CROOS ROTTERDAM BESTAAT 1 JAAR!

CROOS ROTTERDAM BESTAAT 1 JAAR!

CROOS

Ken je Croos nog? Lunchroom, brasserie en koffiebar in één waar het ook nog eens kindvriendelijk is. Aangezien ik zelf groot fan ben, schreef ik hier al eerder een artikel over. Ook nomineerde ik Croos al eens tot één van de leukste tien restaurants van 2016. Maarrrr aangezien Croos inmiddels alweer één jaar bestaat had ik de eer om Linda, één van de drie eigenaresses van Croos, te interviewen en zij vertelde mij hele leuke dingen. Zelfs een primeur, dus lees snel door! 

Croos Rotterdam

IK HOU VAN CROOS!

Croos behoort tot één van mijn favoriete zaakjes van Rotterdam en ik ben hier zeer regelmatig te vinden! Niet alleen om te genieten van de heerlijke gerechten op de ontbijt- en lunchkaart. Of om een overheerlijk koffietje te drinken met een vers gebakken taartje, maar ook om mij te installeren met mijn Macbook en de nodige uren aan de slag te gaan.

Croos Rotterdam

CROOS BESTAAT 1 JAAR!

Afgelopen weekend bestond Croos exact één jaar. De eerste verjaardag van Croos kon uiteraard niet ongehoord voorbij gaan en daarom werd dit groots gevierd. Het was druk, gezellig en vooral een onwijs succes! Aangezien niet alleen het feest een groot succes was, maar Croos een groot succes is, interviewde ik Linda, één van de eigenaresses van Croos en zij vertelde mij hele leuke dingen!

Croos is opgericht in februari 2016 door Linda, Janneke en Iris. Dat zij al jaren lang best friends zijn, dat zou je denken, maar iets is minder waar! De dames hebben elkaar namelijk pas vlak voor het ontstaan van Croos leren kennen en het klikte meteen. Nu inmiddels een jaar later kunnen Linda, Janneke en Iris wel degelijk vriendinnen noemen wat het succes van Croos alleen maar te goede doet!

Croos Rotterdam

NÓG MEER RUIMTE

Toen Croos vorig jaar geopend werd stond ik versteld! Het is groots opgezet, veel ruimte en mocht je met je kinderwagen naar binnen willen, dan is dit geen probleem. De tafels staan namelijk dusdanig van elkaar vandaan, dat je hier makkelijk langs kunt manoeuvreren.

Wat ik ook erg leuk vind is dat er achter in de zaak een speciale kids ruimte is genaamd CROOST. Hoe toepasselijk. Naast het nodige speelgoed staat hier zelfs een heuse kinderkeuken. Dat niet alleen volwassenen, maar zeer zeker ook kinderen het hier fantastisch vinden, is dus wel duidelijk.

Croos Rotterdam

Tóch is er nog meer extra ruimte bij gekomen! “Waarom?” zul je denken! Nou waarom niet! Croos is zo’n groot succes dat ze alle extra ruimte kunnen gebruiken. Deze ruimte doet alleen maar ten goede aan de extra service aangezien de werktafels waar je met je laptop aan kunt werken verhuist zijn van naast de kinderhoek, naar de extra ruimte. Zo kun je hier ongestoord en rustig werken. Wat ook een groot voordeel is, is dat de zon hier heerlijk op schijnt, wat zorgt voor extra licht en ruimte.

Croos Rotterdam

Door deze extra ruimte is er ook een extra terrasgedeelte bij gekomen. Daar moet je nu misschien nog niet aan denken, maar van de zomer is dit extra genieten!

NU OOK OP DINSDAG OPEN!

Voorheen was Croos van woensdag tot en met zondag geopend, maar sinds begin dit jaar is Croos ook op dinsdag geopend. Linda, Janneke & Iris hebben dus in feite maar één dag weekend, maar weten de werkzaamheden goed te verdelen. Zij serveren niet alleen alle hapjes en drankjes uit, maar bereiden ook alles zelf.

Croos Rotterdam

De prachtige Rotterdam foto’s die in de zaak hangen zijn van Michèle Huge

Ondanks dat zij personeel in dienst hebben, is altijd minimaal één van de drie eigenaresses aanwezig en het liefst twee of zelfs alle drie.

Croos Rotterdam

De vraag “Hoe denk je dat het komt dat Croos zo’n succes geworden is?” die ik aan Linda stelde, wist zij in no time te beantwoorden:

“Ik denk dat het komt omdat iedereen zichzelf kan zijn. Dat zijn wij tenslotte ook! Wij hebben Croos zo mooi mogelijk proberen in te richten en zijn hier voortdurend mee bezig, maar we hebben dit gedaan aan de hand van onze smaak en niet wat nu hip en in de mode is. Crooswijk mistte ook echt een plek zoals Croos en wij merken dat Croos daardoor extra gewaardeerd wordt.

Wij vinden het ook belangrijk dat mensen niet alleen naar Croos komen vanwege de gezellige sfeer en het lekkere eten, maar ook vanwege de lekkere drankjes en de perfecte koffie. Wij serveren Man met Bril koffie en maken de cappuccino’s zelf. Hierdoor duurt het misschien net iets langer, maar smaakt een cappuccino zoveel lekkerder dan uit een kant-en-klaar apparaat.

Ook schenken wij Coca Cola, wat je misschien niet bij een zaak als Croos verwacht. Wij hebben ervoor gekozen om dit juist wél te schenken, omdat wij Coca Cola de lekkerste Cola vinden en iedereen heeft tenslotte wel eens trek ik in een colaatje! Sinas, 7-up en Ice tea hebben we niet, maar we hebben juist weer andere hele lekkere drankjes op de kaart staan!”

Croos Rotterdam

BORRELEN BIJ CROOS (INCLUSIEF ALCOHOL!)

Dat menig Rotterdammer Croos kent, is wel duidelijk. Maar de gemiddelde Rotterdammer weet niet dat je bij Croos ook heel lekker kunt borrelen, inclusief een alcoholische versnapering. De wijn- en bierkaart is misschien niet groot, maar de wijnen en bieren die erop staan zijn toevallig wel heel erg lekker!

Croos Rotterdam

PRIMEURRRR!

Op dit moment richt Croos zich dus voornamelijk op ontbijt, lunch en borrel. Afgelopen zomer werden er al vaker speciale avonden georganiseerd waarbij er ook diner geserveerd werd. Zo was de paella avond een daverend succes en zullen er vaker van dit soort avonden georganiseerd worden.

Maarrr dit is nog niet de primeur! Linda vertelde mij namelijk dat vanaf het voorjaar Croos tijdens de weekenden langer open zal zijn! Of zij zich op weekendavonden voornamelijk zullen gaan richten op borrel of diner, daar zijn zij nog niet over uit. Maar dat je vanaf het voorjaar nóg langer kunt gaan genieten van al het lekkers wat Croos te bieden heeft, dat is dus zeker!

Croos Rotterdam

2 Comments

  1. Leuk!! dus binnenkort daar in het weekend eens wat gaan drinken!

  2. Pingback: LAST MINUTE WEEKENDJE WEG! WEEKBLOG #09 | VYELLA.NL • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.