ASPERGESOEP MET HAMBLOKJES!

ASPERGESOEP MET HAMBLOKJES!

ASPERGESOEP MET HAMBLOKJES

Hét recept voor een overheerlijke zelfgemaakte aspergesoep met hamblokjes!

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 1 prei
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 gram achterham
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 bosje peterselie
  • Olijfolie

Benodigdheden:
Staafmixer of blender

WAT TE DOEN?

  1. Schil de asperges met een dunschiller (mocht je geen dunschiller hebben, bij mij lukt het ook altijd als ik het zachtjes doe met een kaasschaaf), verwijder de onderkant, maar gooi de onderkant niet weg! Snijd de asperges in stukjes.
  2. Doe de schillen en onderkanten in een soeppan. Voeg er ongeveer 1,5 liter water aan toe en vervolgens de kippenbouillonblokjes. Breng aan de kook, zet het vuur laag en houd twintig minuten tegen de kook aan. Zeef de bouillon en gooi de schillen en onderkanten weg.
  3. Snijd de prei in dunne ringetjes. Schenk een beetje olijfolie in de pan en bak de prei op laag vuur. Voeg de bouillon en de helft van de aspergestukjes toe. Laat het geheel vijf minuten koken en zet vervolgens het vuur uit. Voeg 125 ml crème fraîche toe aan de soep en pureer het met de staafmixer. Zodra het goed gepureerd, giet je het mengsel terug in de pan en voeg je de overige aspergestukjes er aan toe. Breng het aan de kook en laat het vervolgens ongeveer tien minuutjes zachtjes pruttelen.
  4. Ondertussen snijd je de ham in reepjes en de peterselie in stukjes. Zodra de soep klaar is verdeel je het over de borden en bestrooi je de soep met de ham en peterselie.
Eet smakelijk!

4 Comments

  1. Pingback: ASPERGESOEP MET GAMBA’S EN KABELJAUW • VYELLA.NL

  2. Pingback: ASPERGESOEP MET GAMBA’S EN KABELJAUW • VYELLA.NL

  3. Pingback: ASPERGES MET PASTA, GAMBA'S EN... PISTACHE! • VYELLA.NL

  4. Pingback: GROENE ASPERGESOEP (VEGA!) • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.