ASPERGES MET PASTA, GAMBA’S EN… PISTACHE!

ASPERGES MET PASTA, GAMBA’S EN… PISTACHE!

TAGLIATELLE MET GROENE ASPERGES, GAMBA’S EN PISTACHE PESTO!

Ja, ja, je leest het goed! Dit is een recept voor een overheerlijke pasta met groene asperges, gamba’s en… pistache pesto! “Wat een combi!”, zul je misschien denken? Maarrr dit recept is toevallig onwijs lekker en ook nog eens peanuts om te maken! 

Tagliatelle met asperges, pistachepesto en gamba's

Wat heb je nodig voor een pesto voor twee personen?

Ingrediënten

WEETJE: Groene asperges hoef je niet te schillen! Snijd alleen het onderstukje eraf!

BENODIGDHEDEN?
Blender of staafmixer
Dunschiller

asperges

Wat te doen?

      PISTACHE PESTO!

  1. Pak je blender erbij! Pel de 100 gram pistachenootjes en leg de gepelde nootjes in de blender kom.
  2. Voeg 5 eetlepels olijfolie toe aan de pistachenootjes en 1 eetlepels water.
  3. Pel het teentje knoflook en voeg toe aan de blender.
  4. Pel ook het uitje. Snijd in vieren en voeg toe aan de blender.
  5. Zet je blender aan en hak de nootjes tot een gladde pistache pesto. Vind je je pesto nog te dik, voeg er dan eventueel nog wat olijfolie aan toe!

    ASPERGES!

  6. Was de asperges en snijd het onderstukje van de asperges af.
  7. Zet twee pannen water op het vuur en voeg bij één van de twee pannen het bouillonblokje toe en een klein beetje olijfolie.
  8. Pak je dunschiller erbij. Maak van vier asperges hele dunne schaafsels.
  9. Zet een koekenpan op laag vuur met een beetje olijfolie.
  10. Zodra het water kookt voeg je de vier hele asperges toe aan de pan. Afhankelijk van de dikte van de asperges, kook je de asperges vijf tot acht minuten. De asperges op de afbeelding heb ik acht minuten gekookt.
  11. Na vier minuten voeg je de dunne schaafsels asperge toe aan de hele asperges.

    TAGLIATELLE

  12. Maak het pak tagliatelle open en voeg deze toe aan de andere pan met het bouillonblokje en olijfolie.
  13. Voeg de gamba’s toe aan de koekenpan en roer goed door.
  14. Na vier minuten is je pasta goed. Zet het vuur uit en giet de pasta af.
  15. Voeg de pistache pesto toe aan de pasta en roer goed door.
  16. Giet het aspergewater af. Haal voorzichtig de vier hele asperges uit de pan en leg deze apart. Voeg de asperge schaafsels toe aan de pasta en roer door.

    BON APPETITO!

  17. Verdeel de tagliatelle over de borden. Leg er twee asperges per bord bovenop en daar bovenop de gamba’s. Je kunt er eventueel nog wat pistachenootjes overheen strooien.

Tagliatelle met asperges, pistachepesto en gamba's

Eet smakelijk! 

Trek in een aspergesoepje? Probeer dan deze overheerlijke aspergesoep met gamba’s en kabeljauw of aspergesoep met hamblokjes!

3 Comments

  1. Zelf lijkt het mij niet zo lekker. Ik houd niet van asperges en gamba’s. Maar er is voor ieder wat wils! 🙂

    • Ieder zo z’n ding! Ik ben zelf helemaal gek van asperges én gamba’s dus smaken verschillen 🙂 Gelukkig staan er genoeg andere recepten online die je hopelijk wel lekker vindt :)?! Liefs, Vyella

  2. Pingback: LA VIE DE VYELLA! WEEKBLOG #20 | VYELLA.NL • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.