NIEUW ROTTERDAMS CAFÉ (NRC): HÉT METROPOLE CAFE VAN DE WITTE DE WITHSTRAAT!

NIEUW ROTTERDAMS CAFÉ (NRC): HÉT METROPOLE CAFE VAN DE WITTE DE WITHSTRAAT!

NIEUW ROTTERDAMS CAFÉ

Dat je bij Nieuw Rotterdams Café, in de volksmond NRC, gezellige drankjes kunt drinken, dat weet ik al jaaaaaren. (Ik heb daar op een fijne vrijdagavond namelijk zelfs m’n lieve boyfriend leren kennen.) Maaarrr dat je er ook nog eens fantastisch kunt dineren, dat wist ik als ras NRC-fan niet eens! Van zalmtartaar tot hamburgers, van een goed stuk vlees tot overheerlijke krab, ze hebben ’t allemaal!

DE WITTE DE WITHSTRAAT

De Witte de Withstraat behoort tot één van de meest bekende straten van Rotterdam op het gebied van eten, drinken én feesten. Ondanks dat ik inmiddels de tel kwijt ben, qua hoeveelheid restaurantjes in de Witte de With, behoort NRC toch écht tot mijn favorieten. Maar waarom? Nou dat zal ik je eens haarfijn uitleggen. NRC is groot. NRC is gezellig. Én NRC is ook nog eens onwijs lekker! Voorheen doelde ik met ‘lekker’ voornamelijk op de drankjes én de borrelhapjes, maar een korte tijd geleden kwam ik er ineens achter dat je bij NRC ook nog eens onwijs heerlijk kunt eten. Waarom is dit nooit eerder in mij opgekomen?

Interieur Nieuw Rotterdams Café NRC Interieur Nieuw Rotterdams Café NRC

DRANKJES BIJ NRC

Ook hier ben ik de tel van kwijt, maar heel wat vrijdag en/of zaterdagavonden heb ik bij NRC doorgebracht. In de winter lekker veilig en warm binnen, maar in de zomer op het terras of aan de gezellige zomerbar.

Ondanks dat het er zo nu en dan behoorlijk druk kan zijn, werkt het barpersoneel giga hard om je zo snel mogelijk te voorzien van een overheerlijk drankje. Ikzelf ben groot fan van een Bobby’s Gin Tonic met sinaasappel en kruidnagel, maar een lekker vers getapt biertje is ook niet mis hoor!

ETEN BIJ NRC

Maar nee, over het drinken ga ik het niet langer hebben. Ik ben er namelijk kortgeleden achter gekomen dat er bij NRC een kok werkt met een partijtje gouden handjes, niet normaal!

Ik ging als voorafje voor de gerookte zalm tartaar en als hoofdgerecht voor de dry-aged black angus rib eye steak mét bearnaisesaus, frietjes en verse groenten. M’n buurvrouw ging decadent voor de Surf & Turf van bavette en kreeft en ik kon het natuurlijk niet laten om ook daar een fotootje van te maken én een hapje van mee te prikken.

Nieuw Rotterdams Café NRC Metropole Surf 'n Turf Kreeft Nieuw Rotterdams Café NRC

DE KAART

Dat je bij Nieuw Rotterdams Café heerlijk kunt drinken én eten, heb ik inmiddels wel duidelijk gemaakt. En dat ik je de gerookte zalm tartaar, black angus en surf & turf aan kan raden ook. Maar er staat uiteraard meer op de kaart!

ONTBIJT

Zo kun je er niet alleen dineren, maar ook al ontbijten! Er staat een uitgebreide ontbijt deluxe op de kaart. Een ontbijtje met een eitje, zoet en hartig beleg én jus d’orange, koffie of thee. Óf een English Breakfast met toast, roerei, spek, worstjes, witte bonen in tomatensaus, verse jus, koffie of thee. Dit laatste zou ik zelf niet zo heul erg snel nemen, maar je moet er van houden, dus daarom zet ik ‘m er toch even bij!

LUNCH

Voor de lunchkaart geldt: de keuze is reuze! Zo staan er verschillende broodjes, salades en soepen op, maar ook grotere lunchgerechten zoals burgers, quiches én curry’s. Om het over de high tea nog niet eens te hebben!

DINER

Op de dinerkaart staan voorgerechtjes, salades, kids specials, café gerechten, burgers én Metropole gerechten. Bij het woord ‘café’ denk ik al snel aan kip saté en spareribs…. En ja, die staan inderdaad op de kaart, maar dan wel in een fancy variant! Bij Nieuw Rotterdams Café eet je namelijk niet zomaar kip saté, maar saté van kippendij met noedelsalade en pittige pindasaus. En Aziatische spareribs met sesam, witte rijst en gerookte knoflook.

De spareribs en saté vallen onder de categorie café gerechten. Maar er staan dus ook Metropole gerechten op én daar wil ik het toch echt nog eventjes over hebben. Dit zijn namelijk gerechten die je niet zo 1, 2, 3 in een café verwacht. Ik had het al eerder over de Black Angus en Surf & Turf, maar de gegrilde tonijnfilet en gebakken zalmfilet zijn ook niet mis!

Gebakken zalm Nieuw Rotterdams Café NRC

IK BEN FAN!

Volgens mij is het wel duidelijk hè? Ik ben inmiddels niet alleen een groot voorstander van een gezellig drankje drinken bij Nieuw Rotterdams Café, maar van de hele rattenplan die ervoor al plaatsvindt! Dussss ga daarom eens wat eerder naar NRC en leg vóór het stappen een bodempje van overheerlijke gerechten!

Benieuwd naar andere hotspots in Rotterdam?

Ondanks dat ik uitgenodigd was om bij NRC te komen dineren, lees je in dit artikel mijn eerlijke en ongezouten mening.

8 Comments

  1. Ziet er heel tof uit! Als ik weer ’s in Rotterdam ben, zet ik ‘m op mijn lijstje.

  2. Het ziet er ook echt heel gezellig uit!

  3. Oh ik krijg helemaal zin om hier naar toe te gaan. Dat ziet er goed uit zeg!

  4. Wat ziet dat er ontzettend gezellig uit! Enorm mooi aangekleed en een gezellige sfeer. Dat lijkt me zeker een must go als je in de buurt bent van Rotterdam Nice

  5. Wat een toffe en gezellige plek! Nu weet ik waar ik heen moet als ik Rotterdam ben!

  6. Ziet er erg lekker uit. Ik kom eigenlijk nooit in Rotterdam maar die Gin tonic met sinaasappel en kruidnagel klinkt wel de omweg waard 😉

  7. Zo te zien moet ik zeker een keer naar Rotterdam, heerlijk ziet het eruit

  8. Oh dat ziet er lekker en goed uit. Even onthouden voor als ik daar een keer in de buurt ben!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.