HET ALLER LEKKERSTE ITALIAANSE UITSMIJTER RECEPT!

HET ALLER LEKKERSTE ITALIAANSE UITSMIJTER RECEPT!

ITALIAANS UITSMIJTER RECEPT

Ik gaf al eerder toe dat ik niet zo’n ei-eter ben, maar misschien moet ik deze uitspraak toch een beetje nuanceren. Ik ben namelijk niet zo’n fan van een zachtgekookt warm eitje op de zondagochtend, maar dit overheerlijke uitsmijter recept op z’n Italiaans met tapenade, rucola, parmezaan en zongedroogde tomaatje, pfoe, dat gaat me er een partijtje goed in! Lekker op een vers gesneden dikke boterham, beetje peper en zout erop en genieten maar!

Italiaanse uitsmijter

Ingrediënten

Je kunt voorgesneden brood gebruiken, maar ik bestelde bij de bakker een ongesneden brood en heb deze thuis in heerlijke dikke plakken gesneden. Mocht je trouwens niet zo’n fan zijn van zwarte olijven, koop dan groene olijventapenade of skip de tapenade helemaal.

MOLTO BUONO!

Wat te doen?

  1. Snijd twee plakken brood, of leg twee sneetjes brood op een bord.
  2. Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie.
  3. Zodra de pan warm is breek je voorzichtig de drie eieren in de pan, zodat de dooier heel blijft.
  4. Smeer op de boterhammen een laagje olijven tapenade.
  5. Leg daar wat rucola sla overheen.
  6. Hou de eieren in de gaten en snijd een aantal stukjes zongedroogde tomaat in stukjes. Naar hoeveelheid dat je zelf lekker vindt.
  7. Strooi een handje parmezaanse kaas flakes over de eieren heen.
  8. Leg daar de stukjes zongedroogde tomaat boven op.
  9. Zodra de eieren goed zijn, haal je de uitsmijter voorzichtig uit de pan en leg je boven op de boterhammen met olijven tapenade en rucola. Leg er nog een handje rucola boven op, strooi er wat peper en zout over heen en je kunt gaan genieten!

Eet smakelijk! 

Italiaanse uitsmijter

Heb je dit overheerlijke Italiaanse uitsmijter recept geprobeerd? Dan ben ik zeer benieuwd wat je er van vond! Laat het me vooral even weten in een reactie hieronder! Of via social media; Instagram @vyella.nl #receptvyella of www.facebook.com/vyella.nl

One Comment

  1. Pingback: LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #14 | VYELLA.NL • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.