DE VERBOUWING #02 | VAN BOUWPLAATS TOT PALEISJE!

DE VERBOUWING #02 | VAN BOUWPLAATS TOT PALEISJE!

HUISUPDATE #02

Zó, de hoogste tijd voor update nummero twee! Na twee weken geleden huisdate #01 online geplaatst te hebben, heb ik de smaak weer helemaal te pakken! Niet alleen wat betreft VYELLA.NL, maar ook qua klussen. Lees én kijk je mee?

DE VERBOUWING

We zijn weer druk en vol positieve energie verder gegaan. Want het wordt maar mooier en mooier, waardoor we niet meer kunnen stoppen! In huisupdate nummero 01 vertelde ik je onder andere over de draagmuren die we eruit hebben gehaald, de metalen draagbalk én als klap op de vuurpijl de keuken! En wat voor een keuken! De aller mooiste waar ik spontaan een glimlach van op m’n gezicht krijg. Het plan is om de keuken pas te bestellen als ook de vloer er beneden gedeeltelijk uit is. Dat is inmiddels gebeurd, dus het moment nadert!

plavuizen slopen De verbouwing Vyella

Wat een karwei, wat een karwei! Grote kans dat de tegeltjes die er lagen vlak na de bouw in 1918 gelegd zijn.. Holymoly wat lagen ze vast zeg!

SMEG BEAUTY

Wel is onze té perfecte SMEG gasfornuis/oven al binnen gekomen! Aangezien ik niet meer kon wachten en Mark wist te overtuigen dat het verstandiger was het gasfornuis alvast te bestellen, zodat we een plankje bij de Ikea konden halen om te kijken of de kleur écht wel goed matcht. Hij vond mijn verklaring een bere goed idee en daarom is afgelopen vrijdag de SMEG gebracht. Met twee man sterk die eruit zagen alsof ze na werktijd heel wat uurtjes in de sportschool spenderen, werd mijn 75 kg wegende beauty naar binnen gesjouwd. Met de druppeltjes zweet op hun voorhoofden werd hij op de juist plek gezet en gingen ze er weer vandoor. In hoeverre je het de juiste plek kunt noemen, want dit is natuurlijk niet de plek waar hij blijft staan!

COMPLEET VERLIEFD!

Ondanks dat het nog eventjes duurt voordat we de SMEG daadwerkelijk kunnen gaan gebruiken, kon ik het niet laten hem alvast uit te pakken. Ik moest tenslotte wel controleren of het de goede was, toch? Er was direct een match toen ik de SMEG op de Coolblue website zag staan, maar zodra ik de SMEG uitgepakt had was ik spontaan compleet verliefd en wist ik het zeker, hij mag blijven!

Smeg koelkast oven de verbouwing vyella keuken nabouwen met dozen De verbouwing Vyella

Met verhuisdozen hebben we het kookeiland nagebouwd om te bekijken of het écht wel de juiste plek zou zijn en ja, het is dé pérfecte plek! #ikkannietmeerwachten!

IK WIL DAAR ZO SNEL MOGELIJK OP KOKEN!

Het liefst had ik ‘m direct in gebruik genomen. Mark wist mij gelukkig te overtuigen dat het wijzer en verstandiger was ‘m toch weer in te pakken zodat hij niet zou beschadigen. Na een fractie van een seconde getwijfeld te hebben en uiteraard eerst even met ‘m op te foto te zijn gegaan, moest ik Mark gelijk geven en hebben we ‘m samen weer in staan pakken. Dat ons paleisje er steeds mooier uit gaat zien was al een stimulans om door te blijven gaan, maar na ons pronkstuk in ontvangst te hebben genomen, kan ik al helemaal niet meer stoppen: IK WIL DAAR ZO SNEL MOGELIJK OP KOKEN! Ennnn niet alleen koken, maar ook bakken! De SMEG is namelijk 90cm en ik kan niet wachten om uit te testen hoeveel springvormen daar in passen, of lasagnes, pizza of wat dacht je van pitabroodjes!

..GENOEG OVER DE SMEG

Oké nu hou ik op over de SMEG en zal ik het weer over de verbouwing hebben, want daar hebben jullie natuurlijk in eerste instantie dit artikel voor aangeklikt. Ja, waar zal ik eens beginnen. Bij het begin lijkt me handig, maar in dit geval zal ik beginnen waar ik in het vorige artikel geëindigd ben en dat was na de keuken de woonkamer. De muren zijn er dus uit en inmiddels ook de vloer. De muren was een karwei, maar de vloeren, mijn hemel!

beton vloer storten De verbouwing Vyella Houten vloer De verbouwing Vyella

We hebben op de plek waar de openhaard stond een vloertje gestort en de planken die in het keukengedeelte lagen over het betonnen vloertje gelegd. Snap je wat ik bedoel? Ik zal ’t anders nog eens wat duidelijker uitleggen. Waar de keuken oorspronkelijk stond lagen plavuizen. Aangezien wij de muur er bij de keuken uit hebben gehaald bestond ons keuken gedeelte uit plavuizen, een randje beton en vervolgens hout.

?!?!?!?!

We wilden graag een open keuken, maar om toch een keuken/woonkamer grens te trekken, hebben we besloten om vanaf het deel waar eerst de plavuizen lagen een rechte lijn te trekken naar de muur aan de overkant en daar de houten vloer uitgehaald, zodat daar een gietvloertje gegoten kan worden. Oké, als ik het zo nog eens teruglees kan ik er ook geen touw aan vast knopen zonder beelden. Daarom zal ik het nog eens proberen uit te leggen aan de hand van onderstaande foto.

Deur verven De verbouwing Vyella

Je ziet mij op deze foto niet alleen de deuren schilderen, maar ook op het plasticfolie staan waar eerst de houten vloer lag. Het gedeelte waar de SMEG in het plastic op staat, daar lagen de plavuizen. Links van de SMEG zie je een houtenbalk, daar stond eerst een muur. En waar ik op sta, daar lag dus hout. Aangezien het prachtig hout is vonden we het zonde om alles weg te halen, maar door het weghalen van de muren kwamen we dus te kort. Daarom hebben we er voor gekozen om het gedeelte waar ik sta te schilderen het hout weg te halen, zodat dit gebruikt kon worden op de plek van de schouw én op de plek waar de andere muur weggehaald is. Duidelijk zo? Eerlijk zeggen hoor!

DE VERBOUWING

vloer slopen De verbouwing Vyella gangetje De verbouwing Vyella

Aangezien de muur in de woonkamer ook weggehaald is, kwamen we daar ook hout te kort. We hebben daarom voor de opvulling het hout uit de woonkamer gebruikt. Aangezien de muur minder breed was dan één houten plank, moest het hele vloertje uit het gangetje eruit. Het was me een karwei waar je U tegen zegt, maar het is uiteindelijk gelukt!

Ondervloer leggen De verbouwing Vyella

We hebben zelfs de ondervloer uit de keuken weten te recyclen!

 houten vloer leggen De verbouwing Vyella Poes De verbouwing Vyella

Terwijl Mark en ik druk bezig waren met de vloer, chillde Poes ‘m heerlijk in een openstaande koffer.. #wateenleven!

Mark de verbouwing De verbouwing Vyella

Aangezien we door het weghalen van de muur geen gangetje meer hadden, hebben we het kozijn daar destijds stond hergebruikt om zo een mini gangetje vóór het trapgat te creëren.

BYE BYE KEUKEN! NJA, BIJNA!

keuken slopen De verbouwing Vyella

Het begon allemaal met alvast de afzuigkap van de muur halen… En voordat ik het doorhad, had ik haast geen keuken meer! Niet dat ik veel waarde hechtte aan dit oerlelijke keukenblok uit 1995, maar werken deed het nog wel!

Keuken gesloopt De verbouwing Vyella

Toen we lekker bezig waren en de tegeltjes steeds soepeler van de muur af gingen, trok ik iets te heldhaftig aan een tegeltje, waardoor er een gat ontstond. Ik schrok me een hoedje, maar het bleek gelukkig maar een gipsplaat te zijn. Dit was geen gipsplaat aan de achterzijde van de keuken, maar rechts van het keukenblok. Als geluk, na een ongeluk kwamen we er na deze te enthousiaste move toch maar even mooi achter dat zich achter dit gipsplaatje inclusief gat een kozijn bevond in meer dan prima staat! We hebben deze gipsplaat er daarom uitgesloopt zodat er een doorgang ontstond.

deur opening De verbouwing Vyella

Niet dat we nu ineens twee doorgangen of twee deuren gaan behouden. Maar op deze plek gaan we een kast maken voor onze jassen en schoenen. Ik kan het proberen uit te leggen… Ik weet alleen bij voorbaat al dat dit een nóg ingewikkelder verhaal gaat zijn dan de houten vloer. Zodra de kast af is zal ik wat fotootjes maken en dan begrijp je gelijk wat ik bedoel!

INDUSTRIËLE LOOK!

draagbalk De verbouwing Vyella

Zoals je waarschijnlijk ook al in Huisupdate #01 gezien hebt, zijn er op de plek van de verwijderde draagmuren stalen balken gekomen. In eerste instantie hadden we in de planning om deze binten af te dekken met hout, waardoor je een soort van fopbalk zou krijgen. Maaarrrr… waarom zou je zo’n toffe industriële look bint verstoppen terwijl het ook een eye catcher kan worden!

hammerite verven De verbouwing Vyella

We kwamen daarom op het idee om de twee binten als proef te schilderen met hammerite.

plafond De verbouwing Vyella

En of de proef geslaagd is! Ik ben er zelf onwijs blij mee en vind de binten super coowliejoelie geworden!

kozijnen de verbouwing vyella.nl

Na dat de binten geschilderd zijn, heb ik ook de laatste hand gelegd aan het laatste kozijn.

De verbouwing Vyella

Ondanks dat je misschien denkt “Mijn God, wat moeten ze nog een hoop doen en woow wat is het een rotzooi!”. (Ja, ik hoor het je denken!) Ben ik echt al super blij en begint het steeds meer een huisje huisje te worden.

De kozijnen waren voorheen donker bruin, de muren licht bruin en overal muren en kleine kamertjes en gangetjes. Met een glimlach van oor tot oor kijk ik nu naar het open gedeelte. De kozijnen. De binten en denk ik ja, wat wordt het prachtig en ja, wat hebben we al een hoop gedaan. En ja, als laatste ja, wat ben ik stiekem super trots op ons dat we het allemaal zelf doen!

Opa De verbouwing Vyella

Met een hulp van Opa, uiteraard! Want deze man mag absoluut niet vergeten worden en móét even benoemd worden. Drie keer per week komt hij namelijk met z’n gereedschapskoffertje aangelopen om Mark te helpen op dagen dat ik in aan het werk ben. Dit is niet alleen gezellig voor Mark, maar wat weet mijn Opa een hoop en wat is die toch handig! OPA, U BENT MIJN HELD! DANKUWEL♥  (Want ja, mijn Opa leest ook gewoon VYELLA.NL, heeft een smartphone, computer, e-reader en weet meer van computers dan ik.. #mygrandpaisbetterthanyours!

Liefs,

Vyella

34 Comments

 1. Wat zijn jullie lekker bezig!!!!!! Leuk om te zien hoe jullie stulpje omgetoverd wordt tot een mooi paleisje………… Heel veel succes met de verbouwing! !!!!!!!

 2. Wow wat een klus zeg.. maar jullie zijn al goed op weg.. en SMEG is echt zo’n tof merk.. ik zou wel zo’n koelkast willen haha

 3. Super leuk om te lezen vyel .
  Ook omdat ik het ‘live’ gezien heb

 4. Wat mooi om beetje bij beetje het resultaat te zien verschijnen! Super goed bezig! Heel veel suc6 verder nog met de verbouwing!

 5. Wow ben heel benieuwd naar het resultaat! Ik hou van Smeg zou het liefst alles in de keuken van hun hebben

 6. Wat fijn dat jou opa zo goed kon helpen. Het ziet er al goed uit, ondanks dat er nog dingen gedaan moeten worden.

 7. Ik vind het superknap dat jullie zoveel zelf doen zeg! Ik zou dat helaas echt niet kunnen.

  • Ieder zo z’n ding. Ik vind klussen onwijs leuk en het motiveert me om door te gaan als ik zie dat het er mooier van wordt. Ik moet ook wel eerlijk zeggen dat ik het tref met mijn vriend met twee rechter handen 😉

 8. Wat een werk allemaal he. 🙂 maar achteraf mag het resultaat er wel zijn. Heel veel succes en hopelijk ben je snel aan het koken in je nieuwe keuken . x

 9. Zo wat een klus zeg. Lijkt me heel leuk om alles in te richten zoals je dat zelf graag wilt.

 10. Woow…wat werk allemaal! Maar zo knap dat jullie allemaal zelf doen. En ik zie bekende kasten (IKEA Malm). Succes met klussen, ben benieuwd naar eind resultaat

 11. Super tof om te lezen! Ik zou zelf ook wel eens een grote verbouwing willen doen 😀

 12. zo hé wat superknap dat je dit allemaal kan en doet, petje af! Ik hang nog net succesvol een lijstje aan de muur…mwahah ^_^

 13. Zo wat een werk zeg! Kan me voorstellen dat je erg blij bent met je nieuwe smeg fornuis. Het is zo leuk om lekker je huis te verbouwen en naar je eigen smaak in te richten!

  • Ja precies dat was ook de bedoeling. We hebben bij veeel huizen gekeken en de meeste huizen waren af, maar dan was het net van mwah dit is toch niet helemaal mooi. Daarom hadden we zoiets van dan maar alles aanpakken, maar wel helemaal naar onze wensen! 🙂

 14. Wat ontzettend leuk om mee te kijken !

 15. Wat een klus en knap dat jullie het zelf doen! Ben wel benieuwd naar het eind resultaat en natuurlijk veel succes met klussen.

 16. Hoi Vyella ik ben super trots op jullie! Jullie gaan lekker door.
  Heel fijn die deur in het halletje naar boven, scheelt veel geluid en warmteverlies.
  Opa ook zo lief! Waar vind je zo ’n opa! Ik zou graag even koffie voor hem zetten!
  Ik ben zo benieuwd naar de keuken……
  Veel liefs voor jullie allen inclusief opa!

  • Hoi Elles, Wat lief! We gaan inderdaad lekker! Ben blij dat de deuren inmiddels ook helemaal af zijn en dat de Elektra gedaan kan worden. Ik ga nu beginnen aan de balken, dat wordt ook nog een behoorlijk klus.. Maaar we gaan lekker door! Hopelijk tot snel! xx

 17. Klussen met Mark super gezellig en goed voor je humeur.

 18. Wat een werk zeg! Ik ben benieuwd hoe het er straks uit ziet!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.