DE ALLER LEKKERSTE PANTOSTI!

DE ALLER LEKKERSTE PANTOSTI!

PANTOSTI (Lunch)

De aller lekkerste tosti’s maak je niet in een tosti-ijzer, maar gewoon in de pan! Je kunt een standaard pantosti maken met ham en kaas, heel lekker. Maarrr een tosti met mozarella, tomaat, courgette, salami én jalapeño pepertjes is een gevalletje Goddelijk!

Ik ontdekte dit recept per toeval. Ik werd wakker op een zondagochtend na een flinke nacht stappen en had honger. Flinke honger! Eieren waren op, tosti-ijzer kapot. Wat nu? Ook was ik alleen maar in het rijke bezit van een pakje salami en mozarella, maar een tosti met salami kan haast niet slecht zijn. Ik zat nog in dubio om er toch gewoon normale kaas op te doen, maar aangezien ik een groot mozarella fan ben, ben ik hier voor gegaan. Om het toch enigszins gezond te maken besloot ik er ook wat courgette op te doen én aangezien ik een spicy addict ben, een lekker pepertje.

De courgette sneed ik door midden en met een kaasschaaf schaafde ik lange stroken van de courgette en grilde deze kort in een koekenpan. (grillpan kan uiteraard ook!) Vervolgens belegde ik m’n boterham rijk met de ingrediënten en legde de boterhammen in de pan. Wachtte een aantal minuutjes, sneed de pantosti door de midden. Vulde een tipje met ketchup en heb intens zitten genieten.

Na dit genot kon ik dit recept natuurlijk niet niet met jullie delen. Ik heb het recept daarom nog eens gemaakt, gefotografeerd (nog eens genoten!) en vervolgens voor jullie uitgewerkt.

pantosti met mozarella, tomaat, jalapeno en courgette

WAT HEB JE NODIG VOOR TWEE PANTOSTI’S?

Ingrediënten

WAT TE DOEN?

 1. Snijd de courgette door de midden, zodat je een halve courgette over houdt. Pak de kaasschaaf erbij en schaaf de courgette in lange stroken.
 2. Zet een koeken- of grillpan op het vuur met een beetje olijfolie.
 3. Leg de courgette stroken in de pan.
 4. Draai ze na twee minuutjes om.
 5. Leg twee boterhammen klaar.
 6. Schenk de mozarella af en snijd de bol in dunne plakjes.
 7. Beleg de boterhammen met de mozarella plakjes, maar houd twee plakjes over!
 8. Was de tomaat en snijd ook deze in dunne plakjes.
 9. Leg de plakjes tomaat op de mozarella.
 10. Haal de courgette uit de pan en leg deze op de tomaat.
 11. Leg hier per boterham twee plakjes salami bovenop.
 12. Maak de pot met jalapeño pepertjes op. Leg wat pepertjes bovenop de mozarella. (Hoeveel? Dat ligt er maar net aan hoe erg je zelf van pittig houdt)
 13. Leg hier bij beide boterhammen het laatste plakje mozarella bovenop en hier bovenop de laatste boterhammen.
 14. Zet de al gebruikte koeken- of grillpan terug op het vuur met wat olijfolie.
 15. Leg de boterhammen in de pan en druk goed aan. Na enkele minuten draai je de pantosti’s om en druk ze nog eens goed aan.

En je kunt gaan genieten! Ik ben zelf helemaal fan van deze heerlijke Italy meets Spain én Mexico pantosti. Zoals ik hierboven schreef heeft m’n tosti-ijzer het dus begeven, maar nu ik deze pantosti’s ontdekt hebt, komt er ook geen nieuwe meer voor in de plaats. Mijn tosti’s maak ik voortaan altijd in een pan, heerlijk!

pantosti met mozarella, tomaat, jalapeno en courgette

Heb je dit gerecht gemaakt? Dan ben ik zeer benieuwd wat je er van vond! Laat het me vooral even weten in een reactie hieronder! Of via social media; Instagram @vyella.nl #receptvyella of www.facebook.com/vyella.nl

One Comment

 1. Pingback: LAST MINUTE WEEKENDJE WEG! WEEKBLOG #09 | VYELLA.NL • VYELLA.NL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.