. Ik associeer Rotterdam niet zo met een dagje uit, aar het lijkt me nu toch wel de moeite waard.

  • Dat had ik voorheen ook nooit, omdat ik altijd naar de stad ging voor een snelle boodschap. Door eens een dagje weg te gaan in eigen stad kwam ik er nóg meer achter hoe prachtig Rotterdam is! 🙂

 7. Wat handig tips. Thanks voor delen.

 8. De markthal lijkt mij echt super, moet er toch echt een keer naar toe

 9. Toerist in eigen stad . Ik doe het ook vaak. Waarom niet? We wonen nou eenmaal in een geweldige stad. Niettan?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.