LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #22 | VYELLA.NL

LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #22 | VYELLA.NL

WEEKBLOG #22

Deze weekblog #22 staat wat minder in het teken van foodevents en VYELLA.NL, maar volop in het teken van genieten. Zo stond ik te genieten op de tennisbaan! Genoot ik van m’n freelance klus én genoot van ik van m’n zelfgemaakte lasagne én overheerlijke aspergesoep! Werken is leuk en fijn, maar genieten is ook belangrijk, toch? 

MA-DI-WO

Afgelopen maandag, dinsdag en woensdag stonden as usual in het teken van Axoft. M’n wekker ging daarom deze dagen weer om zeven uur om vroeg uit bed te springen en snel aan de slag te gaan!

Aangezien Mark heel druk is met zijn scriptie mocht hij kiezen wat hij allemaal wilde eten. Hij antwoordde op dag nummero één uit volle borst ‘lasagne’ en dat is het dan ook geworden! Geen lasagne met boerenkool en gerookte zalm die ik al eens eerder op de blog plaatste, maar een heerlijke traditionele Italiaanse lasagne met rode saus, veel groenten en mager gehakt!

Het was dan weliswaar geen weekend, maar zo voelde het wel met het heerlijke zonnetje op m’n fijne opgepimpte balkonnetje! Aangezien ik op m’n werk een fles witte wijn kreeg, moesten we hier natuurlijk wel een glaasje van proeven.

Het recept voor deze heerlijke lasagne vind je binnenkort op de blog!

Woensdag heb ik trouwens ook een lekker groen aspergesoepje online gezet!

DONDERDAG

Ook donderdag heb ik gewerkt! Het enige verschil met de dagen ervoor was dat ik donderdagavond niet als freelancer aan de slag ging of aan m’n blog werkte, maar dat ik als een razende m’n eten naar binnen schoof om om 19:00 uur de tennisbaan op te rennen en de pot van de eeuw te spelen. Bij ‘de pot van de eeuw’ ga je er vast vanuit dat ik gewonnen heb, dat was jammer genoeg niet het geval, maar ik heb zó heerlijk getennist!

Geen training of competitie, maar ik heb meegedaan aan een heus echt toernooi. Nja heus en echt is misschien overdreven, want ik deed mee aan het NSK en dat telt niet mee voor je ranking, maar het voelde als heus en echt en ik heb zó lekker staan spelen dat ik er gewoon weer een lach van op m’n gezicht krijg!

NSK

Ik zal eerst eventjes in ’t kort uitleggen wat NSK is, voordat ik over m’n wedstrijd ga vertellen. NSK is een toernooi tussen alle studentenverenigingen van Nederland. I know, ik ben geen student meer, maar toen ik lid werd van Passing Shot was ik nog student, dus ik mag gelukkig nog lid blijven. (en je bent zo jong als je je voelt, toch?) Jaar in, jaar uit wordt het NSK georganiseerd en dit keer was Passing Shot aan de beurt. Heerlijk fijn een thuiswedstrijd dus, scheelt weer reizen. Ik mixte met een jongen van Passing Shot tegen een jongen en een meisje uit Leiden van studenten tennisvereniging Qravel. Leiden is dan misschien nog niet zo ver, maar er deden ook verenigingen mee uit Groningen en Leeuwarden!

Zoals ik al verklapte hebben we helaas niet gewonnen, maar het was een titanenstrijd! De eerste set pakten wij in een tiebreak met 7-6. De tweede set ging naar de tegenstanders met 6-7, waardoor er weer een tiebreak gespeeld moest worden. En ook wisten we van de derde set een 6-6 te maken, waardoor er gewoon weer een tiebreak gespeeld moest worden. Van echte winnaars en verliezers kon dus niet echt gesproken worden, maar meer een kwestie van wie trekt er aan het langst eind.

De laatste bal stuiterde weg op een steentje en daar ging de partij… Vier uur op de baan gestaan voor Jan met de Korte achternaam! Oké, dat is misschien overdreven, want ik heb zwaar heerlijk staan tennissen, maar toch jammer dat we ‘m nét niet binnen hebben gesleept!

Bij thuiskomst was ik total loss en ben daarom na een lange douchebeurt m’n bed ingedoken!

VRIJDAG

Ook vrijdagochtend ging m’n wekkertje helaas weer vroeg. Ik had een afspraak bij de dokter in Oud Beijerland, waar ik met de bus naartoe moest. No worries, niks ernstigs, gewoon een usual check, wat ik wel vaker moet. Na de dokter had ik gelijk weer naar huis gekund, maar aangezien m’n ouders niet thuis waren en zij een heerlijke tuin hebben inclusief tafel, waar je goed aan kunt werken, ben ik vanaf de dokter doorgelopen naar het huis van m’n ouders en ben in de tuin gaan zitten. Ik heb m’n laptopje opengeklapt en ben aan ’t werk gegaan.

Nee niet voor Axoft en nee ook niet voor VYELLA.NL, maar voor het freelance werk wat ik ook nog doe. Regelmatig schrijft ik teksten voor andere bedrijven, ontwerp logo’s, brochures en flyers, maar dit keer was me gevraagd om een WordPress site voor een bedrijf te maken. Ik was er al aan begonnen, maar had vrijdag mooi de tijd om de puntjes op de spreekwoordelijke I te zetten. Inmiddels heb ik de site bij m’n opdrachtgever ingeleverd. Nu is ’t een kwestie van wachten of het allemaal goed is. Ik ben benieuwd! 🙂

Toen ik helemaal klaar was ben ik nog even met m’n moeder naar de winkels gegaan en hebben we het weekend ingeluid bij Soffree met een lekker witbiertje voor de dorst én een grote fles bruiswater voor de hitte!

’s Avonds is Mark naar Oud Beijerland gekomen, hebben we lekker gegeten bij m’n ouders en zijn we teruggereden naar het Rotterdamse!

ZATERDAG

Zaterdag was een spannende dag! Op zaterdagochtend hadden we namelijk een bouwtechnische keuring bij het huis in Oud Beijerland wat we op het oog hebben. Er is nog steeds niks concreets zeker, waardoor ik helaas nog steeds niks kan zeggen. Zodra het kan, zijn jullie de eerste die het horen!

Na de keuring hebben we nog een rondje gedaan over de boekenmarkt en zijn we weer terug naar huis gereden. Mark is nog druk met z’n scriptie en ik heb het lekker druk met werk, waardoor we bij thuiskomst allebei weer achter onze laptopjes zijn gekropen!

Ik had in de planning om de hele week voor Mark te koken zodat hij hard door kon werken aan z’n scriptie, maar hij stond er zaterdag op om te koken. Nja, als hij dat perse wilt, dan laat ik mij dat natuurlijk geen twee keer vertellen! Meneer heeft een uur lang in de keuken gestaan, voordat de pan vol aspergesoep op tafel kwam te staan, maar het smaakte werkelijk waar verrukkelijk!

Hij heeft aspergesoep gemaakt naar mijn recepten. “receptEN?”, jup! Hij heeft de hamblokjes namelijk achterwege gelaten in het aspergesoep met hamblokjes recept en de gamba’s uit het aspergesoep met gamba recept daar juist weer bijgevoegd. Zo ontstond er een heerlijke aspergesoep met prei, ei én gamba’s!

Deze leuke “festival in a bottle” fles heb ik trouwens in de stad gekocht! Er zat al suiker en gedroogd fruit in en zaterdag hebben wij ‘m nog gevuld met wodka. Na vijf dagen moet de fles flink geschud worden. Dan is het een kwestie van nog een aantal weekjes wachten voordat we kunnen genieten van een, hopelijk, heerlijke likeur!

ZONDAG

Na een hele week de wekker om zeven uur was het zó fijn om op zondagochtend eens om tien uur wakker te worden. Na rustig te zijn opgestaan ben ik richting de tennis gegaan. Ik lag er weliswaar de eerste ronde al uit, maar tennis kijken is altijd leuk! Ik heb genoten van een aantal prachtige wedstrijden van m’n clubgenoten en heb heerlijk Mexicaans gegeten op de club. Kortom een heerlijke zondag zoals een zondag zou moeten zijn! 

Deze weekblog #22 stond inderdaad wat minder in het teken van foodevents en VYELLA.NL, maar dat maak ik aankomende week uiteraard weer helemaal goed! Fijne week!

Liefs,

Vyella

2 Comments

  1. Leuke balkon foto! Lasagne ziet er professioneel ui. Ik krijg er honger van

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.