DE VERBOUWING #03 | VAN BOUWPLAATS TOT PALEISJE!

DE VERBOUWING #03 | VAN BOUWPLAATS TOT PALEISJE!

HUISUPDATE #03

De tijd tikt door, maar we gaan hard. Heel hard! In deze huisupdate vertel ik je précies wat we weer allemaal gedaan hebben, uiteraard voorzien van de nodige foto’s! 

DE VERBOUWING

Toen we het huis kochten wisten we ongeveer wel wat we allemaal wilden laten doen, maar nu we in het rijke bezit zijn van ons (bijna) paleisje hik je soms tegen dingen aan dat je denkt “oja”.. Deze “oja” zorgt soms voor momenten dat je je achter je oren krabt en nog eens op de rekening gaat kijken, maar ook voor momenten dat er een glimlach op je gezicht verschijnt en je een beestgoed plan verzonnen hebt. Deze laatste oja-glimlach verscheen op m’n gezicht toen we ineens verzonnen hadden om de keuken ietsjepietje kleiner te maken, maar wel een jassen/schoenenkast te toveren. Ik vertelde je hier alvast wat over in De verbouwing update nummero #02, maar toen was ‘ie er nog niet én nu dus wel!

schoenenkast gips schoenenkast

Tijdens het weghalen van een gipsplaat, kwamen we er ineens achter dat hierachter een kozijn verborgen zat van prima kwaliteit. De keuken wordt hierdoor iets kleiner, maar door gipsblokken te plaatsen hebben we een jassen/schoenenkast gecreëerd en wordt de keuken een stuk strakker! 

Gipsblokken

Die strakke keuken ziet er op de foto alleen nog uit als een ontploft bij elkaar geraapt zooitje, maar het komt heus goed #geloofme! 

DIY

 Tafeltje hammerite

Tussen al het geklus door, wist ik ook nog wat tijd vrij te maken voor een leuk DIY klusje! Een paar maanden terug waren Mark en ik in Frankrijk bij zijn ouders (ja, die wonen daar, vandaar). We wisten daar bij een brocante een leuk marmeren tafeltje op de kop te tikken met foeilelijke gouden pootjes. Aangezien ik de balken in huis in de hammerite heb gezet en nog een beetje over had, was het het proberen waard om ook de afzichtelijke pootjes een laagje te geven. Het resultaat mag er zijn! Helemaal happy!

MEET THE PARENTS

Papa schuren Mama houten balken

Na de nodige hulp van de ouders van Mark en uiteraard van Opa zijn nu ook mijn ouders van de partij! Aangezien zij de afgelopen drie weken in Frankrijk hebben doorgebracht, was hun batterij weer helemaal opgeladen om vol aan de slag te gaan! Zowel papa, als mama hebben beide geholpen om de verschrikkelijke sierstripjes van de plafondbalken af te toveren. Dit klinkt misschien als een eitje, maar was een karwei waar je U tegen zegt!

Mark houten balken

“DE KEUKEN”

Mama in de keuken

Ik heb het er al sinds update #01 over, maar ik kan écht niet meer wachten om de keuken te bestellen. Aangezien ik toch nog wat geduld moet hebben tot alle voorbereidingen getroffen zijn, is mama hier alvast bezig met de kozijnen in de grondverf te zetten.

“DE LOGEERKAMER”

Mark Beekman

Door deze grote ravage is het nog geen logeerkamer te noemen, maar dat moet deze kamer wel gaan worden. We willen de woonkamer eerst afmaken voordat we hier écht aan gaan beginnen, maar aangezien deze kamer voorzien was van, gevoelsmatig, duizend houtplanken moesten deze eerst verwijderd worden, anders kon Mark niet verder met de verwarmingen.

Oude krant

Tijdens de houtenplanken wegslopen deden we een leuke ontdekking. Het is weliswaar geen préhistorische krant, maar een stuk krant van vóór mijn eigen geboorte is ook wel zo leuk om tegen te komen.

Poes op oude krant

Een nieuwe krant of een oude krant, het maakt Poes niks uit! Hij ploft er sowieso op neer en draagt zo zijn steentje bij! 😉

Kamer verbouwing verwarming

Het is nog steeds niet bepaald een plaatje, maar alle lelijke houten schrootjes zijn in ieder geval weg!

Openhaardbuis  Slaapkamer verbouwing

PROJECT KOZIJN!

Kozijnen restaureren

De kozijnen zijn nog goed, maar gewoon énorm slecht bijgehouden.

Verven

Ik ben daarom met twee-componenten lijm, woodfiller én grondverf aan de slag gegaan!

kozijnen schilderen

En zeg nou zelf, dit ziet er toch al vele malen beter uit! (No worries, er komt nog een laagje grondverf op en daarna wordt het nog afgelakt!)

HELEMAAL BLIJ MET DE DEUREN

De keuken verbouwing

De keuken mag dan wel een bij elkaar geraapt zooitje zijn, blij met de kelderdeur, dat ben ik zeker! Het was even werk, maar het resultaat mag er zijn! #erislichtaanheteindevandeklustunnel

woonkamer deur geschilderd

En als je dan toch lekker bezig bent met de kelderdeur, dan kun je maar beter ook gelijk de woonkamer deur meepakken. We hebben de deuren allemaal “gerecycled” en de kozijnen omgezet. Zodra de elektra helemaal gedaan is, wordt de linkerkant naast de deur nog netjes dicht gesmeerd en zie je er niks meer van dat daar ooit een muur gestaan heeft!

HET BEGINT WAT TE WORDEN…

de huiskamer de verbouwing

Oké er staat nog een ladder, er mist een stuk vloer én de balken zijn nog niet perfect, maar het begint wat te worden toch..?

BEETJE MISTIG BINNEN!

Althans… Dat gevoel had ik toen ik van de week eens flink had opgeruimd!

stoffig woonkamer sleuven

Gevalletje ‘dweilen met de kraan open’, want toen een vriend van Mark langskwam om ons te helpen met de elektra werd m’n woonkamer tijdelijk omgetoverd tot mistige massa en zag er aan het einde van de dag uit alsof er een vulkaan uitgebarsten was..

Stof

En geloof mij.. Het kan nog erger!

stoffig huis

Nee geen filter niks! M’n woonkamer + keuken zag er écht zo uit! Na alle ramen en deuren opengezet te hebben, dacht de gemiddelde buurtbewoner dat er brand in ons huis was, maar gelukkig was dat niet het geval! Het ergste werk is nu gedaan.

Klopboor

De sleuven zijn stuk voor stuk gesleufd (of hoe zeg je dat? Je begrijpt wat ik bedoel). Ook ik heb m’n steentje bijgedragen en heb met de klopboor de gesleufde sleuven uitgebikt zodat de elektra nu écht écht écht aangelegd kan worden! Na het plaatsen van de elektra is het een kwestie van een gipsvloertje storten, stuccen, verven en…. *tromgeroffel* .. de keuken plaatsen! Appeltje-eitje, toch?

DROOMKACHEL!

Tussen al het klussen door hebben we ook nog onze droomkachel besteld! Aangezien gietijzeren kachels in Nederland onbetaalbaar zijn, hebben we er eentje besteld in Frankrijk! Deze wordt binnenkort bij de ouders van Mark geleverd, zodat wij ‘m ons volgende Frankrijk bezoek mee naar Nederland kunnen nemen!

Poêle à bois SUPRA ALBAN 7, 7 kW

Is het geen plaatje?

GEZOCHT!

Om deze toch al veel te lange blogpost nóg langer te maken, heb ik jullie hulp nodig! Mark en ik zijn op zoek naar dit soort oldschool, antieke radiatoren. Niks te strak modern gedoe, wij willen dit soort gevallen! Liefst zwart, maar een andere kleur is ook geen probleem (Ik ben tenslotte énorm handig geworden met hammerite ;)). Heb je daarom van dit soort oude, maar werkende radiatoren staan in je schuur, garage, kelder, zolder,.. let me know! Of ken je iemand die dit soort radiatoren heeft en er vanaf wil? Laat het me dan ook vooral weten!

 

Radiator antiek zwart

En dan al aller aller aller laatste vraag: We zijn ook op zoek naar twee van dit soort stoelen! Ook hierbij geldt: alle tips zijn meer dan welkom!

Tekenstoel industrieel

Vrijdag vertrekken we heerlijk een weekje naar Nice om al het klusvuil van ons af te dobberen en te genieten van een welverdiend weekje weg om onze klusbatterijen weer op te laden, maar daarna volgt uiteraard weer een klusupdate!

Liefs,

Vyella 

 

11 Comments

 1. Lieve Vyella en Mark zo leuk om het allemaal te lezen!
  Het liefst kwamen we ook meteen richting Nederland om lekker te helpen.
  Onze handen jeuken. Het is zo mooi om te zien hoe snel alles opknapt?
  Fijn dat Izak en Inge ook helpen, en opa niet te vergeten. Het is echt een familieklus!
  En Rutger die de elektriciteit in orde maakt! We boffen met elkaar.
  Hele fijne vakantie gewenst, veel liefs, Elles

 2. Hoi voor die stoelen moet je zoeken op Friso Kramer architecten stoel.

 3. Zo jullie gaan echt lekker hard. Goed bezig!!

 4. Jeetje wat een enorme klus is dat nog! Ik vind het knap dat jullie dit zelf kunnen doen.

 5. Wat gaaf om te zien, wat een uitdaging..

 6. Néé! Als ik dit zie, zakt de moed me in de schoenen en stijgt mijn bewondering huizenhoog voor jullie! Heel veel succes en ik zie graag het resultaat. 😉

 7. Leuk seg! Ik krijg al meteen zin om ook weer te beginnen verbouwen! Die oude kranten, dat hadden wij hier ook. Leuk he?

 8. Wauw wat een klus zeg! Ontzettend, maar at zal het allemaal mooi en helemaal naar jullie zin worden!

 9. Wat een heerlijk blog! Getrouwd met een uberhandige man, hebben wij inmiddels heel wat klussen achter de rug! En respect voor dat tafeltje, werd er ter plekke jaloers op

 10. Zo.. beetje bij beetje begint jullie paleis te komen. Lijkt me erg tof om alles zelf te verbouwen.

 11. Een hele klus, gaaf dat je veel zelf kan! Ik vind jullie nieuwe kachel fantastisch, die krijgt vast een “ere” plekje in huis

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.