BAK EEN OVERHEERLIJKE PERENVLAAI MET SLECHTS 4 INGREDIËNTEN!

BAK EEN OVERHEERLIJKE PERENVLAAI MET SLECHTS 4 INGREDIËNTEN!

PERENVLAAI

Ben je gek op appeltaart of appelvlaai? Probeer dan eens wat anders en maak in een handomdraai deze overheerlijke perenvlaai gemaakt met slechts vier ingrediënten.

Ingrediënten

BUITENBEENTJES

Je kunt voor dit recept natuurlijk ook “gewone” peren gebruiken, maar ik ben zelf een groot fan van de buitenbeentjes peren van de Appie. Niet alleen omdat een bak van één kilogram buitenbeentjes peren slechts 1,19 euro kost, maar ook omdat ik het persoonlijk eigenlijk belachelijk vind dat zowel groenten als fruit vaak verkocht wordt om hun uiterlijk en niet om hun smaak. Zelf ben ik ook een groot voorstander van biologische groenten en fruit, of groenten en fruit op de markt halen of bij de boer. Het buitenbeentjes concept van de Albert Heijn vind ik daarom een rete goed idee en scheelt ook nog eens in de portemonnee! (Zo, en dat rijmt ook nog eens!)

Perenvlaai

Benodigdheden:
Blender of staafmixer
(glazen)taartvorm

Wat te doen?

  1. Haal de helft uit het pakje Koopmans deeg voor hartige taarten en laat deze ontdooien.
  2. Was vier peertjes en snijd deze in stukjes.
  3. Pak je blender of staafmixer erbij en hak de stukjes peer tot moes.
  4. Bedek je taartvorm met de hartige bladerdeeg en zorg dat de bladerdeeg net iets over de rand van de schaal valt.
  5. Schep de perenmoes op het bladerdeeg.
  6. Pak er nog vijf peertjes bij en was deze. Ga met de punt van je mes over de lange kant van vier peertjes heen zodat er streepjes ontstaan in de peer. Verdeel de vier peren over de taartschaal.
  7. Snijd de vijfde peer in plakjes en verdeel deze over de taartvorm.
  8. Klap de bladerdeeg randen dicht.
  9. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  10. Scheid het eigeel van het eiwit en voeg één flinke eetlepel suiker toe aan het eigeel. Meng goed door elkaar heen.
  11. Smeer nu de bladerdeeg randen in met het eigeel-suiker-mengsel.
  12. Plaats de perenvlaai in de oven voor 45 minuten.
  13. Na 35 minuten haal je de vlaai voorzichtig uit de oven en verdeel je nog eens één eetlepel suiker over de perenvlaai heen.
  14. Plaats de vlaai voor tien minuutjes terug in de oven. Laat de vlaai (een beetje) afkoelen en je kunt gaan genieten!

Perenvlaai

Heb je deze overheerlijke perenvlaai gemaakt? Dan ben ik zeer benieuwd wat je er van vond! Laat het me vooral even weten in een reactie hieronder! Of via social media; Instagram @vyella.nl #receptvyella of www.facebook.com/vyella.nl

3 Comments

  1. Dit ga ik echt een keer maken, zal vast superlekker smaken! X

  2. Pingback: LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #14 | VYELLA.NL • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.