LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #21 | VYELLA.NL

LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #21 | VYELLA.NL

WEEKBLOG #21

In deze weekblog #21 lees je alles over afgelopen week. Zo vertel ik je niet alleen over onze overnachting in het Citizen M hotel in Rotterdam, maar ook over onze zoektocht naar een huis! Vorige week vertelde ik je al dat we onze zoektocht naar een koophuis in Rotterdam gestaakt hebben, maarrrr ik heb een nieuwtje! We zetten onze zoektocht namelijk ergens anders voort! Benieuwd waar? Lees dan snel verder! 

MA-DI-WO

Maandag, dinsdag en woensdag stonden zoals the usual tegenwoordig weer in het teken van Axoft! Maandagochtend was het even al m’n moed bij elkaar verzamelen om m’n bed uit te komen na een onwijs leuk weekend, maar het is me weer gelukt! Aangezien het een weekend vol eten was, heb ik maandag een gezonde, maar vooral lekkere rijstsalade gemaakt met gezonde rijst.

Dinsdag en woensdag moest ik alleen eten, waar ik niet zo’n groot fan van ben. Daarom heb ik dinsdag een lekkere, snelle pasta in elkaar geflanst en woensdag een fish burger gegeten. Misschien wat minder gezond, maar allebei bomvol groenten en daarom extra lekker!

Hebben jullie trouwens het artikel van gastblogger Kiki in Barcelona al gelezen?

DONDERDAG

Donderdag was ik vrij! Ik vind m’n werk onwijs leuk, maar een extra vrije dag is toch altijd mooi meegenomen. Aangezien ik de komende tijd druk aan het werk ben, m’n vriend aan het afstuderen is én we binnenkort een huis willen kopen, zit een zomervakantie er helaas niet in. Omdat we toch wel een beetje aan onze rust en afleiding moeten komen, hadden we in de planning om een nachtje weg te gaan.

Na flink nadenken kwamen we tot het minst voor de hand liggende besluit. Waarom blijven we niet gewoon een nachtje in Rotterdam? Ik had namelijk al een tijdje op de planning staan dat ik eens de Euromast op zou willen, een tochtje met de Watertaxi zou willen maken en m’n vriend was al in geen half jaar in de Markthal geweest. We zijn daarom donderdag naar het Citizen M hotel in Rotterdam vertrokken en onze ogen uitgekeken.

CITIZEN M

Aangekomen in het hotel kon onze mini vakantie beginnen! Het inchecken begon al helemaal leuk. Er staat wel iemand om je eventueel te helpen, maar inchecken kun je helemaal zelf. Volg de stappen op het beeldscherm en je kunt zelfs je eigen verdieping kiezen, zó leuk! Na besloten te hebben dat we havenzicht wilden hebben, zijn we naar onze kamer vertrokken. De kamer was niet groot, niet klein, maar gewoon perfect! Naast het heerlijke bed stond een Ipad waarmee we de complete kamer konden bedienen. Nja, misschien niet allés, maar in ieder geval de gordijnen, het licht, de tv, de kleurverlichting in de badkamer én de wekker.

 

Het liefst had Mark hier de hele middag gebleven: Gordijnen open, gordijnen dicht. Het licht in de badkamer van rood naar blauw, van groen naar oranje, hij heeft het allemaal uitgeprobeerd. Maarrr daar kwamen we natuurlijk niet helemaal voor. We zijn daarom de stad ingedoken en hebben gewapend met de spiegelreflex camera om ons nek heel Rotterdam door een toeristische bril bekeken. Het was genieten!

FOOOOOOOOOOOOOD

We hebben gewandeld, we hebben gezweten, maar we hebben vooral gegeten én gedronken. Als ik de foto’s terug bekijk denk ik holymoly je lijkt wel een alcoholist, maar een gemiddeld mens gaat twee weken op zomervakantie en aangezien wij hoogstwaarschijnlijk helemaal niet gaan, moesten wij het alcoholpercentage in één dag proppen! Goed excuus, toch?!

 

VRIJDAG

Vrijdag hebben we eerst heerlijk uitgeslapen. Nee we hoefden niet om negen uur uit te checken. Ook niet om tien uur, maar heerlijk relaxed pas om elf uur! Na genoten te hebben van het heerlijke ontbijt ben ik nog even langs Baker’s Dough gefietst. Stiekem zat ik bommetje vol van de dag ervoor én het ontbijt, maar ik moest en zou Baker’s Dough proberen, ook al was het maar een hapje! Na eerst m’n ogen uit te hebben gekeken, heb ik m’n keuze gemaakt en uiteraard vast gelegd. Na drie happen zat ik, zoals ik al voorspeld had, al vol, maarrr ze hadden gelukkig zakjes. Daardoor hebben we de dagen erna nog hapje voor hapje van het heerlijke Baker’s Dough kunnen genieten.

BAKER'S DOUGH - NEDERLANDS EERSTE COOKIE DOUGH BAR!

Heb je het artikel over Baker’s Dough gemist? No worries, je leest het hier!

ZATERDAG

In weekblog 20 had ik het al een klein beetje verklapt, maar zaterdagochtend hadden we een bezichtiging. Dit keer niet bij een loft én ook niet in Rotterdam, maarrrr *tromgeroffel* tadadadaaaaa OUD BEIJERLAND! “are you shitting me?” Yes I’m shitting you!  Als je mij een halfjaar geleden had gezegd dat ik bij een huis in Oud Beijerland zou moeten gaan kijken was ik op de grond gaan liggen en je vierkant uit gaan lachen, maar na de Rotterdamse huizenmarkt compleet bestudeerd te hebben, hebben we geconstateerd dat een huis kopen anno 2017 in Rotterdam een flinke no go is. (Nja, mits je een flink gespekte bankrekening hebt of ouders met veel poen..)

OUD B WHAAAAAT?

Hoe we aan Oud Beijerland zijn gekomen zal ik je uitvoerig uitleggen! Mark en ik hebben allebei een wensenlijstje gemaakt. We hebben het allebei best wel druk en hebben daardoor niet zoveel zin om op een zolderkamertje van drie bij drie vijftien hoog te zitten. Verder wilden we allebei heel graag een tuin en om het dan nog even een stukje luxer te maken, is een tuin op het zuiden een flinke pré. Verder hou ik, zoals je vast niet ontgaan is, flink van koken. Een mooie keuken, het liefst met oven én vaatwasser is daarom een pré pré! Natuurlijk kun je dat laatste er zelf inzetten, maar een zolderkamertje van drie bij drie vijftien hoog inclusief oven én vaatwasser maakt de boel nog krapper.

Verder woont de familie van Mark in Frankrijk, is mijn beste vriendin naar Dubai verhuisd. Heb ik een uberschattig nichtje in Oud Beijerland wonen die ik nog geen drie dagen kan missen. Zit je vanuit Oud Beijerland binnen twintig minuten in Rotterdam (Okey, als je flink doorgast.) Én wonen mijn ouders, zus én Niels (de man van m’n zus. Zwager I know, maar ik vind dat zo’n vies woord!) in Oud Beijerland. Al deze punten uitvoerig meegenomen te hebben, zijn wij unaniem tot het besluit gekomen dat Oud Beijerland daarom misschien helemaal niet zo’n slechte keuze is!

PIZZA TIME!

Zaterdagavond zijn we met een vriend pizza wezen eten bij Stalles. Ik moest er eigenlijk, na al het gevreet van donderdag, niet aan denken, maar als je er eenmaal zit, dan smaakt een pizza van Stalles eigenlijk altijd wel! Ik ging voor de pizza gamba met basilicum = my favorite! 

pizza stalles weekblog #21

ZONDAG

Zondagochtend ging voor de aller laatste keer m’n wekker veel te vroeg. Nja dat ging die wel, maar ik werd niet wakker! Ik had om 07:15 m’n bed uit gemoeten om om acht uur op de tennis te zijn, maar ik schrok serieus om 08:45 pas wakker. M’n achterburen hadden een feestje, waardoor ik het vijf uur heb zien worden. (Nog zoiets om naar een durp te verhuizen..) Het rare is dus dat ik niet kon slapen van al het geschreeuw en de muziek, maar niet wakker word van een wekker die al 1,5 uur naast je oor aan het tetteren is.

Gelukkig werd ik om 08:45 wakker en zijn de heren uit m’n team als eerst de baan opgegaan. Ik heb me als een razende gewassen, aangekleed en ben naar de tennis gesjeesd. M’n singel verloor ik helaas net. Maar even serieus net, net, net. In een drie setter (…en dat met 32 graden brandende zon!), maarrr we wonnen de dames dubbel!

Zo, dat was alweer het einde van weekblog #21. Hopelijk wordt aankomende week nét zo leuk als vorige week, of misschien nog wel leuker! Ik vertel het je volgende week!

Liefs,

Vyella

P.S. Lijkt het jou leuk om binnenkort eens voor VYELLA.NL te gastbloggen? Het kan weer!

gastbloggen weekblog #21

Staat er een mooie reis, citytrip of vakantie op de planning? Of woon jij in (de buurt van) een stad die in het rijke bezit is van onwijs leuke hotspots? Én lijkt het jou ook nog eens leuk om voor VYELLA.NL te gastbloggen? Stuur dan snel een mailtje en vertel mij waarover jij graag zou willen schrijven!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.