DINEREN BIJ BERTMANS ROTTERDAM!

DINEREN BIJ BERTMANS ROTTERDAM!

BERTMANS

Dat je bij Bertmans heerlijk kunt lunchen, dat wist ik uiteraard al. Maar dat je er sinds kort ook overheerlijk kunt dineren, daar kwam ik afgelopen dinsdagavond achter!

taartjes Bertmans

ONTBIJT | LUNCH | DINER

Ik woon zelf in Rotterdam Crooswijk op steenworp afstand van Bertmans. Zodra er familie, vrienden of visite langs komt, weten we niet hoe snel we naar Bertmans moeten haasten om daar te genieten van een heerlijk ontbijt, zoet tussendoortje of verrukkelijke lunch. Zodra het zonnetje begint te schijnen en het terras weer buiten wordt gezet, dan behoort Bertmans al helemaal tot m’n favorieten, maar toch baalde ik zo nu en dan. Baalde omdat Bertmans zó onwijs dicht bij m’n huis is, maar dat je er alleen kunt lunchen.

Niet dat er geen andere leuke restaurants in de buurt zijn hoor, want in Rotterdam zitten er genoeg. Maar aangezien bij Bertmans niet alleen het personeel super vriendelijk is, het eten áltijd goed is en het restaurant er ook nog eens onwijs top ingericht is, baalde ik extra. Als je er al zo lekker kunt lunchen, hoe goed moet het diner dan wel niet zijn? Ik heb het hier heel wat keren met m’n vriendinnen over gehad en het lijkt wel of ze het gehoord hebben, want jippiejajeejee, voortaan kun je ook bij Bertmans dineren!

dineren bij Bertmans

DINEREN

Afgelopen dinsdag dineerde ik er voor het eerst. Aangekomen bij Bertmans hebben we eerst op het terras in het heerlijke zonnetje zitten genieten. Na verloop van tijd begon het toch wat af te koelen en zijn we binnen aan de picknick tafel gaan zitten. Voor de lezers die nog nooit bij Bertmans zijn geweest (wat ik me haast niet voor kan zitten, want het is er serieus écht heel leuk!): je hebt er zowel tafeltjes voor twee-, vier- of meerdere personen, maar ook één picknick tafel, waar je met een flinke groep uitgebreid aan kunt zitten om heerlijk te lunchen of nu dus ook te dineren.

GANG 1

We begonnen met heerlijke groentekoekjes gemaakt van wortel, rode biet, zoete ui en kruiden met een cashew tahinsaus. Leuk detail dat verteld werd is dat deze koekjes gemaakt worden van de overblijfselen uit de slow juicer. Deze koekjes zijn dus niet alleen onwijs lekker, maar zorgen er ook nog eens voor dat er geen groenten onnodig weggegooid wordt! Aanradertje!

Naast de groentekroketjes hadden wij als eerste gang zeekraal met sofrito (tomaatpaprikasalsa), een gepocheerd eitje en Japanse seven spice. Dit gerecht is ook weer een gevalletje waarom ik het zo leuk vind om naar Bertmans te gaan. Wie verzint het zelfs? Zeekraal plus paprikasalsa en daar ook nog eens een gepocheerd eitje boven op! Ik niet in ieder geval, maar het was heerlijk en het proberen waard!

zoete aardappel Bertmans

GANG 2

Gang twee was veel, misschien te veel, maar alles is ook zo lekker en dan kun je niet meer stoppen! Binnen no-time stond de tafel vol met zoete aardappel– en polenta frietjes, Little Gem à la Plancha, kabeljauw, nóg een salade, maisortilla’s met eend en Socca. No worries, dit was niet allemaal voor mij alleen, we waren met acht personen, maar dan nog! Het was stuk voor stuk verrukkelijk! Ik kan je de Little Gem à la Plancha aanraden! Little gem is een sla soort wat geserveerd werd met avocado, kappertjes en Bagna Cauda. “Bagna whaaaat?”. Bagna Cauda, dit is een traditioneel Italiaanse groenten-dip saus om je vingers bij af te likken!

Verder behoorden de Socca en Maistortilla’s met eend tot m’n favorieten. De Socca bij Bertmans is een kikkererwtenpannenkoek met rode biet, red chard (slasoort), gekonfijte sjalot, dragon cashew cream, Dukkah en Charmoula. Dukkah is een mengsel van kruiden, noten en specerijen, en Charmoula is een Noord-Amerikaanse marinade. De combinatie van dit alles is zó onwijs lekker.

Maarrr als ik dan toch echt m’n all time favorite gerecht van gang twee moet kiezen, dan ga ik toch echt voor de maistortilla’s met eend. Laat dit nou precies het enige gerecht op de kaart zijn waar vlees in zit! Niet dat ik zo’n vlees eter ben, maar voor eend kun je me serieus wakker maken. Mits de eend goed gemaakt is natuurlijk! En dat was die meer dan goed en daarom zou ik de tortilla’s met gekonfijte eend, molesaus, little gem, anchochillie-mayonaise, komkommer, avocado, chimichurri, maistortilla en limoen zeer zeker nog eens bestellen!

Salade Bertmans

GANG 3

Toen ik m’n buik eigenlijk al helemaal vol had gegeten met de heerlijke gerechten van gang één en twee, kwam er ook nog eens een gang aan! Die had ik niet meer zien aankomen, maar nee zeggen tegen een gezonde groenten curry en risotto, dat kan toch geen mens. Daarom heb ik nog maar eens voorzichtig een beetje opgeschept, want ik was er vrijwel zeker van dat er ook nog een dessert aan zou komen!

De risotto smaakte précies zoals een risotto hoort te smaken. Lekker, zacht en alsof er een engeltje over m’n tong pieste! Om het over de groenten curry nog niet eens te hebben. Want wauwie, wat was die heerlijk. Précies zoals ik ‘m in India ook gegeten heb en dat is een heus compliment!

Groente curry bertmans

DESSERT

Yes, zoals ik al voorspeld had kwam er nog een vierde gang aan, namelijk het dessert! Het dessert van de dag was een heerlijke taart gemaakt van onder andere verpulverde amandelen én bosbessen. Ook stonden er de nodige punten amandeltaart op tafel, maar wat niet alleen mijn favoriet was, maar duidelijk ook van de anderen was de Panna Cotta. Je kunt Panna Cotta op veel verschillende manieren maken. De Panna Cotta bij Bertmans wordt gemaakt van kokosroom, tahiti vanille, pistache en passievrucht. Aangezien kokosroom helemaal niet zo slecht voor je is en deze Panna Cotta overdreven hemels smaakte, kun je dit guilt free dessert gewoon bestellen zonder je achteraf schuldig te voelen!

taartjes Bertmans

Na de thee was het alweer tijd om tonnetje rond, bijna koprollend naar huis te gaan! Nee alle gekheid op een stokje! Het was inderdaad veel, maar aangezien Bertmans alleen maar goede en verse producten gebruikt zat ik wel vol, maar had ik geen overdreven dik vol gevoel!

Het was een topavond en zoals je hebt kunnen lezen heb ik van het begin tot het eind genoten! Heb je zoiets van hey, daar moet ik ook eens naar toe! Bertmans is van maandag tot en met vrijdag van 08:45 tot 22:00 uur geopend en op zaterdag en zondag van 09:30 tot 17:30. In het weekend kun je er dus niet dineren, maar wat niet is, kan hopelijk nog komen!

BERTMANS | ZAAGMOLENKADE 15 | 3035 KA | ROTTERDAM
MENUKAART

One Comment

  1. Pingback: LEUKE TIPS VOOR EEN DAG + NACHT IN ROTTERDAM • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.