GASTBLOGGER HELENA VERTELT JE ALLES OVER.. SINGAPORE!

GASTBLOGGER HELENA VERTELT JE ALLES OVER.. SINGAPORE!

HELENA IN SINGAPORE!

VYELLA.NL is een blog vol wereldse recepten, traveltips, hotspots en fashioninfo! Natuurlijk doe ik mijn best om jullie zo goed mogelijk te voorzien van de nodige tips, maar reis- en hotspots verhalen van anderen zijn ook weleens leuk! Daarom is deze week Helena aan het woord en vertelt je graag over haar favorieten must sees in het kleinste land van Zuid-Oost Azië: Singapore! 

Helena (33 jaar) is geboren en getogen in Rotterdam. Voor haar eigen bedrijf Eating Habits schrijft zij stukjes over eetculturen en is zo de bloggerswereld ingerold! Aangezien ze dit zó leuk vond, is ze naast Eating Habits ook nog eens haar eigen blog IndoRotterdammert gestart. De naam IndoRotterdammert verwijst naar het feit dat zij een ras Rotterdammer(t) is met deels Indonesische genen. In haar persoonlijke blog schrijft zij veel over eten en reizen, met focus op Europa en Azië.

Singapore by night

REIS DOOR AZIË

Afgelopen maand is Helena op rondreis geweest door Indonesië, Maleisië en Singapore. In een maand tijd is ze met een Aziatisch reistempo door verschillende steden gereisd. Deels om haar familie en vrienden op te zoeken, maar ook om de lokale cuisine te ontdekken als input voor haar eigen bedrijf en blog. Vooral Singapore vond ze geweldig en daarom vertelt ze je er in dit artikel graag meer over!

Singapore

Het eerste wat Helena opviel is dat Singapore giga groen is!  “Er zijn veel parken en perken en zelfs tussen de snelwegen vind je vaak een strook met groen en bomen. Daarnaast valt op dat Singapore heel schoon is. Geen rommel en ander afval op straat, zoals je in veel andere grote steden in Azië ziet. Geen wonder ook, want als je afval op straat gooit, al is het maar een wikkeltje van je snoepje, dan kan dat je duur komen te staan. De boetes zijn niet mis.”

Singapore ruikt ook veel schoner dan andere grote Aziatische steden. “Geen rioollucht (ja, helaas is dat vaak zo) of stank van rottend afval. Wel heb je ook in Singapore grote kans op smog door de hoeveelheid aan auto’s die er rijden. Toen ik er was, viel het gelukkig wel mee. Wil je de grote verkeersdrukte trouwens vermijden, ga dan met de MRT naar Kranji en neem een farmtour.”

Singapore Metro

OFFICIËLE TAAL IS ENGELS!

“Singapore is ook een multiculturele stad, maar het grootste deel is van Chinese afkomst. De officiële taal is Engels, maar er wordt ook Mandarijn, Maleis en Tamil gesproken. Dat merk je ook in de MRT/LRT (de metro). Alles wordt vier keer omgeroepen. Ook zijn er veel gastarbeiders uit andere Aziatische landen, zowel de functies voor laag- en ook hoogopgeleiden. Dit heeft onder andere te maken met dat er meer banen zijn dan Singaporezen.”

♥ FOODIES

Het is echt een land voor foodies. “De Chinese keuken is goed vertegenwoordigd. Ga hiervoor vooral ook naar Chinatown, wat echt de leukste Chinatown is die ik ken! Groot met een heel gezellige sfeer. Niet alleen is er Chinees eten te krijgen, maar ook Indiaas, Japans of Koreaans eten is erg populair. Ontbijt eens met roti canai of kies voor de Maleisische nasi lemak.”

Wat móét je gegeten hebben als je in Singapore bent? “Vooraf had ik gelezen dat je de lokale specialiteit Chicken Rice moet proeven wanneer je in Singapore bent. De naam zegt het al, het is een simpel gerecht met kip en rijst. De rijst is op smaak gebracht in kippenbouillon en dat maakt het gerecht erg lekker. Omdat ik toch in de buurt was, besloot ik naar Hawker Chan te gaan. Dit is de eerste streetfood-verkoper ter wereld met een Michelin ster. Dat moet goed zijn toch!”

Hong Kong Soya chicken rice & noodle hawker chan Singapore

CHICKEN RICE

“Met enthousiasme sloot ik achteraan aan in de rij. Er is een looproute uitgezet voor de ingang van het restaurant en doet daarom een beetje pretparkachtig aan. Bijna alle goedlopende eetgelegenheden hebben zo’n systeem. Nadat een deel van de rij werd toegelaten in het restaurant, was daar nogmaals een wachtrij. Ondanks dat ben je in een paar minuten aan de beurt. Er staan meerdere gerechten op de kaart, maar de meeste mensen gaan toch echt voor de Chicken Rice. Aan de lopende band staat meneer Chan en zijn personeel kip in stukken te hakken. Een leuk detailtje is dat ondanks de zaken goed gaan, hij de prijs voor zijn gerechten niet verhoogd heeft!”

BUMMERRR

EN, EN, EN? Hoe smaakte het? “Inmiddels had ik mijn bordje bemachtigd en schoof aan bij een van de vele tafels. Ik nam een hap, maar mij viel het tegen. Ondanks dat mijn gerecht versbereid was, was de kip koud en de rijst te droog. Volgens de meneer tegenover mij hoort de kip koud te zijn, maar de rijst niet droog. Nee, dit was helaas niet wat ik ervan verwacht had. Een beetje jammer..”

“Volgens een medereiziger uit het hostel waar ik logeerde was de Chicken Rice van het restaurant twee panden verderop wel erg lekker. Zij had de proef op de som genomen en de Chicken Rice van dat restaurant vergeleken met die van Hawker Chan. Het was inmiddels mijn laatste dag, dus ik kan die informatie helaas niet bevestigen.”

Singapore street

TIPS

  •  Controleer goed welke uitgang je moet hebben bij de MRT. Als je een routebeschrijving hebt waarin de route per MRT staat aangegeven, wordt meestal de uitgang bij het station vermeld. Die staan altijd aangegeven met een letter. Dat kan variëren van A t/m C maar bij grote stations ook van A t/m G! Als je dan toevallig bij G bent uitgestapt terwijl je bij B had moeten zijn, kan dat flink uit de richting zijn.
  • Kraanwater kun je gewoon drinken in Singapore. Goed nieuws: je kunt daarom ook gewoon gerechten en drankjes met ijs en salades consumeren. Geen zorgen dat je dus vanwege slecht water darmklachten kunt krijgen.
  • Daarnaast heeft de Singaporese overheid voedselveiligheid hoog in het vaandel staan. Vandaar dat de Hawker centers toentertijd zijn opgezet. Dit zijn plaatsen waar je hygiënisch klaargemaakte streetfood kunt eten.
  • De voedselveiligheid wordt aangeduid met de letters A t/m C. Met een A is de hygiëne uitstekend, met C is de hygiëne het laagst, maar nog altijd voldoende binnen de normen van de overheid. Je vindt de score meestal aan de voorkant van de eetgelegenheid, meestal ergens in de buurt van de kassa.

Streetfood Singapore

In dit artikel vertelt Helena haar eigen persoonlijke favorieten. Het kan dus zijn dat jouw favoriete plek in Singapore ontbreekt. Mocht je daarom nog leuke aanraders weten in Singapore, feel free en laat zeker een reactie achter.
Staat er een mooie reis, citytrip of vakantie op de planning? Of woon jij in (de buurt van) een stad die in het rijke bezit is van onwijs leuke hotspots? Én lijkt het jou ook nog eens leuk om voor VYELLA.NL te gastbloggen? Stuur dan snel een mailtje en vertel mij waarover jij graag zou willen schrijven.

One Comment

  1. Pingback: LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #20 | VYELLA.NL • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.