KERST: VANILLE WENTELTEEFJES MET ROODFRUIT!

KERST: VANILLE WENTELTEEFJES MET ROODFRUIT!

FEESTELIJK KERST DESSERT

De Sint is nog maar nét bezig met zijn terugreis naar Spanje en de Kerstman is alweer onderweg! Om alvast in de stemming te komen heb ik een kerstdessert gemaakt, dat je nu ook al prima als lunchgerecht kunt eten. Deze wentelteefjes met roodfruit smaken nét even anders dan traditionele Hollandse wentelteefjes aangezien ik de kaneel vervangen heb voor vanille. Net even anders, maar ook onwijs lekker!

Vanille wentelteefjes met roodfruit voor vier personen: 

Ingrediënten

  • 8 witte boterhammen (mag oud brood zijn!)
  • 400 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels vanille aroma
  • 2 eieren
  • 50 gram boter
  • poedersuiker
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 pot Bieze Fris & Fruitig roodfruit (Verkrijgbaar bij de Boni, Coop, Deen, Dirk, Hoogvliet, Plus, Poiez en Vomar

Wat te doen?

  1. Kluts twee eieren.
  2. Voeg 400 ml melk, 50 gram suiker en twee eetlepels vanille aroma toe aan de eieren en klop goed door elkaar heen.
  3. Zet een koekenpan op het vuur met een klontje boter.
  4. Leg een boterham in het mengsel, keer hem om en leg de boterham vervolgens in de pan op middelhoog vuur.
  5. Hou de boterham goed in de gaten en draai hem vervolgens om.
  6. Zodra het wentelteefje goed is leg je hem op een bord.
  7. Herhaal dit totdat alle boterhammen gebakken zijn tot wentelteefjes.
  8. Snijd de wentelteefjes door de midden en serveer met een beetje poedersuiker, Bieze Fris & Fruitig en blauwe bessen.

Het handige aan dit dessert is dat je de wentelteefjes van te voren kunt maken en vervolgens in de oven op kunt warmen! 180 graden – 3 minuten!

Geniet ervan en fijne kerst!  

KERST: VANILLE WENTELTEEFJES MET ROODFRUIT!

Heb je dit gerecht gemaakt? Dan ben ik zeer benieuwd wat je er van vond! Laat het me vooral even weten in een reactie hieronder! Of via social media; Instagram @vyella.nl #receptvyella of www.facebook.com/vyella.nl

4 Comments

  1. Echt een heerlijk recept! En niet alleen tijdens Kerst, maar ook gewoon in het weekend bij het ontbijt. Lekker!

  2. Pingback: KERST: EENDENBORST MET ZOETE AARDAPPELGRATIN! • VYELLA.NL

  3. Pingback: KERST: KWARKTAART MET STOOFPEERTJES! • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.