HOTSPOT ANTWERPEN: MERCADO

HOTSPOT ANTWERPEN: MERCADO

MERCADO

Het afgelopen weekend spendeerde ik in mijn favoriete Antwerpen. Ondanks dat ik drie jaar in deze prachtige stad gewoond heb, is het inmiddels alweer twee jaar geleden.

Time flies when you’re having fun!  

Dit betekent automatisch ook dat er heel veel dingen veranderd zijn! De laatste keer dat ik in Antwerpen was, schreef ik al een artikel over onder andere de Wasbar en Kaffeenini. Maaaarrr er is nu nóg een leuke hotspot bij gekomen, genaamd Mercado! Ik had al onwijs veel berichtjes op Facebook voorbij zien komen over Mercado. Daarom móést ik er nu écht heen.

HOTSPOT ANTWERPEN: MERCADO

Mercado is een beetje een kruising tussen Fenix Food Factory en de Markthal. Het “sjieke” van de Markthal, maar dan wat minder groot en modern. En het gezellige van Fenix Food Factory. Als je bij Mercado binnenkomt zie je allemaal verschillende eettentjes. Van boxbird chickens tot overheerlijke verse vis bij de seafood bar. Van de Maleisische keuken tot Yalla Yalla Beirut Streetfood.

België staat bekend om zijn Brusselse Wafels, maar bij Mercado eet je Bubble Waffles. Deze wafels overgevlogen uit Hong Kong worden gevuld met ijs en andere lekkernijen. Ben je dus meer een voorstander van zoet, dan kun je bij de Bubble Waffle stand je geluk niet op!

HOTSPOT ANTWERPEN: MERCADO

Het aller leukste aan Mercado vind ik dat het midden vol staat met tafels. De een zit te genieten van zijn of haar sushi rol terwijl de ander het bij een glaasje wijn houdt. Iedereen zit door elkaar heen en iedereen eet of drinkt hij of zij zelf wilt. Je bent dus niet gebonden aan een vaste plek, maar zit gezellig allemaal door elkaar heen.

Aangezien er heel wat standjes zijn met gerechten uit verschillende continenten, was het lastig kiezen! Ik ben uiteindelijk voor een overheerlijke pork belly bao van Sum Sum gegaan. Een echte aanrader!

P.S. Vanaf 10 december staat trouwens ook de welbekende Antwerpse Kerstmarkt er weer!

HOTSPOT ANTWERPEN: MERCADO

MERCADO ANTWERPEN | GROENPLAATS 43 | ANTWERPEN
OPENINGSTIJDEN: WOENSDAG TOT EN MET MAANDAG VAN 11:00 TOT 24:00 UUR

One Comment

  1. Pingback: MUST VISIT BELGIË: PERRON 47 - SINT NIKLAAS! • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.