ASPERGESOEP MET GAMBA’S EN KABELJAUW

ASPERGESOEP MET GAMBA’S EN KABELJAUW

ASPERGESOEP MET GAMBA’S EN KABELJAUW

Ik hou van vis én ik hou van asperges. Een aspergesoep met gamba’s en kabeljauw is voor mij dus de ultieme maaltijd!

Hou je van aspergesoep, maar ben je niet zo’n visliefhebber? Maak dan deze aspergesoep met hamblokjes

Recept voor vier borden vol.

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 2 sjalotjes
  • Bosje peterselie
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 25 ml kookroom
  • 10 (schoongemaakte) gamba’s
  • 2 stukjes kabeljauwfilet (uit het vriesvak)

Benodigdheden:
Blender of staafmixer

WAT TE DOEN?

  1. Snij de sjalotjes in kleine stukjes, zet een pan op het vuur en fruit de sjalotjes langzaam.
  2. Schil ondertussen de asperges, maar bewaar de schillen!
  3. Zodra de sjalotjes goed gefruit zijn, voeg je er één liter water bij en twee groentebouillon blokjes. Roer het goed door elkaar heen en voeg de aspergeschillen er bij. Laat dit ongeveer twintig minuutjes laag opstaan.
  4. Snijd ongeveer 250 gram van de asperges in kleine stukjes en de rest in iets grotere.
  5. Zet een kleiner pannetje op het vuur met een klein laagje water er in. Zodra het kookt voeg je de klein gesneden asperge stukjes erin, met een klein beetje peterselie en kook dit goed door tot dat de aspergestukjes zacht zijn.
  6. Schep de aspergeschillen uit de pan en laat deze goed uitleggen. Het handigste werkt dit met een zeefje.
  7. Voeg de kabeljauw en de grotere aspergestukjes in het bouillonwater en stop vervolgens de kleine gekookte asperge stukjes die je in het andere pannetje gekookt hebt in een blender. Zorg ervoor dat het helemaal fijn gepureerd wordt en voeg het vervolgens bij in de grote pan. Laat de pan ongeveer nog een kwartiertje op het vuur staan.
  8. Voeg  de kookroom toe en zo nodig wat peper en zout. Zodra de aspergesoep zo goed als klaar is, voeg je de gamba’s erbij zodat deze niet kapot gekookt worden.

De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 45 minuutjes. Geniet van je aspergesoep!

Eet smakelijk! 
ASPERGESOEP MET GAMBA’S EN KABELJAUW
Heb je dit gerecht gemaakt? Dan ben ik zeer benieuwd wat je er van vond! Laat het me vooral even weten in een reactie hieronder! Of via social media; Instagram @vyella.nl #receptvyella of www.facebook.com/vyella.nl

One Comment

  1. Pingback: ASPERGES MET PASTA, GAMBA'S EN... PISTACHE! • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.