HOTSPOT: NINE BAR ROTTERDAM!

HOTSPOT: NINE BAR ROTTERDAM!

NINE BAR

Je hebt weleens van die dagen die het éxtra leuk maken dat je een blog hebt. Afgelopen zaterdagochtend was zo’n moment! Ik was namelijk door NINE BAR uitgenodigd om bij hen te komen eten. Aangezien ik al veel over het ontbijt van NINE BAR gehoord had, maar nog niet eerder de tijd heb gehad om ervan te genieten, heb ik zaterdagochtend m’n wekkertje ietsjes eerder gezet. Ben op m’n fiets gesprongen en “afgereisd” naar de Botersloot, een zijstraat van de altijd gezellige Pannekoekstraat.

nine bar rotterdam terras

Ik mocht een “plus één” meenemen en aangezien m’n lieve vriendje vaak de “dupe” is van mijn bloggers bestaan ‘Schatje, nog even wachten met eten, eerst een foto!’, mocht hij nu ook weleens in het zonnetje worden gezet. Dat zonnetje gebeurde letterlijk, want het was stralend weer! We zijn daarom op het terras van NINE BAR neergeploft, waar direct de menukaart onder onze neus werd geschoven!

ONTBIJTEN BIJ NINE BAR

Het was halfelf en dus nog ochtend en daarom zijn we voor een heerlijke soja Chai Latte en een zwart kopje Giraffe koffie gegaan om mee te beginnen! Halfelf ontbijten lijkt misschien laat, maar in het weekend kun je bij NINE BAR “pas” vanaf tien uur ontbijten en ik geef ze groot gelijk! Weekenden zijn tenslotte om uit te slapen, dus waarom zou je eerder ontbijten dan tien uur? De Chai Latte smaakte precies zoals een Chai Latte hoort te smaken en dus heerlijk! De koffie was ook goed gezet, dus we waren al helemaal happy en hadden nog niet eens ontbeten.

nine bar rotterdam ontbijt thai latte

WAT ATEN WIJ?

Na de menukaart uitvoerig bestudeerd te hebben, kwam de vriendelijke kelner naar ons toe om onze bestelling op te nemen. Ik ben gegaan voor de overnight oats met vers fruit en Mark voor dik gesneden brood met avocado en ei. Ik zat in dubio, want er stond zoveel lekkers op en ik ben zelf ook een echte avocado freak, maar uiteindelijk blij dat ik voor de overnight oats ben gegaan. Niet dat het van Mark niet lekker was, maar mijn overnight oats was werkelijk waar HEAVEN!

nine bar rotterdam ontbijt

Zoals het op de foto eruitziet, zo smaakte het ook en misschien nog wel lekker. Hapje voor hapje heb ik zitten genieten! Niet alleen van m’n heerlijke ontbijtje, maar ook van het gezellige terras, het zonnetje en het onwijs vriendelijke personeel! Toen we uitgegeten waren kon ik het niet laten om ook nog een frambozensapje te bestellen. Na de overnight oat met vers fruit was ik waarschijnlijk al aan m’n fruittaks, maar ik kon de verleiding niet weerstaan!

nine bar rotterdam ontbijt

ZOWEL BINNEN, ALS BUITEN!

Wij zaten buiten op het terras, maar binnen bij NINE BAR is het ook genieten geblazen! Het interieur is onwijs hip en mooi en een leuk detail vind ik de bar in het midden van de zaak. Zo kun je, ongeacht waar je zit, zien waar het personeel mee bezig is en met eigen ogen zien dat jouw perfecte cappuccino met zorg gemaakt is!

nine bar rotterdam ontbijt

DE KAART

Wij kwamen speciaal naar NINE BAR om te ontbijten, maar je kunt er ook heen om te lunchen of een kopje koffiedrinken met eventueel wat lekkers. Dineren kan niet, maar NINE BAR is van oorsprong een koffiebar, dus dat is ook niet vreemd!

Alles wat op de kaart staat is van hoge kwaliteit. Van de sandwiches tot de smoothies, van de soepen tot de taartjes, alles is vers en zelf gemaakt!

nine bar rotterdam ontbijt sapje nine bar rotterdam ontbijt

NINE BAR?

De naam NINE BAR is afgeleid van hoe een perfecte espresso wordt gemaakt, namelijk met een druk van negen bar. De koffie die bij NINE BAR wordt geschonken is Giraffe. Hét Rotterdamse koffiemerk waar je vandaag de dag niet meer omheen kunt!

nine bar rotterdam

HET ADRES

Zoals ik al eerder verklapte vind je NINE BAR op de Rotterdamse Botersloot nummero 44a. Je kunt zowel aan de Botersloot zijde naar binnen, als aan de Pannekoekstraat kant. Schijnt het zonnetje en wil je liever gelijk naar het terras? Loop dan gelijk via de Pannekoekstraat. Je kunt wel eerst door de zaak, maar direct het terras op is makkelijker!

NINE BAR bevindt zich in het centrum van Rotterdam op loopafstand van de bibliotheek, Blaak, de Markthal en de Groene Passage.

Vyella Kaptein vyella.nl weekblog #18

TIP: Zodra je heerlijk bij NINE BAR hebt zitten ontbijten of lunchen. Ga er dan niet gelijk als een razende vandoor, maar werp nog even een blik op de onwijs leuke winkeltjes om NINE BAR heen! Zo kan ik je Imagine by Kim aanraden en Louen! Mocht je op het terras met je ogen zitten te knijpen, loop tussendoor dan even langs bij Ace & Tate, Pannekoekstraat 8A voor een hippe zonnebril!

NINE BAR | BOTERSLOOT 44A | 3011 HH ROTTERDAM – INSTAGRAM

OPENINGSTIJDEN: DINSDAG TOT EN MET ZATERDAG VAN 09:00 TOT 17:30 UUR. ZONDAG EN MAANDAG VAN 10:00 TOT 17:30 UUR.

6 Comments

 1. Ziet er leuk uit zo met het zonnetje!

 2. Pingback: LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #19 | VYELLA.NL • VYELLA.NL

 3. Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

  Alvast dank vor de inspiratie !

  groetjes

  Karen

  • Wat leuk om te horen. Dankjewel! Nine Bar is zeven dagen per week geopend, dus er zit vast wel een dag tussen dat jij en je verloofde er naartoe kunnen! 🙂 Veel plezier alvast tijdens je trouwerij! Liefs, Vyella

 4. Pingback: BAKER'S DOUGH - NEDERLANDS EERSTE COOKIE DOUGH BAR! • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.