BROCCOLISOEP MET COURGETTE!

BROCCOLISOEP MET COURGETTE!

SOEP GEMAAKT VAN BROCCOLI ÉN COURGETTE!

Ik ben zelf een echt soepmens. Van alles wat je je maar kunt bedenken maar ik een soep! In de zomer moet ik niet aan soep denken, maar in de winter eet ik het het liefst ie-de-re dag! Dan heb ik het niet over avondeten, maar voor de lunch. Ik krijg wel vaker te horen “Eet jij ’s avonds ook nog warm of?”. Maar natuurlijk eet ik ’s avonds ook nog warm. In deze koude winterse tijden heeft je lichaam toch wat extra vitamines en voedingsstoffen nodig. Daar komt nog eens bij dat een soep vaak een stuk gezonder en voedzamer is dan een aantal boterhammen. Daarom ben ik aan de slag gegaan met broccolisoep mét courgette.

Verder heb ik zelf een onwijze hekel aan dingen weggooien. Dan heb ik het niet over spullen uit huis, maar over dingen uit m’n koelkast. Je hebt weleens dat je een pakket koopt met bijvoorbeeld vier preien, maar eigenlijk heb je er maar drie nodig. Tsja wat moet je met dat vierde ding? Ik ben eenmaal begonnen met het maken van soep van groenten die ik nog over heb.

Vorige week zouden wij eigenlijk broccoli eten, maar ineens gingen we uit eten. Heerlijk, maar rete zonde van die lekkere voedzame broccoli. Verpieteren is zonde en daarom sneed ik de broccoli in stukjes, vond ook nog een courgette in de koelkast die ik ook in stukjes sneed en het kookfeest kon beginnen!

BROCCOLISOEP

Ingrediënten

 • 1 broccoli
 • 1 courgette
 • 2 groentebouillon blokjes
 • 1 liter water
 • Parmezaanse kaas
 • Peper
 • Zout

Benodigdheden:
Staafmixer of blender

WAT TE DOEN?

 1. Zet een pan met één liter water op het vuur.
 2. Zodra het water kookt, voeg je de twee bouillonblokjes erbij.
 3. Snijd het harde lelijke kleine achterkant stukje van de broccoli af en snijd de rest van de broccoli in stukjes. Yes, ook de stronk!
 4. Was de broccolistukjes en voeg ze toe aan de pan.
 5. Snijd de courgette in stukjes en voeg ook deze toe aan de pan.
 6. Laat dit alles een halfuurtje koken.
 7. Pak de staafmixer erbij. Plaats de staafmixer voorzichtig in de pan met de deksel er half op. Zo voorkom je dat de soep uit de pan komt spuiten. Zet de staafmixer aan op de zachtste stand en pureer het geheel.
 8. Zet de pan nog even terug op het vuur en roer goed door.
 9. Schep de soep in kommen en rasp er wat parmezaanse kaas overheen.
 10. Breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper en je kunt gaan genieten van de overheerlijke broccolisoep!

Ja, heb ik je overtuigd? Gooi jij in het vervolg ook geen groenten meer weg? Top! Ik ben benieuwd wat voor heerlijke soepen je allemaal gaat maken! Deze peterseliesoep is trouwens ook verrukkelijk!

Eet smakelijk!

BROCCOLISOEP MET COURGETTE!

4 Comments

 1. Das toevallig. Ook ik heb vandaag een groente soep op deze wijze gemaakt maar bij mij waren de overgebleven groentes courgette en champignons ook lekker!

 2. Ik ga hem ook maken deze week lijkt mij lekker!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.