WEEKBLOG #23 | LA VIE DE VYELLA!

WEEKBLOG #23 | LA VIE DE VYELLA!

WEEKBLOG #23

In mijn weekblogs ben ik altijd súper persoonlijk en geef ik mezelf nog net niet bloot. Deze weekblog #23 is nóg een stapje persoonlijker en vertel ik je na al m’n UPS van de afgelopen tijd, een persoonlijk verhaal waarom de eerste paar dagen van de week meer in de categorie DOWN vielen, dan UP. Verder show ik je de onwijs leuke tas die ik tijdens de workshop “Little Leather Bag” in het Nieuwe Instituut maakte en neem ik je mee naar Rrrollend Rotterdam! (En oja, ik geef je ook nog een update over het huis!)

MAANDAG

Maandag was het tweede pinksterdag én was ik dus vrij! Ik ben aan de slag gegaan met een freelance klus en Mark is achter z’n computer gedoken om verder te gaan met z’n scriptie. Om deze extra vrije dag tóch een beetje te vieren, zijn we aan het einde van de middag even naar Croos gegaan om daar te genieten van een drankje, een bitterballetje én de zon!

Lees ook: Croos bestaat 1 jaar!

DI-WO-DO

Ik vind het belangrijk dat je op deze website alleen maar positiviteit leest en daarom schrijf ik eigenlijk nooit over negatieve dingen. Soms gebeuren er alleen dingen in het leven die minder leuk zijn en aangezien ik mezelf in de weekblogs “bloot” geef, ontkom ik er niet aan om dit treurige bericht met jullie te delen..

Bijna tien jaar geleden ben ik bij Moods gaan werken als bijbaantje naast m’n studie. Ik heb hier de tijd van m’n leven gehad en Moods en m’n collega’s hebben bijgedragen aan de persoon wie ik nu ben. Met pijn in mijn hart ben ik een aantal jaar geleden gestopt bij Moods en een andere weg in geslagen.

SOFFREE ON 54

Toen ik echter twee jaar geleden door Dennie gevraagd werd om hem te helpen een restaurant op te zetten, kon ik haast niet anders dan daar volmondig “JA” op te antwoorden. Soffree werd een daverend succes en al snel was er meer personeel nodig. Aangezien Martijn al een behoorlijke tijd bij Moods werkte, wilde hij graag een nieuwe weg in slaan en solliciteerde bij Soffree. Na jaren lang niet alleen collega’s, maar ook vrienden te zijn geweest bij Moods, werd hij nu opnieuw mijn collega! We hebben een top tijd gehad met z’n allen en bij Soffree werd het alleen nog maar drukker en drukker. De verleiding was groot om door te blijven gaan, maar ik had tenslotte niet voor niets zo lang op school gezeten om er vervolgens niks mee te doen..

Daarom heb ik een klein jaartje geleden besloten om er mee te stoppen en m’n eigen weg in te slaan. Dennie, Martijn en de rest van de Soffree toppers zijn door blijven gaan en hebben zelfs de beste burgerprijs van Nederland gewonnen!

Maar dit is uiteraard niet wat ik je wilde vertellen, maar zo snap je m’n verhaal in ieder geval beter. Met Martijn ging het al een tijdje niet zo goed en dat wist ik. Twee weken geleden heb ik hem nog gezien en acht dagen geleden heb ik nog met ‘m zitten appen. Toen ik daarom afgelopen week te horen kreeg dat Martijn een hartaanval heeft gehad en in coma lag, was ik ontroostbaar en in en in verdrietig. Toch bleef ik bidden, duimen en hopen op een wonder. Dinsdag, woensdag en donderdag waren daarom hopeloze dagen. Ik ben wel gewoon gaan werken in de hoop mijn zinnen te verzetten, maar mijn gedachten bleven non-stop bij Martijn.

Gelukkig voelt Meneer Poes altijd heel goed aan hoe ik mij voel en komt dan extra knuffelen! 

C’EST LA VIE.. JE SAIS..

Woensdag kreeg ik jammergenoeg het treurige nieuws dat de doktoren niks meer konden doen en dat de behandeling donderdag stopgezet zou worden. Ik was wel naar m’n werk gegaan, maar al had al drie dagen amper geslapen en was een emotioneel wrak. Ik ben donderdagmiddag daarom naar huis gegaan en kreeg om kwart voor vier het bericht dat hij om half vier overleden is. That’s life, I know, maar dit zijn toch echt de mindere dingen in het leven.. Na de ogen uit m’n kop te hebben gejankt, waren m’n tranen op een gegeven moment op. Ik probeer nu gewoon terug te denken aan de onwijs leuke tijd die ik met hem heb gehad. Martijn had altijd een lach op zijn gezicht en die probeer ik er nu ook maar gewoon op te toveren 🙂

Lees ook: De beste burger van Nederland eet je bij Soffree on 54! 

VRIJDAG

Vrijdagochtend heeft m’n moeder mij opgepikt en zijn we lekker naar het Elysium gegaan. Ik was zó erg toe aan rust en even m’n verstand op nul. Een dagje Elysium was daarom hét ultieme medicijn. Sauna in, sauna uit. Bubbelbad in, bubbelbad uit. Tussendoor even lunchen en hup het (zout)bad weer in. Het was heerlijk! Precies waar ik aan toe was!

’s Avonds heb ik fijn staan rammen op de tennisbaan en daarna voelde ik mij als herboren!

 

ZATERDAG

Zaterdag ben ik op m’n gemakje aan het werk gegaan én ’s middags naar de markt geweest. Aangezien Mark giga druk bezig is met zijn scriptie, probeer ik hem tussendoor een beetje te verwennen. Daarom heb ik op de markt twee grote zalmmoten gekocht én gamba’s. ’s Avonds heb ik eigenhandig de barbecue aangeslingerd, heb de gamba’s en zalmmoten gemarineerd. Tafelgedekt, stokbroodje afgebakken en een heerlijke salade gemaakt. Het voelde echt een beetje als vakantie!

En oja: HUIZENUPDATE! Zaterdagochtend zijn we door de makelaar gebeld dat de verkopende partij akkoord gaat met het bod! Dat wordt van de week het voorlopig koopcontract tekenen én binnenkort aan de slag met een hypotheek! #spannend!

Lees ook: Recepten voor een overheerlijk vis BBQ! 

ZONDAG

Zondagochtend werd ik pas om tien uur wakker. Giga fijn en eindelijk voelde ik me weer helemaal de oude! Na op m’n gemakje gedoucht en ontbeten te hebben, ben ik naar het Nieuwe Instituut gefietst. Het Nieuwe Instituut is niet alleen een museum, maar ook een plek waar je workshops kunt volgen. Ik volgde de workshop “Little Leather Bag” die gehouden werd door accessoire-ontwerper Renske Versluijs. Van twaalf tot vier heb ik zitten priegelen en peuteren. Patronen tekenen, uitknippen, achter de naaimachine, ga zo maar door. Maar het was me een partijtje leuk. Zó leuk!

De creaties van de mensen om mij heen waren allemaal vrij kleurrijk. Ik ben, as usual, voor zwart gegaan. De onderkant van de tas heb ik gemaakt van stevig zwart leer, de bovenkant van zwarte suede en het sluitinkje weer van stevig zwart leer. Toen ik helemaal klaar was, had ik zoiets van ‘ja leuk dit, maar hoe ga ik dit ding vasthouden?’. Daarom heb ik er op eigen initiatief nog een stevig zwart lederen bandje aangemaakt, zodat ik ‘m als clutch kan gebruiken. Stiekem best trots op het eindresultaat!

Accessoire mode-ontwerpster Renske Versluijs heeft m’n tasje gedeeld op Instagram. Cool hè! 

Aangezien Mark de hele dag al aan z’n scriptie bezig was geweest en nog niet buiten was geweest, heb ik ‘m mee “uiteten” genomen bij Rrrrollend Rotterdam!

We hebben genoten van een overheerlijke flammkuchen met zalm, een burger, patatas bravas én een ijsje! De zondag maakte m’n week echt weer even goed!

Lees ook: De leukste festivals in Nederland 2017!

Zoals je hebt kunnen lezen was het een weekblog #23 van vallen en opstaan en hebben we er, ondanks alles, toch maar het beste van proberen te maken! Hopelijk was jouw week een stukje minder emotioneel dan de mijne?

Fijne week!

Liefs,

Vyella

P.S Volg jij VYELLA.NL al op Facebook en Instagram? 

2 Comments

  1. Wat leuke foto`s! Leuke tas die je zelf gemaakt. Knap hoor! Oh..lekker BBQ

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.