KERST: KWARKTAART MET STOOFPEERTJES!

KERST: KWARKTAART MET STOOFPEERTJES!

VANILLE KWARKTAART MET STOOFPEERTJES

Ja, ook dit is weer een typisch geval van HEERLIJK! Deze kwarktaart met stoofpeertjes is een ideaal winters kerstdessert aangezien je hem van te voren al kunt maken. Tijdens het kerstdiner zul je dus geen stress hebben! Je snijdt de taart in stukjes, verdeelt ze over de bordjes en je kunt gaan smullen!

Om deze vanille kwarktaart extra gemakkelijk te maken heb ik een pak Dr. Oetker gebruikt én kant-en-klare stoofpeertjes van de Albert Heijn. Je kunt natuurlijk ook verse stoofperen gebruiken die je van te voren kookt. Benieuwd hoe je dit moet doen?

Ingrediënten

Benodigdheden:
Springvorm 24 cm Ø
Staafmixer met garden (of een garden)
SteelpannetjeKERST: KWARKTAART MET STOOFPEERTJES!

WAT TE DOEN?

  1. Pak een vergiet en laat de stoofpeertjes uitlekken.
  2. Maak het Dr. Oetker pakket erbij en pak een springvorm.
  3. Leg het meegeleverde bakpapier in de springvorm
  4. Zet een pannetje op het vuur met 60 gram boter.
  5. Meng de bodemmix toe aan het pannetje en roer goed door
  6. Voeg er twee eetlepels kaneelpoeder doorheen en roer nog eens goed door.
  7. Verspreid de inhoud van het pannetje over de bodem van de springvorm. Plaats de springvorm in de koelkast.
  8. Pak een ruime kom en roer de taartmix door de 400 ml water heen. Voeg zodra het een glad mengsel wordt 250 ml verse slagroom en 450 gram vanille kwark door de taartmix heen. Mix goed door tot een luchtige massa.
  9. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel ongeveer de helft van de uitgelegde peertjes over de bodem. Schep met een soeplepel ongeveer de helft uit de bak over de peertjes heen. Plaats de rest van de peertjes over de taartmix heen, maar bewaar twee stukjes peer als garnering! Schep de rest van de taartmix over de peertjes heen.
  10. Plaats de springvorm voor minimaal 2,5 uur in de koelkast.
  11. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel er kaneel overdheen.
  12. Plaats de twee overgebleven peertjes op de taart. Steek er eventueel nog een kerstboomtakje in en een kaneelstokje.
  13. Snijd de taart in stukken, plaats op de bordjes en je kunt gaan genieten!

Fijne kerstdagen en eet smakelijk!

P.S. Ben je meer een liefhebber van roodfruit? Probeer dan dit kerstdessert!

Heb je dit gerecht gemaakt? Dan ben ik zeer benieuwd wat je er van vond! Laat het me vooral even weten in een reactie hieronder! Of via social media; Instagram @vyella.nl #receptvyella of www.facebook.com/vyella.nl

One Comment

  1. Pingback: 13x Kerstdiner inspiratie | Knoeien met Inge

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.